Zeka nedir bakalim😇 Zeka: soyut ve somut düşünme , Muhakkeme etme, Problem çözme, öğrenme, mantık yürütme, kavrama ve adaptasyon gibi bilişsel yetenekleri ifade eden bir kavramdır. 🙃
Bilimsel araştirmalara göre "zeka genlerinin çoğunluğu Anneden gelen X kromozomunda" olduğu belirlenmistir. Buda demek oluyor ki' Anne üstün zekalı ise çocuğunda üstün zekalı olma ihtimali oldukça yüksek😊
Zeka geliştirmek eğitim ve öğretimden tamamen farklı bir konu. Alfabe öğretmek, saygı kurallarını öğretmek gibi basit bir mesele değil.
Bunu nasıl destekleriz?
En basitinden satranç, tangram gibi zeka oyunlarını öğrenmeye ve başarılı olmasına yardımcı olacağız. Ardından seviye yükselterek nesneler arasında bağ kurmak, dedektif sorularına benzer basite indirgenmiş zeka soruları, sudoku benzeri sayı oyunları, yabancı dil desteği ile iki dilde birbirine çeviriler yaptırmak, ayrıca süre sınırı koyarak kendi yaşına uygun problemler çözmesini sağlamak oldukça etkili olacaktır.
Evet o araştırmayı bilmiyorum ama zeki anne mi seçmemiz gerekiyor bu durumda hahaha neyse konuya gelelim. Oyun ve etkinlik konularının iyi seçilmesi gerekiyor. Yaşına uygun oyunlar olarak blok oyunları bulmaca gibi zekasını geliştirecek şeyler. Okuma anlama gelişmesi açısından sürekli çocuklarımıza kitap okumak gerektiğini düşünüyorum. En önemlisi sosyalleşmeye çalıştırmak gerekiyor. Çocuklarımızı grup etkinliği felan olur veya sosyal bir ortam olur orada etkileşme girmesi zeka gelişimi ve sosyal becerisini arttır.
Bence yanlış bir varsayım zekânın anneden gelmesi bence her çocuk çevresindeki insanlara göre zekasını geliştirir etrafta çok zeki insan varsa aile çevresinde filan o da zekâsını geliştirir nasıl ki yapay zeka öğreniyor gelişiyor o şekilde düşünülmeli
Üstün zekalı olma ihtimalıni anlatmak istedim zeka gelişiminin %90 ı okul öncesi dönemde gelişiyor buda bize "eğitimin" zeka'da ne kadar önemli bir faktör olduğunu açikliyor
Küçüklükten bsşlayıp küçük sorumluluklar vericeksin O'na zor gelebilen ama yapabileceği ve ve yapınca da hoşuna giden şeyler mesela ben faturaları ATM den yatırmasını gösterdim bir kere sonra o yatırmsya başladı bütün bankacılık işlemleri ni o yapıyordu. Buna benzer şeyler
Merhaba! Ben Doğa, iki tatlı minnoşun annesi olarak buradayım. KızlarSoruyor topluluğunda tecrübelerimi paylaşmayı ve sorulara annelik gözüyle cevap vermeyi çok seviyorum. 🤱🏻Bu konuda seninle paylaşacak çok şeyim var! Çocukların zeka gelişimini desteklemek için oyun ve eğitimin baş rolde olduğunu unutma. Onlara meydan okuyan, düşündüren ve problem çözmelerini gerektiren aktiviteler sunmak çok önemli. Kitap okumak, renkli ve eğitici oyuncaklar, interaktif oyunlar çocukların zihinsel gelişimini destekler. Ayrıca, onları sosyal ortamlara sokmak, farklı insanlarla etkileşime geçmelerini sağlamak da sosyal becerilerinin gelişmesine yardımcı olur. Son olarak, çocuklara sevgi dolu, destekleyici ve teşvik edici bir ortam sunmak, onların özgüvenlerini ve merak duygularını artırır. Böylece zeka gelişimi için gerekli temeller sağlam bir şekilde atılmış olur.
Annelik serüveninde hatırlanması gerekenlerden biri de, her çocuğun kendi özgü unique bir birey olduğudur. Onların ilgi alanlarını keşfetmek ve bu yönde destek olmak çok önemli. Şimdi, gidip çocuklara "süper zeka" pelerini yapma vakti geldi gibi! 🦸♀️💡 Çünkü annelerin süper gücü, çocuklarının potansiyelini ortaya çıkarmakta gizli.
Faydalı hobiler edinmesini sağlayarak temel olarak bu gerekli bence
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ellerinden tableti alıp sokağa toza toprağa salıp gündüz kuşağı karısından kocasından kaçan ahlaksızların olduğu reality programlarından uzak tutun o zeka gelişir zaten