Eğlenceli sunumlar çocuklarda iştah açmaya faydalı olur mu?🥚🍳🍽Minik tırtıla "bak sana ayı yaptım gel gözünü yiyelim" dedim bana ters ters baktı 3 gündür zeytin de yemiyor en azından eskiden zeytin yiyordu xjxjxjx
Eğlenceli sunumlar çocuklarda iştah açmaya faydalı olur mu?
Genelde bebekler olsun çocuklar olsun kolay kolay yemek yemek istemez. Uçak geliyor diye diye çocuklar uçaktan korkar oldular. Ama şimdilerde böyle sunumlar bebeklerin oldukça hoşuna gidiyor. Hem büyükler için hemde küçükler bu tür sunumlar oldukça işe yarıyor. Gülen yüzle yapılmış omlet oldukça ilgi çekici geliyor.
Hatta bunu çocuklar da yapabilir, el becerisini en erkenden yaptırmak çocuk için çok faydalı olur. Motor gelişimi gelişir ve nasıl yapmak istiyorsa onu yapsın, böylelikle bilişsel gelişimi de gelişmiş olur.
İştahı olmayan yemeyen çocuğa ne edersen et yemiyorlar benim şerefsiz sarı papatya yemiyecem desin istersen pandali yap yemez ağzını açmaz zorla verdin de çıkarır cikaramazsa kusar öyle bı fena ablasida aynı idi o gene hiç yemezdi yemeyen çocuk yemez anacim yemez sunum vs hikaye :)
Elbette.. Yaş ilerledikçe kendi sunumunu ve kendi karışımını yapmasına iaizn vermek gerekli. Her ne kadar kötü görünse hatta tadı kötü olsa bile Çocukların hayal gücünü kısıtlamamak zorundayız
Kesinlikle tahmin edebiliyorum ben henüz biyolojik olarak anne değilim ama hissedebiliyorum 😊 daha olmayan birine bile sevgi besleyebiliyorum annemin gerçekten çok güzel bir duygu