Tabii ki yapılır, yenidoğan masajı diye bir alan var ve bebekler üzerinde oldukça olumlu etkileri var.
Özellikle duş da bebekleri rahatlatır ve bu nedenle duştan sonra bebekler genelde uyurlar. Bebeklerin uyuması da sağlıkları açısından çok çok önemlidir, bebek masajı da hem bebeklerin rahatlamalarını hem de uyumalarını sağlar bu nedenle de uzmanlar tarafından öneriliyor.
Elbette yapılabilir mesela duştan çıktı ya sıcak bir odada mesela üstünü filan giydirme de bebek yağları var onunla güzelce vücudunu ovalarsın masaj yapabilirsin bu hem onu rahatlatır Mesela ağrısı filan varsa geçer hem daha rahat uyurum de çocuk ferahlar yani sen sana masaj ile yapıldığı nda nasıl hissediyorsan bebekle öyle hisseder bebeklere mesela böyle bir şey öneriyorum anneleri ya da işte babaları artık hangisi bakıyorsa duş yaptırdıktan sonra mutlaka bebek yağı ile yarım saat çocuğa masaj yakın her yerine koltuk altına kollarına göğüs bölgesine karnına bacaklarına bacak aralarında her yere.
Yapılabilir tabii ki hatta bu bebeğin gaz sancılarını da Önler gaz çıkartmasına yardımcı olur gevşetir ama tabii ki yetişkin insanlar yapıldığı gibi paldır küldür aldır saldır yapılmaz😂😂
Bebek masajini biliyor ve uyguluyorum. Ama yeni doğan konusunda bence bir uzman hekim görüşü almak gerekir. Sadece tavsiyem bebe yağı gibi masum görünen ama gerçekte kimyasal petrol türevi olan yağların asla kullanilmamasidir. Benim tercihim 1. kalite, sertlik orani 0,5 in altında olan. erken hasat natürel sızma zeytinyağı kullanılmasıdır.
Bebeğin elini açın, her parmağını sırayla ovun. Elinin üstünü ve avucunun içini parmaklara doğru aşağı yukarı ovun. Sonra avuç içlerinizle kollarını yukarıdan aşağı doğru yuvarlayarak hafifçe ovuşturun. Son olarak, bebeğinizin kolunu avuçlarınızın içine alarak, içe doğru dairesel şekilde sıvazlayın.