1 ay

Kafanız rahat olmadığında cinsel performansınızı da etkiliyor mu 🤔💭?

Selamlar,

Stres gerçekten artık hayatımızın tam ortasında. “Stresten uzak dur” diyenleri de pek anlamıyorum nasıl olacak ki? Şehir hayatı başlı başına bir stres sebebi, geçim stresi, iş hayatının stresi derken sonu yok. İşin kötüsü gün içinde yaşadığımız stresli anlar orada kalmıyor, kafamızın içinde dönüp duruyor ve bedenimiz de buna tepki veriyor. 🤯

Kafayı boşaltmak lazım, evet, ama ne kadar yapabiliyoruz? Eğer düzenli spor yapıyorsanız, süper! Ben zamansızlıktan yapamıyorum. Meditasyon da iyi bir seçenek, özellikle nefes meditasyonları, ama o da çoğu zaman sürdürülemiyor. Yapabilenlere helal olsun. 😅

Bazı günler, işteki sıkıntılarla kafam çok meşgul olduğu için nişanlımla iyi vakit geçirmem gereken zamanları kafamın içindekilerle savaşarak geçirdiğimi fark ettim. Sonuç? İlişki kalitesi ve cinsel performans yerlerde! 🫣

Kafanız doluyken sizin de cinsel performansınız etkileniyor değil mi? Yalnız olamam? 🤣

Yaşadığın anda kalsa yine iyi. Erken boşalma ve sertleşme sorunları yaşamak, öz güveni de zedeliyor. “Hep olacak mı?” veya “acaba yeterince iyi değil miyim?” düşüncelerine, karşı tarafı mutsuz etme endişesi de eklenince, hooop gitti cinsel yaşam. 👎

Peki, sizce stres kaynaklı erken boşalma problemi yaşadığımızda ne yapmalıyız?

Önce sakin kalmaya çalışıp derin nefesler alıp vermeliyiz. Şaka, şaka. Yalnız o anda şaka yapmaya çalışmak işleri daha da germekten başka bir işe yaramıyor, onu söyleyebilirim. Nereden bildiğimi sormayın. 😝

Kendimize “bir kerelik bir şeydir, kafana takma” demek çok zor. Bir sonraki ilişkide yine yaşanır korkusu işleri çıkmaza sokuyor, yani tam bir kısır döngü! Ben bir süre bu döngünün içinde kaldım. 😕

💡 Sonra, bir arkadaşımın böyle bir durum yaşadığında, kısa süreli ilaç desteği kullandığını söylediği aklıma geldi, o zaman çok üzerinde durmamıştım. Ee, hep bizim ihtiyacımız olmaz diye düşünüyoruz ya. Hatta ismini bile tam hatırlayamadım ama eczacı bilir herhalde dedim ve doğruuu eczaneye. Ben sorunu anlattım, o çözüm önerisini sundu: Extenda. Bana kendimi kötü hissettiren bu kısır döngüyü kırmak için ışık gözüktü. İlişkiden 1 saat önce alınması yeterliymiş. Sürekli kullanma zorunluluğu olmadığı gibi, cinsel tatmini de artırıyor. Daha şimdiden bana bir rahatlama geldi. 😮‍💨 Eğer böyle bir problem yaşıyorsanız Extenda aklınızda olsun. Ama herhangi bir ilaç desteği almadan önce mutlaka bir uzmana danışmak gerekir, bu yüzden eczanınıza veya doktorunuza danışmayı unutmayın.

Formül net: Azalan stres ve endişe + yükselen öz güven + uzayan birliktelik = Mutlu ilişki 🚀

Bunlar normal arkadaşlar, sonuçta makine değiliz, hepimiz insanız. Ama açık iletişimden çekinmeyin. Hislerimizi ve yaşadıklarımızı paylaşmak hem bizi rahatlatır hem de gereksiz tartışmaların önüne geçer. Unutmayın, önemli olan bu durumu nasıl yöneteceğiniz ve ilişkinize zarar vermeden nasıl çıkacağınız. Ben sanırım iyi yönetmeyi başardım. 😎

Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz?

Bu içerik bir iş birliğine aittir.