Havalar soğudu ve hastalıklar fazlasıyla arttı. Bağışıklık sistemi düşük olan kişiler sık sık hastalanıyor ve antibiyotik kullanmak zorunda kalıyoruz. Pekâla sevgili KScanlarım, çocukların bağışıklık sistemini güçlendirmek için bildiğiniz bir şeyler var mı? Büyüklerinizin söylediği sizlerin kulak misafiri olup öğrendiğiniz vs vs şeyler. #impulsive
Çocukların bağışıklık sistemini güçlendirmek için neler yapmalı?
Selam, şahane soru. Tam da bu günlerde hepimizin çözümüne en çok ihtiyaç dugduğumuz konu “Çocuklarımızın bağışıklı sistemini nasıl güçlendirebiliriz?” Ben kişisel olarak öncelikle bol meyveyle C vitamini takviyesine çalışıyorum. Bunun dışında yemeklerde soğan be sarımsağı daha bol tutuyorum sonbahar, kış döneminde. Gıda takviyeleri ve vitaminler veriyorum, bir de bugünlerde propolis aldık, onu veriyoruz. Bu kadar takviye normalde fazla olabilir ancak geçenlerde dudağında uçuk ve gözünde arpacık çıkmıştı. Biliyorsunuz bu tür mikroplar bağışıklıksistemi zayıfken belirirler, ultra takviyelerimiz bu yüzden. Sağlık her şeyden önce geliyor, Allah yavrularımızı korusun, bizleri birbirimize bağışlasın ❤️❤️❤️ Amin 🙏🏻
Propolis tam olarak ne ve 5 ve 6.5 yaşa veriliyor mu nerede bulabilirim? Benim kızım sürekli hastalanır aslında güzelde beslenir, kızıma göre oğlum bir şey yemez daha az hasta olur karışık bir durum. :))
Yenidoğan döneminden itibaren tüm aşılarını yaptırın ilk 6 ay sadece anne sütü verin, en az 2 yaşın sonuna kadar da anne sütü verebilirsiniz düzenli ve sık el yıkama alışkanlığı kazandırır sağlıklı ve dengeli beslenmesine özen gösterin rafine olmuş ve raf ömrü uzun gıda maddelerinden uzak durmasını sağlayın bol sıvı tüketmesini sağlayın yeterli ve düzenli uykuyu ihmal etmeyin sigara dumanından uzak tutun mecbur kalmadıkça kalabalık mekanlara sokmayın hasta kişi ve çocuklardan uzak tutmaya çalışın mevsimine uygun giydirin yaşına uygun ve düzenli spor yapmasını sağlayın
En İyi Cevaplar