Çocukların gelişimi açısından çok önemli olan beslenme çeşitliliği nasıl arttırılır?

Çocukların gelişimi açısından çok önemli olan beslenme çeşitliliği nasıl arttırılır?

Çocukların beslenmesinde çeşitliliği artırmak için aşağıdaki stratejileri deneyebilirsiniz:
Çocuğunuza yemeklerde bağımsızlık verin: Çocuğunuzun kendi yemeğini servis etmesine izin verin. Bu, çocuğunuzun yemeği daha fazla kabul etmesine yardımcı olabilir.
Çeşitli sağlıklı gıdaları artırın: Çocuğunuzun gıda ve içecek çeşitliliğini artırmak, besin alımını en üst düzeye çıkarır.
Çoklu vitamin kullanmayı düşünün: Çocuğunuzun doğru besinleri almadığından endişe ediyorsanız, bir multivitamin, çeşitliliği genişletirken beslenme boşluğunu doldurabilir.
Çocuğunuzun yeni yiyecekleri denemesini sağlayan şeyleri gözlemleyin: Bir kardeş bu konuda yardımcı olabilir.
Tam tahıllı ekmek, kahverengi pirinç ve makarna gibi tam tahıllı gıdalara geçin: Çocuğunuzun zaten mutlu bir şekilde yediği yiyecekler içinde çeşitlilik yaratmanın bir başka yolu budur.
Bu stratejiler, çocuğunuzun beslenmesinde çeşitliliği artırmanıza yardımcı olabilir. Ancak, her çocuğun farklı olduğunu ve her çocuğun kendi beslenme ihtiyaçları ve tercihlerinin olduğunu unutmayın.
Bir beslenmeye 2 çeşit kuru yemiş yerine 1'e indirerek iki çeşit meyve yerine bir çeşit meyve koyarak sandviç patates kızartması ekmek arası gibi şeylerin daha farklı şekillerde hazırlayarak sunabiliriz. Tabii ki de karbonhidrat ağırlıklı beslenmemesi gerektiği için neyi yiyorsa Çocuk onu çok farklı yöntemlerle kabak yemiyorsa bunu mücver olarak veya Kabaklı omlet olarak beslenmeye koyabiliriz patates kızartması yerine patatesi haşlayarak baharatlayarak koyabiliriz yeşil mercimek salatası brokoli gibi şeyleri haşlayarak yeni hafif baharatlarla tatlandırılarak koyabiliriz salçalı makarna yerine sade makarna üzerine çok az bir peynir bu tarz şeyler konulabilir Ben de şu anda eğitim de olduğum için öğrencilerimin beslenmesine bakıyorum ve çikolata ekmek ya ekmek arasında ekledim peynir falan bu şekilde geliyor her gün çok nadir velilerim Gerçekten güzel beslenme hazırlıyor salatasıydı işte yanına sebze yemekleri gibi ama bazıları Gerçekten hazır çabuk krakeri koyuyor bir de meyve suyu Bu şekilde beslenme olmaz ev yemekleri evde yenilebilen dökülmeyecek kolay filan sağlıklı yiyecekler tercih edilebilir.
Cevap
3Cevap
Bence sevdikleri sağlıklı besinleri alabiliriz.. ya da liste yapabiliriz.. haftalık
Kuru yemiş ve kuru meyvelerden destek alinabilir.. abur cubur yerine eline iki kuru kayısı verip tepkisi ölçülmeli.. ben daha bir çocuğun kuru meyve yediğini görmedim.. ya da ceviz yiyen, kefir içen çocuk görmedim..
Vallahi ben ne yesem onu yedirdim kızıma 1 yaşından itibaren herşeyden verdim alışsın diye öncesinde de tabi minik minik tattırırdım çok şükür yemek secmiyor.
seveceği şeyleri koy çantasına
Daha cesitle besleyebiliriz cocugu
Sebze yedir
Meyve gerek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?