Hepimiz bir takım çizgi filmler izleyerek büyüdük, ben hala izlemekteyim. Dünyaca ünlü çizgi filmlerin subliminal mesaj yolu ile çocuklara empoze ettiği şeylerin farkında mısınız? Bu insanların amacı ne? Her çocuk çizgi film izler. Gelecek nesillerin kötü mü yetişmesini istiyorlar?
Çocuğunuzun çizgi film izlemesine müsaade eder misiniz? Çizgi filmlerin bilinç altını olumsuz etkilediğini biliyor musunuz?
Evet müsaade ederim. Çocuğumu fanusta büyütünce çok mu iyi olacak? Yarın bir gün bana bir şey olsa, tek başına ayakta kalamaz, yem olur gider diye korkarım. Birlikte izleriz. Çocuğua belli bir yaşa gelince çoğu şeyi anlatacağım zaten. Tabi çocuğum olursa
Hepsini seyrederek büyüdüm, hiçbir semptom bende yok. İzin verirdim. Ama cinsel içerikli mesaj taşıyan çizgi filmler asla! Bir defasında kardeşim seyrederken yemin ederim gözlerimle cinsel organa benzeyen bir obje gördüm. O günden sonra inanıyorum.
çizgi film izleyemez, tablet telefon falan eline alamaz. el kuklaları, boyama kitapları falan zaman geçiririz ya biz:p hatta duvarları bile boyarız beraber nasılsa annesi resim ustası eheheh
Müsaade ederim ama ileri de cizgifilmler hep robotlu metalik karma karışık olacagini düşünüyorum bu yüzden geçmişte izlediğimiz çizgifilmleri izlettirirdim tabi kalırsa. Hiç olmadi belgesel izlettiririm.
5 yaş altı çocukların günde 15 dk 5 yaş üstünün ise günde 1 saat kadar eğitici çizgifilmler izlemesi normal. Ama ben yine de izletmek istemezdim tamamen eğitici olsa bile çocukların gerçek dünya ile sanal dünya arasında bocalamasına neden oluyor.
Problem çocukların dikkat etmesi değil. Subliminal mesaj denilen olan dikkat dışı gelişir zaten. Sen izlerken o çizgi filmde ki cinsel mesajı algılamasan da beyin algılıyor ve bu bilinç altına yerleşiyor. Süreki çizgi film izleyen bir çocuğun beyni, maalesef bunlarla doluyor. Farkında olmadan.
Ana Sayfa > Diziler & Filmler > Sorular > Çocuğunuzun çizgi film izlemesine müsaade eder misiniz? Çizgi filmlerin bilinç altını olumsuz etkilediğini biliyor musunuz?
En İyi Cevaplar