3 aylık bir bebeğim var. 2 aylıkken doktorum su verme demişti. Şu an su versem bir sorun olur mu?
Sadece anne ve çocuk sütü mü tüketmeli?
Sadece anne ve çocuk sütü mü tüketmeli?
arkadaşım sizin probleminiz nedir Allahaşkına? doktor vermeyin derken neden su vermeye çalışıyorsunuz? Bebeğe anne sütü yeter.. Siz neyin kafasını yaşıyorsunuz? Artı böyle bir şeyi burada neden soruyorsunuz? burada on tane ergen altalta , ver ya bir şey olmaz.. su bu, lazım vücuda dediği an bebeğine su mu vereceksin? bebeğini tehlikeye mi atacaksın? ya da her neyse işte.. Nedir hakikaten probleminiz sizin? Su derdine neden düştün _? Emzirsene bebeğini, su sorana kadar.. Hayret bir şey ya...
Yaz ayında ve çok sıcaksa verebilirsin ama şu an verme.
Yaa ben anlamıyorum, doktor verme diyorsa niye ısrarla vermeye uğraşıyorsunuz ki? Zaten gerekli olsa söylerdi. Anne sütü alan bebeğin suya extra ihtiyacı olmaz. Tamamını anne sütünden karşılar. Extra mama vs başladığınız zamman doktorunuz söyleyecektir verin diye. Onun haricinde anne sütü haricinde hiç bir şey vermeyin.
ya benım oglumada soyledıler onu bende vermedım.
anne sutunden alıyor hepsını dedıler.
6 aydan sonra baslamıstık suya.
bısey olmaz ama gerekcelerını bı tam anlayamadım.
Cevap
32Cevap
ne kadar zaman su verilmiyor bilmiyorum ama kuzenim için bunu sormuştuk ve doktor anne sütünü çocukta su ihtiyacını giderdiğini söylemişti yani doktor verme dediyse verme
Bir keresinde internette okumustum. Sen cocuguna Su verme cünkü melekler veriyor ama sen su icirtirirsen melekler vermek o zaman her gün sen vermelisin.
Kaynamıs sogumus su verebilirsin bazen hıçkırığı tutar sıkıntı olmaz cay kaşığıyla icir. biz icirirdik yigenlerime. ama 10 dakika kaynat suyu
Verebilirsin ama fazla degil, 1 yasina kadar tatli hicbirsey verme ozellikle bal ve cilekten kacinioruz :)
Bebeğin bütün su ihtiyacını anne sütü karşılar zaten 6-7 aylikken verebilirsin şu an dışardan su verirsen ishal yapma riski fazla..
İlk 6 ay anne sütü verilir sadece 6. aydan sonra da vermeye başlarsın su kendi kafanıza göre iş yapmayın doktoru dinleyin.
Anne sütü alıyorsa suya ihtiyacı yok. Minnosun bobreklerini boş yere yorma. Ek gıdaya geçince verirsin suyunu. 6 aydan sonra yani
Ilk 6 ay sadece anne sutu verilir bir sorun yoksa sutun zaten onun su ihtiyacinida karsilar hem kis ayindayiz susayacagini da sanmiyorum
ara da ver suyun yeri ayrıdır ayrıca ağzında pamukcuk olmasını engellersin çay kaşığıyla azıcık
Benim bildiğim 6 aya kadar anne sütü yeterli. Herşey onun içinde varmış.
Verilmiyor çünki anne sütü yetiyor ona şimdilik 6 ayına geldiğin de verirsin.
sadece anne sütü yeterlidir ek gıdaya geçtiginizde su vermeye başlayabilirsiniz
Varsa zem zem suyu ver yoksa da suyu kaynat sogusun bir çay kasigindan bile az ver ara ara
Anne sütü zaten sudan oluşuyor ama verirsen de sürekli vermen lazım
Doktorun dediği şekilde devam edin.. anne sutunde herşey var.. merak etme susuz kalmiyor bebisin.. 5 ayina gelince verebilirsiniz..
Anne sütü yeterlidir. Ancak ilaç kullanırsa kaynatılmış su vermelisin
Çocuk 3 aylık olduktan sonra artık yavaş yavaş su vermeye başla
acaba anne sütü içsek ölmeden kaç gün durabilirim hmm
anne sütü alıyorsa gerek yok ama mama veriyorsan her mamadan sonra çay kaşığıyla 2 kaşık ver
Hayır, 6 aya kadar yalnız anne sütü. Sütün onun su ihtiyacını da karşılayacak zaten 6 ay.
Doktorunu ara sor valla bana kalsa hemen verirdim su :D bir tek bal kesinlikle 1 yaş altına verilmez onu biliyorum
başka bir tat aldığı zaman süt içmeyebilir doktoruna sor
Ya doktor ne dediyse uygula iste internetten bak arastr
benim bu konuda bir bilgim yok ama doktoruna yeniden danış
ilk önce Allah size bağışlasın, su versen zarar gelmez ama fazla değil
Hayır hicbir sorun olmaz ben 2. ayindan sonra vermeye baslamistim.
5 aya kadar hiçbir şey vermemek gerekiyor sanırım. anne sütünde her şey mevcut
anne sütü yeter bişy verme
Doktor su verme diyorsa verme arkadas
Hayır verilmemeli, 6-7 ayında veriliyor.
anne sütü kafi diyorlar ama bilemicem
Allah anali babali buyutsun :)
Su verme belki 1 2 damla dudagini islatmak icin.
az olmak şartiyla verilebilir
Buna sakın buradan karar verme, doktoruna danış.
Doktor verme demiş, neyini soruyorsun burda
Verilir tabiki
#Krogenç
Hayır verilmez anne sudu yeterli
Verilmez ya biz bile biliyoz sen bilmiyon
Çay kasigiyla bikaç damla vereblirsin canim
Hayır verme süt herseyi karşılıyor
Bence eğerki vericekseniz, zemzem suyu verin..
Doktor ne dediyse onu dinle
su vermede ölsün saçmalama tabi verilir
Vodka vermelisin suyu kaldıramaz
su yok; sağılmış süt dahi verme zorda kalmadikca
Anne sütü zaten karşılıyo şu an şu ihtiyacını da
doktora sormadan verme
Suya gerek yok ki anne sütü ona kâfi zaten
İlk altı ay anne sütü yeterli
Az versen bisi olmaz ama kesinlikle anne sutu
Verme bir yarari olmaz
bence vermelisin.
ilk altı ay sadece anne sütü.