Doğru ama çok sıkılmasını ben doğru bulmuyorum bazıları yanlış kundak yapıyor , çocuk boğulacak gibi oluyor. Bebekken uykularında falan sıçrayarak uyandıkları için kundak yapmak bu açıdan çok faydalı oluyor çünkü elini hareket ettirince korkuyor uyanıyor kundak yapınca bunu ortadan kaldırmış oluyoruz
İlk dönemler uyku esnasında istemsiz sıçramaları yüzünden uyanıp korkmamaları için sıkı olmayan hafif kundaklar yapılabilir ama söylediğin gibi kısa süreli olmalı sadece uyumadan önce kundaklanmalı
Doğru tabiki ama böyle bebeği aşırı sıkmak değil dozunda ayarlanmalı ki anne karnından hissedip tedirgin olmasın , kendini cizmesin , korkmasın diye...
abim kundaklanmış, ben yaza denk geldim diye kundaklanmamışım. Abimin öyle bir sıkıntısı yokken benim yamukluklarım var 🤣 ben kundağa yordum ama uzman değilim tabi
Bence de doğru şekilde ve kısa süreli yapılırsa işe yarıyor 👶🏼💕 Kuzey’de ilk haftalarda gece uykularında çok yardımını görmüştüm, kendini sıçratıp uyanmıyordu. Ama kalça sağlığı için bacakları sıkı sıkı düzleştirmemek, çok sıkmamak ve bebeği terletmemek şart. Sonuçta bebek kundak değil, insan paketi 😄🍼
Bebekler 9 ayi ile yaşına kadar kundak yapmak en ideali. Sebebi ise hareket etmeleri halinde uyanmalari. Ne kadar hareketsiz kalirkar ise o kadar kaliteli uyurlar büyümeleri de o oranla hizlanir