Bebek kundaklama bebekler için faydalı mıdır?

#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
Bebek kundaklama bebekler için faydalı mıdır?

#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
Olmaz olur mu? Tabii ki faydalı. Bebeklerin kendine karşı olan öz güveninin temelini atıyor.

😅
Evet bebekler kundaklandıklarında sıcaklık ve güvenlik hissederler, bu da onların daha rahat uyumalarını sağlar. Ayrıca, kundaklama, reflekslerini kontrol etmelerine de yardımcı olur irkilme ve korkma gibi durumlarıda azaltıyor.
Şimdilerde yeni nesil pek kundaklamayı tercih etmiyor nedense
Rica ederim 🙃
Bizde bebekler sıkı sıkı kundaklanıp sert zemine yatırırlardı. Beni de kundaklayıp tahta sandık üzerine çok yatırmışlar. Bir zararını görmedim. Faydası olmuş mudur bilmiyorum.
Yarım kundak öneriyoruz. Uyku kalitesini arttırıyor
Çok iyiymiş
Cevap
4Cevap
Cevabının çelişkili olduğu sorulardan biri , bazı uzmanlar kundaklanması gerekiyor gaz sancısını azaltiyor ve güvende hissediyor derken. çocuk gelişimi kaynakları kalça çıkıklığına sebep olur diyorlar. bu yuzden bilmiyorum🤦♀️
İnsan nasıl rahat ederse öyle yapmalı diyelim o zaman
Evet
bazı bebekler için kundaklama faydalı olabilirken, diğerleri için uygun olmayabilir. Bebeğinizin ihtiyaçlarına ve tepkilerine dikkat etmek ve uygun şekilde yanıt vermek en önemlisidir.
Haklısın
Sarılma hissi ile güvende hisseder kendisini. Doğru biçimde ve yumuşak, dengeli bir şekilde kundaklanabilir evet. Gözlemlerim ve empatim bu yönde.
Doğru yorumlar hep o yönde zaten
Evet hem bebeğin vücudu daha dinç. Oluyor hemde hareket edemeden daha uzun süre uyku zaten büyüdükçe açılıyor o kundak elleriyle bıcır bıcır..
Gayet gusel
ahahahah bilmiyorum ama çok tatlı oluyolar böylee🥺🩷
Kesinlikle 🙃🙃
Ben tırtılı kundaklamıştım 🥹
Yaa
Fazla sıkılırsa hareket kabiliyeti zayıflar diye biliyorum
Bı ihtimal
Ilk ay kundaklamanın sebebi sık sık irkilmemesi rahat uyuması yüzunı cizmemesi kemikleri yumusak hassas oldugu icin sıkısma vurma sekil bozuklugu olmaması açısindan faydalı çok sıkmadan 1 ay 1.5 ay yapılsa iyi
Faydalı dır hem bebeği alrken biyerini icitmiyon
Aynen o yönden çok iyi
Demeki az çok bebek bakmasın becere bilirim ahahah
Sen halledersin
Hayır ya hareket edemiyorlar😒
Elleriyle yüzlerini çizmesinler diye yapılıyor galiba
Ama ele takılan küçük eldivenler var zaten🙃
🙈
Kundaklama diyince aklim baska seye gitti lol
Neye gitti kız
Ev falan kundaklamak :d
Hahaha
Gecenlerde arkadasin kucuk cocugu battaniyeyi elime verdi sonra battaniyeye yapisti sanirim kundaklanmak istedi bende sarip yerde yuvarladim :D
Nerden bileceksin belkide öyle oyun oyun oynamak istedi
Kotu mu yaptigim? hosuna gitti cocugun
Bence hoşuna gitti
Sonra battaniyeyi yere koydum o da yatip yuvarlandi ustunde :d
İyi yapmış
Bebeklerle ilgilenmiyorum
Neleri seviyorsun
Arkadaşlar bebeklerin kemikleri zaten yumuşak ve kıkırdaksı yapıda anne karnında iki büklüm kalmasında sorun olurdu o zaman
Bi faydası yok bence
İlla ki vardır
Evet
🙃
Bebeği sakinleştiriyor
O zararlı olduğu söylendi eskiden öok yapılıyordu
Ben kundakladım.
Faydalıdır
Öyleymiş
Faydalı
Evet
faydali