Birincisi doğurma işi annede, ikincisi emzirme işi annede. Annenin bebekle ünsiyeti doğmadan önce başlıyor. Baba çok ünsiyet kuramıyor. Bunun için anne sanki biraz daha babalara göre sorumluluk sahibi gibi görünüyor bebek bakımında. Baba kucağına alsa susturamaz çünkü anneyi ister bebek. Onun kokusuna alışmış, onun nefesini duymak ister. Bebekler annelerine bağlıdır babalarından ziyade. Bu yüzden anne çok önemlidir.
Ve bence her şey doğası ile güzel. Annelik doğası ile çok güzel. Babalık da doğası ile güzel. Kadın doğası ile çok güzel ve erkek doğası ile güzel. Doğasından koparmamak lazım onları. Birbirlerinin rolünde birbirlerine yardımcı olmalılar ama birinin rolünü alıp diğerine yüklemek haksızlık olur.
İki kelime Üşengeç ebeveyn Bir çocuk var ve sen sadece anne görevi gibi bunu yansıtırsan toplumun kanayan yarasını düşersin Oysa ne güzel şey bir çocuğa bakmak, ilgi, sevgi göstermek Anne görevi imiş gibi yansıtan üşengeç ve toplum koyunu babalar hak etmiyor çocuk falan Sadece yapma kısmında kabaran babalığınız (!) Batsın Daha fazla bir şey demiyorum, sevgisiz çocuklar, sevgisiz gelecek kurar.. Çocuğa baktın örneğin biberon ile bile süt içirdin işte sen orada doğruyu yaptın. Babaysan yaparken değil hep ol!!
İlkel beyin. Eskiden kadınlar çalışmadığı için erkek çalışıp yoruluyor kadinda evde çocuklarla gorulmasi eşdeğer görülüyordu ama babanın cocukla ilgilenmesi aradaki bağı güçlendirir iş olarak görülmemeli ve şimdi çalışan annelere kesinlikle yardımcı olunmalı birde gönlü olsun diye değil o çocuğun babası olduğunun bilincinde olarak
Öncelikle bunun da ataerkil düzenin bir dayatması olduğunu düşünüyorum. Erkekler gider çalışır ekmek getirir kadın evinde oturur çocuk bakar, temizlik yapar, yemek yapar vs. gibi. Ama düşündüğümde kadınlarda doğuştan gelen bir anaç ruh var ve bu yüzden çocuğuna babadan daha iyi bakabileceğini düşünüyorum. Evet belki çocuk bakımı anne ve baba ortak yapmalı ama eğitimi kesinlikle annesi vermelidir. Çocuğa verilen eğitimi, görgüyü vs. anneden daha iyi kimse empoze edemez.
Kimse annesi gibi bakamaz burda babanın görevi ihtiyaçlarını karşılamak ve gereken konuda destek yardım etmek olur ancak. Artık en önemli konuları bile eşit olmak adına topluma dayamayın. Siz emziren erkek gördünüz mü?
çünkü anneye ait. 9 ay içimde taşıdım bebeklerimi. ne zor günler geçirdik beraber ben gözüm gibi baktım bakarım kimseye güvenmem de istemem de. hiç kimse annesi gibi sevemez evladını bakamazda.
Sahsen ağlasa ben bulamam anlamadımz bi alan gaz nasil alınır bilmem alti nasil değişir anlamam yoksa bildim konuda eşimi asla üzmem yaparim asciym mesela yemek yaparım karıma çocuğuma ev temizliğine yardm ederm ağır eşya kaldırmasını izin vermem sabah alarm gibiyim hemen uyanirim evlilik bu müşterek bir yer burası herkes kafasına göre olursa aile birliği olmaz
En saçma konulardan birisi. Bu bebeği anne tek başına yapmadı sonucta? O zaman sorumluluklarda ikiye bölünmeli. Erkek yapamaz diye bir şey yok. Yapmak isteyen çok güzel bakar cocuguna
En saçma konulardan birisi. Bu bebeği anne tek başına yapmadı sonucta? O zaman sorumluluklarda ikiye bölünmeli. Erkek yapamaz diye bir şey yok. Yapmak isteyen çok güzel bakar cocuguna