Ben hiç saklambaç oynamayı sevmeyen çocuk görmedim. 3-4 yaş tam saklambaç oynamaya bayılacağı zamanlar. Hadi dolapların içine, kapıların arkasına, yatağın altına saklanmanın tam zamanı 😍
•Sıcak soğuk oyunu
4 yaşında bir çocuk sıcak soğuk oyununu bir kaç denemeden sonra öğrenebilir. Hadi en sevdiği oyuncağı ile sıcak soğuk oynamayı deneyin 😊
•Sulu boya baskısı yapın
🎨🎨🎨
Boşveriiiin kirlenmek güzeldir ❤ Çocuklar resim yapmayı sevmese bile sulu boyaya bayılırlar. Hadi ellerini boyayın ve baskı yapın veya patatesi, elmayı neyi dilerseniz. Hem motor gelişimi devam ediyor hem eğlenir hem öğrenirsiniz 😊 Hatta sonraa yüzünüze bıyık çizin🤫
•Su ile oynamasına izin verin
💧💧💧
Halıyı yerden toplayın yere bir çarşaf bir kilim bundan sonra su ile oynarken yere sermek için kullanacağız bir şey serin ve o artık sizin su halınız olsun çünkü asla su bitmeden oyun bitmez 😂
Derin bir kaba hava da soğuk ama ılık bir su koyun hiç bir şey olmaz. Biliyorsanız kağıttan gemiler yapın, ceviz kabuğundan gemiler yapabilirsiniz. Oyuncak balıkları varsa bir ip verip olta olarak kullanıma hazırlayıp balıkçılık oynayabilir. Ve suyun iyileştirici gücü vardır, rahatlatır. Bırakın eviniz biraz ıslansın ıslanmak güzeldir.
•Yastık savaşı
🥊🥊🥊
Ne olur sanki bugün biraz sizde afacanlık yapsanız? Çocuklara bazen suç ortağı lazımdır 😂
•Oyunlu halılar
⛳⛳⛳
Zaten bir çok çocuğun odasında artık oyunlu halılar görüyorum 😊 kaydırak çizili bir halıda neden kaydırak oynamıyorsunuz mesela? Veya buların arabalarla oynamak için otopark yol çizili olanları vs oluyor. Olmadı parkelere tahta kalemi ile çizin bir kaydırak amaan silince geçiyor 🙈😂
•Karton kutularla oynayın
🏠🏠🏠
Kız çocuğa kartonla bir ev yapıp bebekleriyle evcilik oynayabilirsiniz mesela. Çocukken annem bana çokoprens kutusuyla oyuncak ev yapardı camlar keser camlara eski tüllerden perde yapardı. Gerçi artık çocukların zaten bir sürü oyuncağı belki oyuncak bir evi bile var ama beraber yaptığınız şeyleri daha çok severler. Erkek çocuk için bir araba rampası yapılabilir mesela. Oynar oynar sıkılınca atar başka bir kartondan oyuncak icat edersiniz 😊
•Peçete ruloları
🧵🧵🧵
Boşalan peçete ruloları ile yapacak bir sürü etkinlik bulabilirsiniz. En basiti bir dürbün yapıp hadi dedektifçilik oynayalım, hadi gel film çekelim, hadi gel gökyüzüne bakalım diyebilirsiniz ❤
•Minderleri ve kendi çocukluğunuzu hatırlayın..
Evdeki minderler bir çoğumuzun en en en sevdiği bir sürü şeyler yaptığı oyun araçlarıydı 😊 Ve bizler mutlu çocuklardık.
•Minderlerle ev yapın
🗼🗼🗼
Belki zaten bir oyuncak çadırı vardır ama inanın bana kendi inşa ettiği bir minder ev kadar eğlenceli değildir ❤
•Minderlerle kaydırak yapın
🛹🛹🛹
Ben beşiğin yatağını çıkarıp kaydırak yapıyorum 🙈
•Minderleri sıra sıra dizerek minderden mindere atlamaca oynayın.
•Alın birer minder ya da at olsun minderler hadi at yarışı 🐎🐎
•Minderlerle parkurlar kurabilirsiniz.
•Evin tam ortasına hadi oraya bir kamp kurun ❤
🎪🎪🎪
Şimdi kalkın sandalyeleri getirin sonra çarşafı ve salonun ortasına bir çadır kurun 🎪 oyuncakları taşıyın, uyuması için yastığını ve örtüsünü de getirin burada istediği kadar kalabileceğini söyleyin. Kamp sandalyelerini de önüne kurun ve araştırmalıkları da getirin. Birlikte oyunlarınızı bu kampta oynayın. Gece ise içinde el feneri ile kitap okuyun..