Genellikle anne sütünden daha kolay kesmek için emzik tercih ediliyor ancak bu bencilliğin sonucu olarak bebeklerimiz zarar görebiliyor.
Emzik kullanan bir bebeği emziğinden ayırmak için neler yapılmalı, nelere dikkat edilmeli?

Arkadaşlar, çocukların dişleri sıkıntılı olduğu için kaşımak gerek birde çocuk gaz olduğunda veya büyüğünü yaptığımda ıkınması gerektiğinde sıkıntı çeker bu gibi durumlarda sinirlenir hırçınlaşır
İşte bu sinir hali olduğunda ağzında ne varsa ondan hıncını çıkartır..
Annesinin memesi varsa onu ısırmaya çalışır buda anneye sıkıntı meme ucu yara olur emziremez.
Çocuk ağlıyorsa raz bekleyin devam ediyorsa yanına gidin devam ediyorsa sevdin devam ediyorsa sıkıntısı var demektir emzik verin hala devam ediyorsa emzirilmesi lazım bu böyle gider….
Oğlumu iki yıl emzirdim. Asla emzik almayı kabul etmedi, etseydi hayatım çok daha kolay olurdu. Çünkü emzik almayan oğlum, beni emzik olarak kuullandı maalesef. :'(
Uzun süren tüm alışkanlıklar gibi bundan da kurtulmak muhakkak kolay değil, ben oğluma memeyi konuşarak bıraktırdım. Her çocuğun yöntemi farklı olabilir, bence bu yöntemi de en iyi anneler hissedip bilir.
Şart değil, sonuçta plastik bir şeyi minicik bir bebeğe vermek ne kadar doğrudur orası tartışılır tabiki.. Ama bir yerde anneye çok büyük bir kolaylık sağladığını da unutmamak lazım tabiki.. Yinede ben kullanmasını pek doğru bulmuyorum, tabi bu benim fikrim, aksini düşünenlerede saygı duyarım..💐💐💐
Şart değildir.
Cevap
11Cevap
Bir defaya mahsus aldı bir daha da almadı hiç kullanmadı yani hep verdim ama başarısız oldu
Profil fotoğrafınızda ki çirkin sizin mi 😍
Ewet 🤗
Maşallah ☺️ Fotoğrafı kaldırın da nazar değmesin lütfen.
Nazar değmez inşallah ama şimdi 4 yaşında bir şey olmaz diye düşünüyorum
Siz yine de kaldırın. Bir şey olmasın çirkin bebişe 🤗
Emzık ceneyı geliştiriyor diye biliyorum küçük kizima hastanede aliştirdilar ayni senin dediğin gibi eme ihtiyaçını bir süreliğini kesin diye sonra bende kalınca hastanede biraktırdım vermiyorsun ağlayınca başka şeyle ilgilenerek vs vs
Hiç istemesem de alışmıştı benim kızım. Rahat ettim mi ettim. Çok şükür dış yapısı bozuk olmadı. Kelimeleri çok net konuştu.
İki yaşında bıraktı o da olumlu etken olabilir.
Emzik kullandığı zaman sürecinde illaki sevmediği bir emzik olmustur o emziği verdiğimizde vazgecer die düşünüyorum :)
Eskiler emziğin içine zeytin kabuğu veyahut üstüne kömür vs sürerlermiş gayet de başarılı olduğunu düşünüyorum bu konuda
Bebeğin emzik yerine dişlerini kontrol edebileceği ve damak kaşıntısını yokedecek şeyler verin. Emzigi unutur
Ben alıştıramadım emzik emen bebekler daha sakin oluyor ağlamıyor o yüzden sakin kalsın ağlamasın her saniye diye çok uğraştım olmadı
Kullanmali bence cok emiyorlar mikrop kapmamasi acisindan emzigi emmek daha iyi en azindan
Ailem bana ve kardeşime kullandirtmamis.. Saglikli olmadigini dusunuyorlarmis.. Bana sorsan hicbir fikrim yokk🤔
Şart değil de üşengeç anneler çocukları susturmak için sürekli tercih ediyor.
Şart değil bazı bebekler emzik tutmaz anne zorlayamaz bebek istemiyorsa yapacak bişey yok
Yani dikkatli bir anneyse o seviyeye gelmeden emziği bıraktırırsa kullanmasında bir sakınca olmaz
Emziği sağlıksız buluyorum parmağını emsin daha iyi
O da kötü ama
Sağlıksız bir maddeden üretilmiş yapay emziği emecegine daha iyidir diye düşünüyorum
Kötü bir alışkanlığın sağlıklısı, sağlıksızı olmamalı ama 😕
Tabi ki ikisi de olmasın ama bir kıyaslama yapacak olursam onu seçerdim
Haklısınız.
Emzik oglumada veriyorum... cook iyi sakinlesiyor hemen 2 yasinda ve halen agzinda emzik var... Şu an birakmayii düsünmiyorum.. benim oglum 2 hafta emzirdim sonra hazir mama verdim ama rahattim
Yok be şart degil sussun diye veriyolar saglıklı da degil benim iki cocukta emmedi kime cekmişlerse ben 4 yıl emmişim bütün fotolarım emzikli yav 🙈
Hiç kullanmadık gereksiz
Hayır ben hiç kullanmadım
Şart tabi kaliteli olmasına dikkat ediniz plz
Emzikten zarar gelmez
Özellikle annesini emmeye bebekler için özgüven için kullanılmalı
Annem bana kullandırtmamış
Emziğin yapısına göre değişiklik gösterebilir
Diş yapısı için kullanılmamalı
#emre00
Yani kullanılabilir
Akkılı olur derler
Hayır şart değil