Oyun, çocuğun dünyasıdır. Sağlıklı ruhsal gelişimde oldukça önemlidir. Buradan çocuğa birçok oyuncak almalısınız anlamı da çıkmamalıdır. Hayal dünyasını kısıtlamayan oyuncaklar alınız.
Anne baba olarak kaç yaşında olursak olalım çocuğumuzla oynamalıyız ama bunu bir görev şeklinde değil içten ve samimi bir şekilde yapmalıyız. Çocuklar samimiyetsizliği hemen anlarlar.
Çocukları sık sık yaş grupları ile karşılaşacağı ortamlara götürün.
Minyatür bir hayatı yaşama pratiğidir aslında çocuğun oynadığı her oyun. Oyunlar ne kadar çok gerçek hayatın anlam ve bütünlüğünün mantığına yakınsa, o kadar olumlu anlamda etki eder çocuğun ilerleyen dönemlerinde hayatına. Bocalama şansını & yüzdesini bir miktar düşürür, el becerileri ve analitik düşünme yapısını geliştirdiği için.
Oyun cocugun bircok alanda gelisimini olumlu yonde etkiler. Ornegin gelisim alanlarindan bahsedecek olursak bilissel gelisim, sosyo duygusal gelisim, dil gelisimi vb. Alanlarda gelisim gosterir. Oyun cocugu yasama hazirlar, pek cok alanda kendini gelistirdigi icin fizyolojik ve zihinsel acidan gelistirmis ve pekistirmis olur.🌸
Oyun hem bedensel hem de zihinsel gelişim sağlar 😊 Bunun sebebini bir zamanlar merak ederdim. Neden oyun oynuyoruz, nereden çıktı bu oyun 😂 Meğer bir ihtiyaç ve eksikliğinde dışarı vurduğumuz önemli bir maddeymiş. Bir çok hayvan gelişim serüvenini incelediğimizde önemini daha iyi anlıyoruz 😅 Bebişlere; hayal gücü genişliği, el becerilerinin gelişimi, zeka gelişimi -özellikle yapboz tarzı oyunlarda-, bedensel gelişimi -hadi güreş yapalım 😂-, kurduğu oyunlarla kendini ifade imkanı, değerli zaman dolumu gibi dadlu katkıları var 😊
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Çocuk için oyun bir ogrenme merkezi ogrenme yeridir çocuk oyun oynarken hem kas becerileri hem sosyal alanda hem dil gelisim hem de bilissel alanda gelisim gosterir çocuk oyun oynayark öğrenir. Örneğin seksek oynarken çocuk hem beklemeyi öğrenr hemde oyunun nasil oynandiğini öğrenir seksek oyunu çocuğa sira beklemeyi ogretir fiziksel olarak etki gosterir veya da evcilik oynarken çocik o oyunda kendi hayal dunyasinda ki ve kendi gercek ailesini yansitir cinselliği öğrenir. Oyun çocuk gelisimi uzerinde bir suru etkisi vardir. Hem Garry Landreth ne demiş: " Kuşlar uçar, baliklar yuzer, çocuklar oyun oynar."
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Bu konu da ödev olarak makale yazmistim ustune çok iyi oldu bu 😊
Aşırı etkiliyor. Ben küçükken 7/24 oyun oynardım ve halada oynuyorum ama 7/24 değil biraz asosyal sayılırım eskiden aşırı asosyaldım.
Oyun öyle bir etkiliyor ki sinirden kendine bile zarar veriyorsun ve özeniyorsun biraz karışık ama etkiliyor. Aslında bunda biraz akıl devreye giriyor. Ama oyun sana akıl bırakmıyor aklını bile kaybettirir.
Oyun çocuğa birçok şey kazandırır. Ben küçükken sürekli oyuncakların içini açıp bozardım. Kendime oyun edinmiştim sök tak yaparak. şu an mesela çok severim elektronik aletleri tamir etmeyi.
Çocuğun kas gelişiminde çok etkilidir oyunlar ve çocuklar oyun oynarken hayal güçlerini kullandıkları için de hayal güçlerde gelişir hayal kurmayı öğrenirler 🙂🙂🙂
Oyun, çocuğun dünyasıdır. Sağlıklı ruhsal gelişimde oldukça önemlidir. Buradan çocuğa birçok oyuncak almalısınız anlamı da çıkmamalıdır. Hayal dünyasını kısıtlamayan oyuncaklar alınız.
Anne baba olarak kaç yaşında olursak olalım çocuğumuzla oynamalıyız ama bunu bir görev şeklinde değil içten ve samimi bir şekilde yapmalıyız. Çocuklar samimiyetsizliği hemen anlarlar.
Çocukları sık sık yaş grupları ile karşılaşacağı ortamlara götürün.
Oyunlardan kasıt bilgisayar oyunlar değil elbet..
Selamlar