Arkadaşlar merhaba 4 yaşında bir yeğenim var. Çocukların zekasını geliştiren bildiğiniz oyunlar nelerdir? Özellikle 3-5 yaş sürecinde zeka gelişiminin çok önemli olduğunu duymuştum.
3-5 Yaş çocukların zeka gelişimine katkısı olan zeka oyunları nelerdir?
Eski, klasik ve sıradan bir oyundur ama modası geçmez ve kusursuz bir zeka oyunudur.
•Legolar
Yaratıcılığını geliştirebileceği, bloklarla yapılar inşaa edebileceği zamansız bir oyuncaktır.
•Taklit oyunları
Zeka gelişimi demek bir çocuk için aslında hayal gücünün gelişimi demektir. Biz çocukken az oyuncağa çok hayale sahiptik. Bu yüzden pahalı oyuncaklar yerine oturup çocuklarla doktorculuk, öğretmencilik oynamak her zaman tam puandır.
•Labirent bulmacalar
Problem ve bulmaca çözme alışkanlığı da edindirebilecek güzel bir kağıt kalem oyunudur.
•Yeni nesil kutu oyunları
ZoombatRapidooKim bul bakalım
Aslında bu oyunların hepsi aileyle beraber oynanan ve dikkat geliştirmek için üretilmiş kutu oyunları. Aktüel marketlere sık sık bu tarz kutu oyunlari geliyor takip ederseniz kolaylıkla ulaşırsınız. A101'e özellikle Düşyeri oyunlari geliyor ve kutularında olan kare kodla Düşyerinin online oyunlarına ücretsiz ulaşılabiliyor. 3 yaşından sonra yavaş yavaş telefonla tanıştırmak onaylandığı için bu kare kodla online oyunlara da göz atabilirsiniz.
Zeka gelişimi dediğim gibi aslında dikkat gelişimi ve yaratıcılık gelişimi ile sağlanıyor. Doğrudan zekâya odaklanıp 3-5 yaşında bir çocuğu satranç kursuna vermek değil mesele hala motor gelişimi devam eden bit çocuğun bilişsel gelişimine daha çok katkı sağlamaya çalışmak gerekiyor. Hatta Jenga ve bambu çubuklar da iyi bir meşgale.
•Kendi oyuncağınızı kendiniz yapmaya çalışın
Bu hem eğlenceli, hem öğretici hem bilişsel hem motor gelisimini destekler. 3-5 yaş etkinlikler yazarak bir çok masrafsız oyun ve oyuncak yapımı bulup yapabilirsiniz.
Uzun uzun anlatmak isterdim ama işteyim ve sınıfa gitmeliyim ama bunu pinterese yaz çok güzel oyunlar var ben ana okul öğretmeniyim ve biz bile ordan çok defa bakıyoruz.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Annem bana hala 0-6 ay oyuncakları alıyor daha 3-5 yaş oyuncaklarına geçemedim