Güncellemeler
+1 yıl
Güncel❤️❤️
Güncellemeler
+1 yıl
Güncel 🌼 🌼

Yapılandırılmamış oyuncaklar ve oyunlarla
Cevap
3Cevap
Kukla Oyunu: Basit el kuklaları veya çubuk kuklalar yaparak kendi hikayelerini anlatmalarını ve karakterleri canlandırmalarını sağlayın
Yazdıklarının hepsine katılıyorum zeka geliştirici oyuncaklar alınabilir, denizde veya bahçede kumla oynamalarına izin verilebilir.
Lego tarzı oyuncaklar
Aklıma gelen herşeyi yazmışsınız..
Lego oynardım
herseyyy
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba,
Bu konuda daha önce de paylaştığım bir yazımı yinelemek istiyorum. Ve şunun altını tekrar çizmek isterim ki; sürekli engellenen, eleştirilen, küçümsenen, ciddiye alınmayan, kıyaslanan çocukların yaratıcılıkları da gelişmez. Yaratıcılığın gelişmesi için en önemli şart, özgür bir ortamda büyümektir. Düşünüp, soru sorabildiği, çeşitli deneyime maruz kaldığı ve serbest oyun oynayabildiği alanlarda gelişir çocuklar.
"Çocukların yaratıcılıklarını geliştirmek için şunları yapabilirsiniz:
Olmasını istediğiniz değil, olan haliyle çocuğunuzu kabul edin.
İlgi ve sevginizi gösterin.
Otoriter ve baskıcı değil, özgür ve demokratik bir ortamda çocuk büyütün.
Ailede her birey saygı görmeli.
Ailede herkesin sözü dinlenmeli ve değer görmeli.
Çocukların içinde zaten var olan merak duygusunu öldürmeyin.
Bolca soru sorması için teşvik edin/destekleyin.
Soruları her zaman cevaplamayın. Bazen cevapsız kalsın. Boşluklar iyidir. Farklı görüş açıları ve cevaplar bulmaya yarar.
Serbest oyun oynayın.
Boş zaman yaratın. Boş kalmak, sıkılmak, yaratıcılığı destekler.
Zengin bir öğrenme ortamı sunun. Yani sadece okulla ilgili farklı kaynaklardan da beslenmesini sağlayın. Çeşitliliğe maruz bırakın.
Küçük yaştan itibaren sorumluluk verin. Sorunları siz çözmeyin, kendilerinin çözüm bulmasına fırsat verin.
Fikirlerini küçümsemeyin, yanlışlamayın, her fikrin dinlenmeye ve düşünmeye değer olduğunu aşılayın.
Siz de soru sorun, merak edin, araştırın ki sizden öğrensin.
Bolca kitap okuyun ve okuma alanları yaratın."