Selamm🥳
bazı ebeveynlerimiz çocuk yemek yemediği zaman ısrarla ağzına tepip ağlata ağlata dahi olsa yediriyorlar. kendim de şahit oldum peki sizce çocuğa zorla yemek yedirmek doğru bir davranış mı?

Selamm🥳
bazı ebeveynlerimiz çocuk yemek yemediği zaman ısrarla ağzına tepip ağlata ağlata dahi olsa yediriyorlar. kendim de şahit oldum peki sizce çocuğa zorla yemek yedirmek doğru bir davranış mı?

Yemek yemeyi istemeyen çocuğu zorlamak yanlış bir şey bence. Ne de olsa çocuk acıktığı zaman kendisi yemeğe atılır zaten. Bazen çocukların yemek yemesi bize az gelir doymadı sanırınız ama onların zaten mideleri küçük olduğu için hemen doyabiliyorlar özellikle de bebekler
Çok yanlış bu davranış çocukta inada sebep olur, tepkili olur, yemek zamanlarında bu ona yapılmış bir ezeyet gibi gelir nasıl bize zorla bir şey yaptırılsa sevmeyiz çocukta öyle ve o küçük kendini yetişkin gibi korumaya gücü yetmiyor😟 aç hissettiğinde veya canı istediginde çocuk kendisi yer zaten
Ben bunun asla doğru bir davranış olduğunu düşünmüyorum. Bir çok pedagog da öyle söylüyor yani baskı ile zorla yedirmenin yanlış olduğunu.
Çocuk özgüvensiz yetişir, anneye karşı kaygılı olur, baskı hisseder, hatta anneye güvensizlik bile olabilir içinde.
Bu da çocuğu başından savmak gibi oluyor. Aman yesin de bitsin gibisine saçma ve yapılmaması gereken bir şey. Çocuğun zaten karnı acıkacak al iyice o zaman yedirirsin.
Rica ederimm💚
Cevap
6Cevap
hayır doğru bir davranış değil
Zorlamak son derece yanlış bir davranış. Bebekler açlığın ne demek olduğunu tam olarak bilemez, o yüzden yemek yerken zorluk çıkarırlar. Ona kibar davranın ve güzel sözlerle yedirmeye çalışın. Eğer hala istemezse bekleyin, o size acıktığını söyleyecektir.
kesinlikle doğru değil.
bu sorununun önüne geçmek için yemek yemeyi eğlenceli hale getirebilir ebeveynler. mesela zeytinlerden gülen yüz yapılabilir, hatta çocuğun yaşı biraz büyükse yemek birlikte hazırlanabilir. böylece sürece çocuk da dahil olmuş olur ve yemek yemeye alışması sağlanabilir.
Doğru değil. Yemiyorsa aç değildir ya da damak zevkine uymuyordur. Aç değilse zaten eninde sonunda acıkınca illaki yemek isteyecektir.
Zorlamam acıkınca illaki yer ama akşama kadar da düzgün bir şey vermem o zaman saatinde yemesi gerektiğini anlar belki
Bence değil. Çocuk istediği zaman vermek lazım. Zaten mamma dedikleri zaman olay bitmiştir.
Zorlamaman daha iyidir çunku zorladığın zaman hemn kendi kendini kusturyor ve emek boşa biraz yedir bırak oyalansın oynasın zaten acıktımı sana işaretlerle der
Kucukken zorluyorlardı nefret ederdim :/
Hayır yemiyorsa zorlamayın acıkınca zaten yer.
zorlama açıktığında zaten isteyecektir
yanlış davranış
Hayır doğru değil
Doğru
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?