Çizgi filmlerde o kadar çok subliminal mesaj var ki sonra bu çocuk neden böyle oldu diyor İnsanlar eğitim öğretim açısından pek de faydası olmuyor onu da geçtim hipnoz olurmuş gibi bakıyor çocuklar başka bir şey olunca kapatılınca sinirleniyorlar ya da yemek yerken izleyen çocuklar ne yediğini ne sevdiğini bilmiyor bir makalede okumuştum hiç pozitif yönü olmaz mı bir şeyin ama şöyle olablir barney felan vardı onun gibi eğitici çocuk şeyleri güzel oluyor öğreniliyor bu şekilde olablir bence
Çoğu çizgifilm kanalı subliminal içeriklerle dolu yayınlar yapıyor. Araştırmalarım sonucu sakımcalı olmayan tek kanal Trt çocuk. Günde en fazla 1 saat izletilmeli diye düşünüyorum. Ve eğitici olduğuna inandığınız çocuğunuza olumlu birşeyler kattığını düşündüğünüz çizgi filmler olmalı.
En azindan üç dört yaşına kadar çocuk tüm TV cep PC gibi elektronik işitsel ve görsel cihazlar dan uzak durmalı.. çocukların motor gelişim xagi aptal zaman öldürücü şeylerle heba edilmemeli... ama günümüzde biraz çocuktan bunalan az kendine zaman ayırmak isteyen tüm ebeveynler ya kumandayı eline teslim ediyor ya cebi eline tutusturuyor... sonuc ise yeni nesiller karşımızda zaten🤔
Caliou diye bir fransız çizgi filmi vardı. baba karakteri örnek ve hatta bazen çok sinir bozucu düzeyde bir karakterdi. Kendini çocuklarına adamış bir baba...
Kendi çocukluğu düşündüğüm zaman, çok severdim çizgi film izlemeyi... Bizim zamanların çizgi filmlerinin tadı bir başkaydı bana göre... Şimdiki çizgi filmler içerisinde, gerçekten eğitici çizgi filmler fazlasıyla var... Çocuklara çizgi film seyettirilebilir. Fakat seçiçi olmakta fayda olduğunu düşünüyorum.
Çok seçici olunmalı Misal Disney çizgifilmlerini asla önermem. Kız karakterler her zaman saf yardıma muhtaç aşırı güzrl olmak zorundaymis gibi Erkekler ise aptal ama zengin Çocukların bilinç altına bunu yerleştirmek yanlış.
Ben izledim bu yaşıma geldim bisey olmadı. Sorun olacağını bilselerdi pedagog lar el atmışlardı şimdiye ama şu sadece görüntü olup bir sesin yön verdiği çizgi filmler var onlar aptallastırır onu biliyorum izletilmemrli o tarz çizgi filmler
Genelde çocuğu yaramaz olan aileler tek çare olarak TV 'yi görüyor maalesef :/ Etkiler diye düşünüyorum ben. Onun yerine çocukla daha farklı etkinlikler yapılabilir.
bir kuzenim hep izlerdi hiç ayıramazdık ekranın karşısından, benden güzel türkçe konuşuyor şimdi. Hem görgü kurallarını falanda öğretiyorlar ç. filmde.
Dediği son derece doğru.. biraz araştırdığın zaman 25. Kare tekniği ile insanlara farkında olmadan bilinçaltına subliminal mesaj gönderdiklerini ve senin bundan haberin bile yokken bu mesajları benimsediğini asıl hedefin ise çocukların olduğunu öğrenebilirsin..
Ben Türkçe ve İngilizce izletiyorum ikisini de öğrenmeleri için içeriklerini araştırıyorum önceden ama gün boyu izlemeleri doğru olmaz günde 1 saat en fazla
Bana kalırsa çocukların hayal güçlerini geliştiriyor. Ama gereğinden fazla izlendiğinde IQ seviyesinde bir düşüş yaşanıyor olabilir 😂 kuzenimden dolayı böyle düşünüyorum.
En İyi Cevaplar