Bebek kundaklamak, minikleri tıpkı anne karnındaki kadar rahat hissettirmek için yıllardır yapılan yöntemdir. Ama kimine göre bu durum oldukça yanlış olarak kabul edildiği için, yapılmasında sakınca görülüyor.
Ben hoşlanmıyorum. Çocuğun hareket kabiliyetini ortadan kaldırmak çokta vicdani gelmiyor bana. Özellikle bilinçsiz yapılan kundağında oldukça tehlikeli sonuçları olduğunun bilincinde olmak lazım. Niye bebekleri basma peynir gibi yaparlar anlamıyorum 🤦♀️
Doğru şekilde kundaklanırsa bir sakıncası yok aslında. Fazla sıkmadan yapmak gerekiyor da en güzeli artık hazır kundaklar var onları kullanmak böylece fazla sıkmak vs gibi bir dert de olmaz kumaş penye olduğu için haraket kısıtı da olmuyor. Kundak bebeğe kendini anne karnında hissettirir ve şöyle de bir şey var yenidoğan döneminde bebekler elini kolunu bilinçsizce salladığı için kendilerini en çok kendi kendilerine vurarak ve korkarak uyandırırlar bunu önlemek için dolayısıyle iyi bir uyku için iyi oluyor.
Elbette tüm gün bebek kundak içinde tutulmaz ama onu huzurda hissettirmek ve güzel bir uyku için denenebilir.
Ben bebeğimi hiç kundaklamadım mesela sakıncalı bulmadığım halde hava çok sıcak olduğu için tercih etmedim.
Pratik kundaklar yeni doğan dönemi Veya sadece uykuda kendini elleri ile uyandırmasın uyandırmasın diye kolları kundaklanabilir 🙏
Sadece kollar kundaklandı zaman daha rahat uyuduğunu ve kemiklerinin güçlendiğini duymuştum yani bedeni sıkı olurmuş dediler annem kardeşlerimin hepsini kundakladi yani beni de kundaklayarak büyütmüş kezâ ablam bütün çocukların kundakladı bir sıkıntı yaşamadık ama bu konuyu araştırmak gerek iyisiyle kötüsüyle zararıyla yararlarıyla
Kundak yapmak bebeklerin gerinme ve el kol harket kabiliyetlerini engelleceği için kudaklamanın sadece uyku zamanları ile kısıtlanması yaralı olacaktır ayrıca kundaklama 3 veya 4. Aydan itibaren bırakılmalıdır çünkü bu aylardan itibaren bebeğin kendi kendine yatak içerisinde dönme becerisi gelişir.
Ben bunu asla doğru bulmuyorum bence çok yanlış o cocuğun hareketleri kısıtlanıyor resmen kendini çizmemesi için falan yazmış arkadaşlar eldiven diye bir şey var takarsın ellerine çizmez biyerini😃yada çorap bile olur.
Baskalarina gore sakıncalı değil uzmanlar diyor sakıncalı diye ama ben 2. ci bebeğimi kundağa sarıyorum hem kış ayında doğduğu için sıcak tutar hemde güzel bi uyku çekmesine yardımcı olur.
Ha bide öyle sert kundaklar bitti gitti onlar eskide kaldı artık yeni rahat serbest bebeklerin hareketlerini kısıtlamayan kundaklar var ve sadece uyku esnasında kullanıyorum ben genel olarak kullanmıyorum çünkü uykuya zor dalıyor kundak olmadan