Bebeklerin de suya ihtiyacı vardır. Doktorlar da bu konuda ikiye ayrılıyor. Bir kesim asla ilk 6 ay suya gerek yok derken diğer bir kesim çay kaşığı ile bir kaç kaşık su verebilirsiniz diyor ve 6. aydan sonra günde 30ml kadar su tüketimi isteniyor. Ben bebeklerin de su ihtiyacı olduğunu düşünen bir anneyim. Anne sütünün %70 inin sudan oluşması su ihtiyacını gidermez gibi geliyor bana.
Ve 6 aydan önce su ile hiç tanışmamış bebekler ek gıdaya geçişte su içmeyi reddederek suyun tadını hiç bilmedikleri için sıkıntı da yaşayabiliyorlar.
Mama ile beslenen bebeklerin ise zaten su takviyesi yapılması doktor tarafından da mutlaka önerilecektir 🤗
Sadece anne sütü aldığı dönemde yani ilk altı aylık sürecinde su verilmesi doğru değil aynı zamanda bebeklerin de o süreçte susadığını düşünmüyorum ben. Çünkü anne sütü çok kıymetli ve çok besin değerleri açısından yüksek yani her şeyi karşılayacak boyutta olduğundan ve zaten çoğunluğu su olduğundan gereği yok.
Bebekler su ihtiyacını anne sütünden karşılarlar. Özellikle ilk 6 ay anne sütü dışında hiç bir şey verilmemesi önemli. Bebeklerin böbrekleri diğer besinleri , su da dahil süzme konusunda yetersizlik yaşar ve bu da böbrek problemlerine yol açar. Bazıları gaz sancısı için kimyonlu su bile içiriyor çok büyük bir hata.
Doğru mudur bilmiyorum ama ben kendi bebeğime ölçerek vermezdim ya :) İllaki suya ihtiyacı olur.. Günde 3 4 kere ara ara veririm, içerse içer içmezse istemiyor der geri alırım.. 3 4 kere verme sebebim de bi icmediginden bidahaki su verişime çok zaman gecmesin.. Susuz kalmasın benim bebegim :)
Hayır olmaz. Emziren annenin sütünün yüzde sekseni sudur. Mama ile beslenen bebeklerdede aynı şey geçerli doktorun tıbbi olarak gerekli görmedikçe bebeklere ilk altı ay ek gıdaya geçilmeden su verilmez.
İlk 6 ay bebekler anne sütüyle beslenmeli anne ne kadar su içerse sütü de bol olur ve zaten sütün % 70 kadarı falan su oluyor onun için hiç su içirmeyin