Doğru değildir. Bazen yemeği kendi kendine yemesini beklemek daha doğrudur. Bırakın dağıtsın, dağıtarak yesin ama size bağlı olarak büyümesin. Sonuçta o da açlık hissedecek ve yiyecektir. :)
Zorlamak doğru değil ama zorlamasam aç kalacak düşüncesi anneleri daha çok üzüyor. Burada yapacağınız şey çocuk yemek yeme süresi içinde en sevdiği ama faydalı olan yiyeceği yemeli. Burada onu yönlendirmek ve yedirmek sizin işiniz. Hiç yemiyorsa bırakın bir öğün aç kalsın. Beyin koruma dürtüsü ile harekete geçecek ve önüne ne konulursa yemesini sağlayacaktır. Sizden ricam ne yediriyor iseniz mümkünse başka bir çocukla birlikte, çocuk yoksa siz beraber yiyin.
Ben yaptım ve hem çocuğuma, hem kendime çok zarar verdim. Ömür boyu sürecek bir yemek bozukluğu da oğluma kaldı. Ah ne olur, cidden kimseyi dinlemeyin, yemiyorsa yemesin. Aile baskısı yüzünden hasta oldu çocuğum, çok çekti, çok çektik. Siz siz olun kimseyi dinlemeyin. İnanın yemiyor diye kendimizi kandırıyoruz.
Dogru degildir. Cocuga zorla bir sey yedirmek onun bireyselligini elinden almak demektir. bu seferde cocuk asilesir. Ama sinirlarini kendin belirledigin birkac yemekten secenek belirlemelisin. cocuk hem secim yapmis olir hem de senin istedigin yerine gelir.
Degildir , birakicaksin abur cuburda vermeden yemek yemicek , sonra zaten acikinca kendiligindne gelip yemegi isticektir.. Ancak simdiler de cocuk istahsiz diye , abur cubur yediriyorlar daha cok cocuga sevmedigi yemek oldugunda kacis rotasi veriyorlar.. :/
Çocuk gelişimci olarak kesinlikle zorla yemek yedirmek tıkamak doğru degil bilinçsiz annenler aç kaldı yemesi lazım gibi düşüncelerle çocukların peşinden yemekle koşuyorlar açıkan çocuk mutlaka açıktıgı söyler zorla tıkayınca kusar ve o yemekten tiksinir
ah be abicim bu konuda nasıl zor durumdayız bir bilsen oğlum var 6 yaşında hiç bir şey mi yemez insan baskı yaptım olmadı güzellikle olmadı yaşıtlarından hem boy hem kilo olarak çok geride kalmaya başladı 100 çocuktan somn 3 de yani evet baskı yapmak yanlış ama ne yapmalıyız bilemiyoruz dinlemediğim pedagog kalmadı ama yemiyor çocuk kokuyor yemekler diyor bir yerde bebekken bir yanlış yaptık ama ne
Yanlış, öncelikle iştahsızlık nedenin psikolojik mi yoksa bşr hastalıktan mı sebebini bulmak lazım, psikolojik ise yemek olayını sevimli bşr şekilde eğiterek sevdirerek yemekte fayda var, ancak asla ödül karşılığında yemek yedirme durumunu kullanmayın
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Zorla yedirmek doğru değil ama açıkıncada yemek yemiyorlar açlıktan bayılma noktasına geliyor genede istemedi yemeği yemiyor ben kafayı yiyorum. 3buçuk senede tek sefer zorla yedirdim oda çocuğun boğazında kaldı çocuğum aç geziyor ama zorlamam bidaha asla