Yenidoğan bebeğe su verilir mi?
Anne sütü herşeyin yerini tutar diyorlar, ama suyun yeri ayrı sanki. Sizce su verilmeli mi?
Yenidoğan bebeğe su verilir mi?
Anne sütü herşeyin yerini tutar diyorlar, ama suyun yeri ayrı sanki. Sizce su verilmeli mi?
Yenidoğan bir bebeğe su verilmemelidir. Çünkü anne sütü, bir bebeğin su ihtiyacını karşılayacak miktarda su içerir. Ayrıca, anne sütüyle birlikte su içen bebeklerin enfeksiyona yakalanma riski daha fazladır. Bebeğinize su vermeniz gerekip gerekmediği konusunda her zaman bir sağlık profesyoneli ile görüşmeniz en iyisidir.
Kesinlikle verilmez diyen zeki insanlar neye göre kime göre diyor yani hadi bir doktora şahit olsam neyse de kaç kez yeni dogum yapan kuzenlerime arkadaşlarıma gitti uzman doktor profesör Doktorlar izin verirken alması gerekir derken burdaki çok bilmişler neden kesinlikle verilmez diyor çok merak ettim
@Melek-angel sence onca yıl kitap mürekkep yutan doktor neden sudan bir şey olmaz diyor o zaman? Bosami okumus hadi biri öyle dedi diyelim 3-4 doktor da bir damla dudagi islansin dedi bir şey olmaz dedi
Mürekkep yutmak da zararlı 🤣🤣 o doktoru boş ver bilime kulak ass 🤣🤣🤣
Cevap
4Cevap
Hayır verilmemeli.
Hayır kesinlikle verilmemeli.
Anne sütünün %95’i sudan oluşuyor zaten. Ayrıca yenidoğan bebeğin midesi yaklaşık bir kiraz tanesi kadar minik. Su verdiğinizde doyma hissi oluşuyor. Dolayısıyla bu sefer bebek yeteri kadar anne sütü alamamış oluyor. O yüzden su verilmez, anne sütüyle beraber bebeğin su ihtiyacı karşılanmış oluyor zaten merak etmeyin.
6. Aya kadar su verilmez bebek ek gıdaya geçtiği zaman su vermeye başlanır. Bana doktorum böyle söylemişti
Ama anne sütü zaten çok yoğun ya da şekerli bir sey degil ki neden su veresin🙄 çok istersen kaynatıp soğutugun suyu minik az şekilde ver..
3 aylikken verdik biz cay kasiyla bu annene sorsan daha iyi olur
Tabi ki verilmez. İlk altı ay sadece anne sütü verilmeli anne sütünden bolca su var zaten
Doktora sormak en mantıklısı.
Verilmezz bence 6 ay boyunca zararlı die biliomfum
Sütte zaten su var gerek yok
Asla böyle bir cahillik yapmayın
Hayır verilmez anne sütü yetiyor onlara
hayir verilmez
Verdim valla
Kesinlikle verilmez
Doktor sorun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?