İyidir
Kötüdür
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Bebek kundaklanir arkadaşlar 3 dört aylığa kadar kundaklamak iyidir şimdi yorumlara bakıyorum da ay kyamam modunda bir sürü arkadaş var. bebek nasıl kundaklanir onu bilmelerinde fayda var. kundaklama bebekte rahat uyku demektir. guven hissi demektir. kışın üst solunum yolları enfeksiyonu na karşı iyidir sıcak da kalicagi için bebek korunur. kendi yüzüne gözüne zarar vermeside engellenir bebekken çok güçlü oluyoruz 😀 buna gelenek aman ben bu geleneğe uymam diyende keyfi bilir uyan kişininde keyfi bilir ama etrafınizdaki insanların bir çoğu kundaklama yapılmıştır hatta ben kundaklama yapmam diyen kişiyide annesi kundaklamistir
şu bebeği kundaklasak da mı saklasak kundaklamasak da mı saklasak. işte bütün mesele bu
Kızımı bir kere bile kundak şeklinde sarmadım. Zaten kavurucu sıcağın ortasında doğduğu için kıyafet seçerken bile titiz davrandım, kundaklamak şöyle dursun. Öte yandan kundağı doğru teknikler ile yapılması konusunda iyimserim. Çünkü bebeklerin ilk aylarda sıçrama refleksi yaşaması ve tırnakları ile yüzünü çizebilmesi gibi durumları ancak hafif bol bir kundak ile önlenebilir. Aynı zamanda kundağı sadece öğle uykusunda tercih etmek de fayda sağlayabilir. Ama yine de aklıma yatan bir seçenek değil.
Ben oğlumu hiç kundaklamadım. Ama ablam yiğenlerimi kundaklardı. Yıllar boyuncada bütün bebebekler kundaklandı. Kalça çıkığı oluyor falan diyorlar ama bizlar nasıl sorunsuz büyüdük bu da düşündürüyor bazen.
Ayrıca bebekler elleri havada uyurlar genelde ve uyurken hareket ettirdiklerinde titrerler ve korkarlar. Kundaklamanın bir sebebininde bebeklerin daha rahat uyumasını sağlamak olduğunu da birçok kişiden ve kaynaktan okumuştum.
Cevap
20Cevap
Her ne kadar eskiden bir ihtiyaç olsa da günümüzde bebekleri kundaklamayı doğru bulmuyorum sağlık açısından💫
Sağlık açısından hiç iyi olmadığını söylüyor doktorlar , hem zaten ben olsam kıyamam ya ne o öyle tırtıl gibi sıkışıp bırakmak
Ben de kıyamam zaten, geleneksel olduğu için hala devam ediyor.
Etmemeliymiş işte sağlık açısından zararlıymış :(
Kemik gelişimi açısından zararlı olduğu kanıtlanmış birşey şu an ben de araştırmalarımın yalancısıyım ama yazılar var eskiden zarara bakılmıyordu herşey geleneksel ilerliyordu bilemem.
Arkadaşım eski insanlar hayvan gibi güçlüydü ve Allah için bu nasıl mantıksızlık sana demiyorum ben yanlış anlama hangi uzman dediyse kesin bir çıkarı var bu işten
Ne adam ne kadın eskilerin yaptığı işleri araştırın kemik kas problemi olan insan öylesine hayatı nasıl yaşar bunların bir ikisi değil sağlıklı bireylerin hepsi aynı tarzda yasamis insanlar bırakın bu işleri biraz mantıklı olun takmayın bu kadar
O mantık senin de dediğin gibi benim mantığım değil ben doktorları dinler ve takip ederim dediklerinide ezberime aldıysam söylerim bana da doğru geldi bu yüzden söylemek istedim.
Çok sıkı kundaklamak bacak gelişimini engelliyor ve kalça çıkığına sebebiyet verebiliyor tibben. Fakat bazı çocukların doğru kundaklandıği takdirde rahat uyuduğu aşikar.
Kimisi dogru bulmuyor ama ise yariyor en azindan cocuk sık oluyor gevsek olmuyor vücudu cok sık sarmamak lazım tabi
Kalça çıkığı riski var ayrıca kognitif açıdan da gelişmeleri için dünyayı keşfetmeleri gerek. Yanlış bir uygulamadır.
Ben yapmadim kizimda. Ilk zamanlar elleri yuzune degdginde uyaniyordu sonra alisti. Kisitlamayi dogru bulmuyorum.
Çok sıkı yapılırsa minnakların iskelet sistemine zarar verebilir. Düzgün şekilde yapılırsa bir sakıncası yok gibi...
Ben yapmadım ama uykuda kollarını yüzüne çarpıp ağlayarak uyanıyordu
Doğru kundaklanmadığı sürece çok ciddi sorunlara yol açıyor. Kalça çıkığı ve ani bebek ölümlerine neden oluyor.
Ağzını yüzünü çizmesin diyedir onun içinde eldiven takılabilir başka mantıklı bir sebebi varsa bilemiyorum
Kollari ve bacaklari serbest olmali bebegin.. kundak cok ama cok sacma bir sey.. bir nevi iskence.
Gerekli değil. Kendilerini uyandırmamaya alışıyorlar.
yalnızca ilk üç ay iyidir, hamur değil dolma gibi olup kucakta kolay tutulurlar: )
Allah affetsin kundaklamak deyince bilincimiz nasıl olduysa aklımız hep kötü esiyor :D
Abi nasıl kötüdür ya bebekler kumdaklamadan bırakırsan oraya elinin üstüne bir küvet uygularsa kırılır bilmeyenler için söylüyorum kundaklanınca eleri daha bir dayanıklılık kazanıo annem söylemişti bilin sizde en iyi anneler bilir !
En iyi ihtimalle bacakları çarpık olur kundaklarsan
İyidir bence
Alması kolay beline zarar gelmez kalça çıkığı olmaz
Kundaklanmayan insan yoktur sanırım bu nedenle sizde veya cevrenizde kalıcı bir hasar yoksa sıkıntı yok demektir 🙄
Eskiler vücut ve kemik yapısı için yararlıdır der. Yenilerin bazıları ise saçma bulur
Ben kunsaklan büyümüsüm ama saglik. oladak bence kundaksiz olmali benek hareket etmeli
ben doktorum kundak zararlıdır kesinlikle yapmayınız
hocam size soru sorabilirmiyim özel mesaj yolu ile sormama izin verirseniz çok sevinirim herkese reklam olmamak için.
40'ı çıkana kadar belki.
Kalça çıkığına sebep olabilir tehlikeli
İyi olacağını sanmıyorum
Evet 800 yıl yaşayanlar var
Sıkı sıkı kundaklama iyi değil
Çok hareketsiz kalıyor, yazık:(
Kalça cikikliginin nedenidir
Bebekleri kundaklamak vahşiliktir.
Çok sıkı olmadığı sürece iyi.
Kemik gelişimi için önemli
ben doktorum kundak zararlıdır kesinlikle yapmayınız
Yanlış bir hareket bence
Uzmanlar doğru değil diyo
, iyi bir şey olduğunu biliyorum çok duydum
ben kundaklamiyorum oglumu
Mevsime göre değişir bence ama çok sıkmamak lazım
Yoo ben op. DC serdal olarak çıplak sakin gitsin
Mumya gibi sarıyolar
eskiden iyiydi şimdi kötü
İyidir.
iyidir
neden?
ailem beni bebekken kundaklayınca ağlamayı kesermişim bugün bile uyurken battaniyeyi iyice sarıyorum bana kendimi güvende hissettiriyor :D
İyidir yaa
Bana saçma geliyor
Annen seni kundaklamamis mi?
@ikincibahar1 bilmiyorum
Bir sor bakalım annene
@ikincibahar1 annem kundaklamamış ve zararlıymış zaten kundaklamak yaz google’a
Link atamıyorum ben
Doğru bulmuyorum
İyidir galiba
Arabadan iyidir
iyidir
iyidir