Merhaba!
Stres artık hayatımızın tam ortasında. “Stresten uzak dur” diyenlere hep gülüyorum çünkü nasıl olacak ki? Şehir hayatı tek başına yeterince stresli. Üstüne geçim derdi, iş yoğunluğu, sürekli koşturma derken stresin sonu yok. Dahası, gün içinde yaşadığımız gerginlikler sadece orada kalmıyor; kafamızda dönüp duruyor ve bedenimiz de buna tepki veriyor.
Evet, kafayı boşaltmak lazım ama bunu ne kadar başarabiliyoruz? Düzenli spor yapanlara hayranım, çünkü ben zamansızlıktan yapamıyorum. Meditasyon özellikle nefes egzersizleri güzel bir seçenek ama onu da düzenli sürdürmek kolay değil. Yapanlara helal olsun!
Ben bazen fark ediyorum ki işteki sıkıntılar kafamı o kadar dolduruyor ki, keyifli zaman geçirmem gereken anlarda bile zihnim başka şeylerle uğraşıyor. Sonuç? Hem ilişki kalitesi düşüyor hem de cinsel performansımız olumsuz etkileniyor.

Kafanız doluyken sizinde cinsel performansınız etkiliyor değil mi?
Bir insanın kafası doluyken yani stres yaparsa normal olarak cinsel hayatı güzel geçmez stres cinsel ilişkide çok etkili bir durum erkegin erken boşalmasını hatta tam olarak sertleşme sorunu bile yaşamasına sebep olur.
Stresten dolayı kötü etkilenen cinsel hayatımız için neler yapmalıyız?
Stres cinsel hayatı olumsuz etkiler çünkü hormonları bozar, dikkati dağıtır ve isteği azaltır. Bunu aşmak için:
Nefes egzersizi, yürüyüş gibi stres azaltıcı alışkanlıklar edin.
-Partnerinle açıkça konuş.
-Sağlıklı beslen, uyku düzenine dikkat et.
-Cinselliği sadece performans değil, yakınlık olarak gör.
Küçük adımlar bile büyük fark yaratır. 💫

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer