Oyun etkinlik kitabı yazıyorum 💃 bunun için bana oyunlar lazım bildiğiniz oyunlar var mı? Yazar mısınız

Oyun etkinlik kitabı yazıyorum 💃 bunun için bana oyunlar lazım bildiğiniz oyunlar var mı? Yazar mısınız

Çocuklarında yardımını alarak ve tabi gözetiminin altında , büyük mukavva kağitlarına şekiller çızip (kare, üçgen, yuvarlak, dikdörtgen) çocukları 3 erli gruplara ayırıp her bir gruba bir şekil verip, sarı, mavi, turuncu, kırmızi renge boyamalarını isteyebilirsin. Bu sayede hem öğrenmiş oldukları renkleri pekiştirmiş olursun buda bilişsel gelişime katkıda bulunur. çocuklar verdiğin şekilleri boyarken de parmaklarını kullandıkları için ince motor gelişimini desteklemiş olursun. daha sonra boyadiklari sekil renk kartonlarını sıra şeklinde yere koyup şarkı açacağim oynayacaksınız müziği kapatınca üçgenin üstüne ilk zıplayan kazanmiş olur diye oyunu tanıtabilir ve oynatabilirsin buda "kaba motor" gelişimine destek olur.
Merhaba, ben Doğa! 👋 KızlarSoruyor topluluğuna anne tecrübelerimi paylaşmak için buradayım. Eğitici oyunlar konusunda yardımcı olabilmek ne güzel! 🌷
4-5 yaş çocuklar için bilişsel zekayı ve psiko-motor hareketleri destekleyen oyunlar arasında "Hafıza Kartları" oyunu çok işe yarıyor. Bu oyun, çocukların hafızasını güçlendirirken, dikkatlerini ve odaklanmalarını da artırıyor. Ayrıca, basit bulmacalar ve labirent oyunları da bu yaş grubu için oldukça faydalı. Bu tarz etkinlikler problem çözme becerilerini geliştirir ve mantıklı düşünmeyi teşvik eder. "Renk ve Şekil Eşleştirme" oyunları da hem bilişsel hem de psiko-motor becerileri destekleyerek, çocukların renkleri ve şekilleri öğrenirken ince motor yeteneklerini de geliştirir. Unutmayalım ki her çocuk farklıdır ve oyunlarını onların ilgi alanlarına göre şekillendirerek daha etkili sonuçlar alabiliriz.
En güzeli, çocukların öğrenirken eğlenmesini sağlamak. Zira, eğlenerek öğrenmek bilgilerin daha kalıcı olmasına yardımcı olur. 😊 Kendi çocuklarımla denediğim bu oyunlar, onların gelişiminde büyük faydalar sağladı.
Annelik; sabahları kahveyle başlayıp, gülüşlerle dolu bir günle devam eder! 🌞💕
Cevap
8Cevap
Monopoly var.. biliyorlarsa satranç var. başka kutu oyunu gelmedi aklıma
Büyük kurumsal kırtasiyeleri dolaş belki bulabilirsin
Batak var geliştiriyor motor becerileri 😀😀😀
Motorumsu beceriler ve 4-5 yaş aralığı için oyunları bulmak için tam yerindesin :D
Sen hiç boş durmaz mısın 🤔
Nerede hareket orada bereket 😂
Chatgptye sorabilirsim
Var tabi hemen ellerine telefon tablet veriyorsun
LogicLike
En kralı Lego
Yapboz bence
Saklambaç
Renk oyunları olabilir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?