Severek, isteyerek, çok bekleyerek anne oldum ama ne kadar yorucu olabileceğini bilmiyordum. Eşim yeterince destek olmuyor, geceleri uyuyamamaktan artık psikolojim çöktü. Çok istedim anne olmayı diye bu çocuğu tek başıma mı dünyaya getirdim ben? Neden kimse destek olmuyor
1 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
Benim bildiğim insan eşeyli üreme yapar. Yani bir aksiyon yaşayıp tek başına üretmediysen elbette ki eşinin de bu konularda duyarlı olması gerek. Şahsen evli ve bebeği olan birisi olsaydım gece 1-3 e kadar ben bakardım diye düşünüyorum. Daha sonra uyurdum o uyku yeterdi işe gitmek için. Hem kendime yarar hem eşime. Haftasonları mesaim yoksa da uyumazdım hiç cuma ve cumartesi. Düşünceli olmak lâzım. Yazık ediyor çoğu kız hak etmeyenlerle evlenerek. Kaderiniz bu ise katlanmak zorundasınız yapacak bir şey kalmıyor
Tabiki senin sorumluluğun eşin bir yere kadar destek olabilir bu konuda, altını değiştirir en fazla babanın görevi evin geçimi için gerekli parayı kazanmak için çalışmak, adamdan fazlasını bekleyemezsin gece başında nöbet tut diyemezsin. belki haftada bir gün cumartesi günü bunu yapabilir. babanın görevi büluğ çağında başlar %80 sorumluluk sana ait sağlıklı olan kısmı budur. Sağlıklı bir birey için gerekli olan budur çocuk en fazla anne ile iletişim içinde olmalı anne olmak çok özveri ister onun için evlenmeden önce iyice bir düşünmesi gerek ben bu sorumluluğu alabilirmiyim diye.
Bebek tamamen senin sorumluluğun doğru olanı bu ama ev işlerinde yardımcı olabilir, olması gerekir bu süreçte
Maalesef bende senin yaşadığın şeyleri yaşadım çok zordu. O çok küçük sürekli meme istiyor ev işi yap evi temizle yemke hazırla. Allah'ım travma geçirdim. Akıl sağlığımi kaybetmedim ama o günler benim için çok kötü geçti. Maalesef Türkiye'de babalar vazifesini sadece çalışmak olarak görüyor. Anne yapacak anne bakacak. Bu yüzden 2. Çocuğu düşünmedim. Kendimi yipratamam.
Şu an çocuk kaç yaşında?
Haklısın ikinizin çocuğu ve çocuk büyütmek çok zor
Haklısın ben de ilk çocuğumu 4 yaşina kadar büyüttüm ömründen ömür gitti hala da yorulup uykusuz kalıyorum ama eşim sağolsun yardımcı oluyor
Boşa geçen genclik degmez
Şikayet edersen anam şu kadar çocuk büyüttü gık demedi derler dkfk
Sadece annelik değil sevgiliyken ilişkide bile ilerleyen zamanlarda ilişkinin sorumluluğunu kadınlar alıyor
Abla biz mi dedik evlen evli kadınların cogusunun başına bu ülkede aynı şeyler geliyor evlenmeseydin dogurmasaydin
Allah eşine merhamet, Allah korkusu, sevgi ve saygı, birlikte yaşama sorumluluğu versin... Zor gerçekten böyle adamları Allah evlendirmesin. Amin.
Valla evlilik evlilik diye can atan kızlar şunları okusun
Evet aynı benim eşimde öyleydi ama ben destek oldum hatta bi doğurmadım yani öyle söyleyim. Geceleri ondan cok kalktım herşeyine bwn koştum. Bence eşin destek olmalı. Neden destek olmuyor ki
maalesef birkaç ayın böyle geçecek tabiki bu durum sürekli bu şekilde gitmeyecek zamanla daha da azalır hale gelecek, anne olmak zor gerçekten
Tek başına yaptıysan evet
Allah yardımcın olsun işin zor babası denen şahsiyet ne yapıyor
çocuğu anneanne babaanneye postala onlar baksın
Erkek niye bakmıyor
@pembeyolll çalışıyodur
Eve gelince bakacak
@pembeyolll tüm gün milletin ağız kokusunu çekmek insanı psikolojik ve ruhsal olarak baya bi yıpratıyor emin ol
Evliysen evde de sorumluluk var
@pembeyolll teknolojiden faydalanınca sorun olmuyo
Oluyor ki böyle soru sorulmuş emek vermeniz gerekir
@pembeyolll teknolojik eşyaları yoktur ondan
Seninde annen vardi unutma
Eşinin sana destek olması lazım
Allah yardımcın olsun kaç yaşındasın
Bence değilsin
Evet.
Neden olmuyor?