Soğuk havalar başladıkça özellikle çocukların hastalanma sayılarında artış oluyor. Bu olumsuz duruma engel olmak için neler yapılabilir?

Soğuk havalar başladıkça özellikle çocukların hastalanma sayılarında artış oluyor. Bu olumsuz duruma engel olmak için neler yapılabilir?

Çocuğunuzun dengeli ve düzenli beslenmesini sağlayın. Protein, karbonhidrat ve yağ içeriği dengeli ayrıca vitaminden zengin meyve ve sebze tüketimine dikkat edin.
Bol sıvı tüketmesini sağlayın.
Yeterli ve düzenli uyumasını sağlayın.
Çocuğunuzun sigara dumanına maruz kalmasını önlemelisiniz.
Yeni doğandan itibaren tüm aşılarını yaptırın.
Ellerini düzenli ve sık yıkamasını sağlamalısınız.
Öncelikle sağlıklı beslenme, düzenli uyku çok önemli. Açık havada egzersiz ve spor yapmaları da çok çok faydalı bağışıklık sistemi için. Mutlaka bol su içmeleri ve hijyene dikkat etmeleri gerekir.
El yıkama alışkanlığı çocuk veya yetişkin herkesi hastalıklardan büyük ölçüde korur.
Hasta olunca da hemen doktora koşmamak gerekir. Bağışıklık sistemi hasta ola ola gelişir özellikle çocuklarda. Bırakın küçük bedenleri savaşmayı ve kazanmayı öğrensin. Siz yine doğal takviyelerle ona destek olun.
Alerjisi yoksa mükemmel atomun tarifini veriyorum yaz kış fark etmez büyük küçük herkes yesin ama erkekler az yesin 😂
100 gram fıstık
100 gram fındık
100 gram ceviz
100 gram kaju
50 gram keçiboynuzu tozu
50 gram üzüm çekirdegi tozu
50 gram polen
Macun kıvamına gelinceye kadar bal ekle ve karıştır çocuklar sabah akşam bir tatlı kaşıgı yetişkinler bir yemek kaşıgı yemeli
4 yaş üstü ve şeker hastaları hariç yiyebilirler
Ben her daim minik tırtıla pişirdiğim her şeye ilik suyu veya köy tavuk suyu kullanıyorum. Buzlukta her zaman ilik sularım tavuk sularım vardır. Tırtıl çok iştahsız ve çok az yemek yiyen bir çocuk ama bağışıklığı çok güçlüdür çünkü her gün iki kase de evde mayalanmış anne yoğurdu yer 🌻
Cevap
7Cevap
Vitamin takviyeleri kullanılabilir.
Bol bol sebze ve meyve özellikle c vitamini olanları tüketmek gerek.. Et, balık haftada en az birer kez tüketilmelidir.. Çocuklara sağlıklı doğal takviyeler kullanmak bağışıklık sistemini güçlendiricektir..
Çocuklar bol bol toprakla oynamalı, ordaki canlıları tanımalı, gerekirse düşmeli yaralanmalı. Öğrenmeli bunları. Toprakta büyüyen çocuklar daha sağlıklı.
Sağlıklı Beslenme: Dengeli ve besleyici bir diyet.
Yeterli Uyku: Düzenli ve yeterli uyku süreleri.
Hijyen: Sık sık ellerin yıkanması ve hijyen kurallarına uyulması.
Düzenli Egzersiz: Fiziksel aktivite alışkanlığı.
Probiyotik Gıdalar: Sindirim sağlığını destekleyen besinler.
Doğal Besin Takviyeleri: Doktor önerisi doğrultusunda kullanılan besin takviyeleri.
Yalın ayak sokakta koşturup ne yediği belli olmayan çocukların bağışıklık sisteminin daha kuvvetli olduğu gerçeği.
Keçi boynuzu pekmezi hergün, ya da hafta bir kaç gün bir tatlı kaşığı çok iyi geliyor ben çocuklarıma veriyorum.
İlk önce onlara güzel bir psikoloji kazanmasını sağlayın sonra büyüdüğünde o bağışıklık sistemini kendileri nasıl yok edebilirim diye düşünüyor
Probiyotik takviyesi, düzenli sebze ve meyve tüketimi, zararlı atıştırmalıkların azaltılması olabilir.
Vitamin takviyesi yapılmalı. Sevmiyorsa seveceği gıdalarla karıştırıp içirebilir.
Anne sutu ve sevgiden daha guclusunu bilmiyorum
Yemezsen ölürsün de 😂
Bizi böyle büyüttüler tıkır tıkır çalışıyor valla 😂😂😂🤣
Düzenli ve sağlıklı beslenme
Balık yağı ve probiyotik kullanmalılar
Spor yapsın ve soğuğa maruz kalsın
Meyve yesinler
Çocuklar doğru beslenmeli
Easy fishoil
C vitamini almalılar
Yoğurt yedir
Vitamin alınmalı