Yeni doğum yaptım sütüm çok az geliyor. Anne sütü nasıl artar, çoğalır? Arttırmanın en kolay yolu nedir ben uzun bir süre emzirmek istiyorum bebeğimi :(Anne sütü nasıl artar, çoğalır?
Ben bu soruyu daha önce ki reportajımızda Bi bilenimiz @Zehra Bora ya sormuştum aynen şöyle demişti
5-Anne sütü çok önemli anne sütü ile beslenme arasındaki ilişki nasıl kurulmalı bunun için neler yapılabilir nelerden mutlaka uzak durmak gerekir?
Danışanlarımdan çok duyuyorum. “Emzirme sürecinde gebelik sürecimden daha çok kilo aldım.” Genelde emziren annelerimize şekerli besinler yedirilir içirilir. Şekerin anne sütünü arttırdığına dair bir yanılgı var toplumumuzda.
Süt hacmini arttıran en değerli şey su diyebilirim.
Bana sorarsanız meyvelerin kendi doğal şekerinden yararlanmak kulağa daha hoş gelmekte. Kuru meyveleri kaynatarak yaptığım şekersiz kompostodan 1-2 lt içiyorum gün içerisinde. Hem sıvı alımını arttırmış oluyorum hem de meyvelerin doğal şekerinden, vitamin ve minerallerinden yararlanmış oluyorum.yazının tamamı için tıklayınız
Mevsim meyvelerini tüketmeye özen göstermelisiniz. Mevsimi olmayan meyvelerde bol miktarda kimyasal takviye bulunabildiğinden, bu meyveler anne sütünü artıran yiyecekler listesinde yer almamaktadır.
Süt ürünleri, et ürünleri, tahıllar, bakliyatlar, kuru yemişler, meyveler, sebzeler… Her besin grubundan orantılı bir şekilde tüketmeye özen göstermelisiniz.
Gece emzirmek süt oluşumunuzu arttırır. Eğer bebeğiniz uyanmıyorsa sütünüzü sağıp saklamak da yararlanabileceğiniz çözümler arasında yer alır.
Anne sütünü artırmak için en önemli takviye sudur. Günde 2,5-3 litreye kadar su içmek gerekiyor. Onun dışında düzenli beslenmek de çok önemli. Anne sütünü artıran besinleri de şöyle sıralayabiliriz: Havuç Balık Hurma Bulgur Yeşil yapraklı sebzeler Kayısı hoşafı Kuru yemişler Rezene çayı
Rezene çayını günde bir fincan mutlaka için derim. Hem süt arttırıyor hem de bebeğin gazını daha rahat çıkarmasını sağlıyor. Tavsiyem kimyonlu rezene çayıdır.
Aynı şeyi yaşamış biri olarak zor olduğunu biliyorum. En değerlimizi en iyi şekilde beslemek istiyoruz. Ben doğumdan sonra Bestlak anne sütü arttırıcı ile tanıştım. Suya karıştırıp kullanmamı söylediler. İnanılmaz sonuç aldım. Tavsiye ederim.