merhaba KizlarSoruyor ailesi yeni doğan bebekler malum anne sütü alıyor anne sütünde yeterli besin olduğundan dolayı ek birşeye gerek yok diye düşünüyoruz fakat anne sütü alan bebekler emzirme döneminde su içmelimi bunun yararı zararı nedir haydi görüşleri bekliyorum 🥰 #kimsebilmesinbeni #annebebek 🥰
Yeni doğan bebek su ihtiyacını anne sütünden karşılıyor dünyaya gözlerini yeni açan bebeğin tüm ihtiyaçını değerli bir besin kaynağı olan anne sütü karşılamaktadır bu bağlamda annenin sadece anne sütüyle beslenen bebeğine su vermesi gerekmiyor suyun bebeğe hiç bir zararı bulunmuyor.
Yaşamın temel kaynaklarından biri olan su, her insan için yaşamsal öneme sahiptir. Minik ponçiklerimiz içinde aynı durum geçerlidir. Fakat bebeğin su ile ilişkisi bir yetişkinin su ile olan ilişkisinden farklıdır. Mesela bebeklere anne sütü aldıkları ilk 6 aylık dönemde kesinlikle su verilmez. Ancak ek besinlere geçtikten sonra su verilmeye başlanır. 6 aydan önce normal şartlarda anne sütü alan bebeğin ihtiyacı anne sütü içeriğindeki suyla karşılanır.
Su temizlik açısından bazen kaynatılmış olsa bile risk taşıyacağından enfeksiyon tehlikesi oluşturur. Ayrıca bebek su içerse midesinde yer kapladığı için açlık ihtiyacıda suyla geçiştirilir. Dolayısıyla da anne sütü alımı azalır. Böylece gereksinimler yeterince karşılanamaz. Ancak ishal, kusma, üst solunum yolu rahatsızlıkları, yoğun mama yapımı gibi durumlarda doktor kontrolünde su tüketimi alınabilir.
İyi değil diyorlar ama büyüklerimiz verin diyor Bende 3 cocuğuma ilk günden verdim hic bi sorun olmadı doktorlara da sordum niye su vermeyelim diye su vermek yaşak değil sadece bebek anesütünden ihtiyacını aldığı için gerek yok diyorlar zararı falan yok varsa cıksın biri söylesin öyle bir şey olsa cocuk 9 ay anne karnında suyun içinde gelişti
İlk 6 ay verilmemeli anne sütünden su ihtiyacını karşılayabilir zaten. Onun dışında yeni doğan bir bebeğin midesi çok küçüktür yani 15cc kadar o yüzden verilmemeli eğer verilirse günlük alınması gereken besini su vererek azaltmış olursunuz.
Içiyorsa vermen gerekir Tabii ayarında vermen gerekiyor içmiyorsa da ara ara dene bence çünkü anne sütü bazen yetersiz kalabiliyor Not anne sütü yetersiz kalırsa çocuk zaten huzursuzluk yaparak kendini belli eder