çizgi film izleme süresi yaşa göre de değişmelidir. 1 yaşından önce kesinlikle çizgi film izlenmemesini söyleyen uzmanlar, 3 yaşından sonra kontrollü olarak günde 1 saati geçmeden seyretmek gerektiğini, 4-6 yaş arasında 1,5 - 2 saat seyredilmesi gerektiğini söylüyor. :) :) bebeklerin ilk 2 yıl içinde televizyon ve çizgi filmden uzak tutulması gerektiğini belirtiyor. Çünkü araştırmalar günde 2 saatten fazla televizyon ya da çizgi film seyreden çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu görülme olasılığının, izlemeyen çocuklara göre daha fazla olduğu gösteriyor. :) :)
İzlettiniz çizgi filme bağlı. Bir de bebeğin kaç aylık olduğu önemli. 6 aydan önce çocuğun yanında asla tv açılmaması gerektiğini düşünüyorum. Bir şeyler öğretmek istiyorsanız bebekler için neslerin görsellerinin olduğu kitaplar ve kartlar ve onları göstererek konuşabilirsiniz onla. 6 aydan sonra ise uygun, öğretici çizgi filmleri izletin tabi ki. Ama bana kalırsa tvden açın. Tablet ve telefona alıştırmayın.
Çocuk öğrenmeye 6. aydan itibaren başlar. Algı açık, çöp bilgilerle dolmamış taptaze bir beyin. Öğretim adımlarına anne baba olarak siz el atıcaksınız. Çocuk oyalanmak için telefonu, tableti değil de kalemi, kağıdı görmeli. Böyle bir nesil yetiştirilmeli ki ülkenin bu kesiminin umudu olabilecek insanlar yetişsin. 🌺
Bebeklere çizgi film izletmek tabiki zararlı.. belirli bir yaşa gelene kadar TV tablet telefon mümkün olduğunca uzak tutulmali... yemek yedirirken sussun diye izletmek en büyük hatalardan biri..
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Televizyondan uzak tutun diye bangır bangır konuşuyorlar ama kim uyguluyor ki