Bir anne olarak oyunun, çocuk gelisiminde onemli bir yeri olduğunu düşünüyorum. Evcilik oynarken arkadas ve komşuluk ilişkileri ve etkili iletişim becerilerini öğretebiliyorum. Bebeklerini oynatirken de kendini koruyabilme bedenine saygi, hayir diyebilme ve şikayet etdebilme öź güvenini çocuklarima aşilayabiliyorum. Hem kolay hem eğlenceli hem de etkili..
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Yöneticilik oyununu çok oynarım. Hatayı affetmeyi, kendisinin lider olmasına rağmen hata yaptığını ve adil olmayı öğreniyor. Sevdiği kişiler arasında adalet sağlamak onu adalette kararlılığa itiyor. Çünkü; ne kadar eşit seviyorum dese bile birini diğerinden çok sevdiği kabul edilir. Kazanmak için hile yapmak veya dürüst kalmak arasında bocalayarak hayatı daha hızlı öğreniyor ve kesin kati kararlar alabiliyor.
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim.
- +1 yıl
Köşe kapmaca. Elim sende. Yakan top yalnız yastikla daha zevkli oluyorDDD
Çocuklarla oynamak için sebep o kadar cok ki..)12 Yorumla- +1 yıl
Hayır bilmiyordum
Ama yegenlerimle oynamak cok büyük zevk veriyor bana
- +1 yıl
saklanbaç oyunundaa çok hoşu giDiyor ;
resim boyama ve oyun hamurunnan çiçek meyve süslemeli şeyler düzeltmeyi seviyor20 Yorumla
- +1 yıl
Bir çocuk bahçede oynayamiyorsa pekte oynuyor sayılmaz.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
11Cevap
- +1 yıl
Oğlumun cevabı. "Oyuncaklar çocuklarınızın ufkunu genişletir." Ancak kendi oyuncaklarını yaparlarsa...
16 Yorumla- +1 yıl
12 yaşında
- +1 yıl
legoları seviyor. resim yapmayı. ebru ve bilgisayarda mine craft gibi bir yapım oyunu oynuyor.
- +1 yıl
evet vampirlerin olması, bazı karakterler hoş değil. Ancak yararlı aktiviteleride var. sadece saatlerce bağımlı olmasını engellemek ve kontrollü oynamasını sağlamak lazım.
- +1 yıl
Evet cocukla cocuk olmadan egitim veremezsin. Normali normal anlamaz cocuksu hisseder ve yasar onu ancak oyle anlar
10 Yorumla - +1 yıl
Saklambaç körebe peki huysuz çocuklara öneriler neler?
18 Yorumla- +1 yıl
Huysuz çocuklar özellikle 3 yaş çocuklara önerilerin var mı?
- +1 yıl
Biraz açıklar mısın?
- +1 yıl
21 gün boyunca koşulsuz sevgi derken?
- +1 yıl
Himm peki sürekli ağlayıp istediğini yaptırmaya çalışırsa da pes etmiyoruz öğrenilmiş kazanılmış olur psikoloji de ama bazen Diyorum gerçekten zorluyor 😔😠
- +1 yıl
Deniyorum zaten ama bazen insan yoruluyor 😔
- +1 yıl
Oyun hamuru olabilir, Lego ya da grup halinde oynanılan oyunlar etkili olur. Keşke çocuğum olsa ne güzel oynardık beraber 😭😭😭
10 Yorumla - +1 yıl
bendemi gelip oynasam abla yag satarım bal satarım oynayalım :)
10 Yorumla Etkiler ama daha çok eğitici oyunlar oynamak güzel olur.
10 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle etkili. Oyun esnasında hem becerileri gelişiyor hem de özgüveni
00 Yorumla - +1 yıl
Eğlenceli oyunlar ve bilgi oyunları :)
10 Yorumla - +1 yıl
Gitsin, Ipadde oyununu oynasın.
10 Yorumla Zeka geliştirici oyunlar
10 Yorumla- +1 yıl
oo değişlir büyüyünce yaaaa
10 Yorumla - +1 yıl
En olumlu etki bu
10 Yorumla - +1 yıl
Etkili
10 Yorumla
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Sizce çocuklarda oyun oynamak karakter gelişiminde etkili mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba,
Oyun, çocuğun dünyaya açılan penceresidir. İlişki kurmayı, doğruyu, yanlışı, tüm yaşamı her yönüyle deneyimlediği uçsuz bucaksız bir alan. O nedenle elbette hem fiziksel, hem bilişsel hem psikolojik açısından gelişime pek çok etkisi var.
Mizaçla ilgili pek çok araştırma var. Ancak son yapılan araştırmalar doğuştan getirdiğimiz mizacımızın, kişiliğimizin önemli bir bölümünde etkili olduğunu gösteriyor. Fakat bir diğer gerçek de, genler kadar, çevrenin etkisi. Biri diğerinden daha baskın değil. İkisinin de kişiliğimiz üzerinde çok büyük etkileri var.
Yine araştırmalar gösteriyor ki, erken çocuklukta serbest oyun oynamış çocuklar, kendini ve duygularını tanımada, bunları kontrol edebilmekte, ifade edebilmekte, ilişki kurmakta daha başarılı oluyorlar. Yine oyunun yaratıcılığı, duygusal zekayı geliştirici etkisi var.
Çocuklar için hem kendi kendilerine, hem ebeveynleriyle, hem de akranlarıyla oyun oynamanın farklı yararları var. o nedenle erken çocuklukta mümkün olduğunca serbest oyunlar, yaş ilerledikçe de daha kurallı oyunlar oynayabiliriz.