Selamlar,
Stres gerçekten artık hayatımızın tam ortasında. “Stresten uzak dur” diyenleri de pek anlamıyorum nasıl olacak ki? Şehir hayatı başlı başına bir stres sebebi, geçim stresi, iş hayatının stresi derken sonu yok. İşin kötüsü gün içinde yaşadığımız stresli anlar orada kalmıyor, kafamızın içinde dönüp duruyor ve bedenimiz de buna tepki veriyor. 🤯
Kafayı boşaltmak lazım, evet, ama ne kadar yapabiliyoruz? Eğer düzenli spor yapıyorsanız, süper! Ben zamansızlıktan yapamıyorum. Meditasyon da iyi bir seçenek, özellikle nefes meditasyonları, ama o da çoğu zaman sürdürülemiyor. Yapabilenlere helal olsun. 😅
Bazı günler, işteki sıkıntılarla kafam çok meşgul olduğu için nişanlımla iyi vakit geçirmem gereken zamanları kafamın içindekilerle savaşarak geçirdiğimi fark ettim. Sonuç? İlişki kalitesi ve cinsel performans yerlerde! 🫣
Kafanız doluyken sizin de cinsel performansınız etkileniyor değil mi? Yalnız olamam? 🤣
Yaşadığın anda kalsa yine iyi. Erken boşalma ve sertleşme sorunları yaşamak, öz güveni de zedeliyor. “Hep olacak mı?” veya “acaba yeterince iyi değil miyim?” düşüncelerine, karşı tarafı mutsuz etme endişesi de eklenince, hooop gitti cinsel yaşam. 👎
Peki, sizce stres kaynaklı erken boşalma problemi yaşadığımızda ne yapmalıyız?
Önce sakin kalmaya çalışıp derin nefesler alıp vermeliyiz. Şaka, şaka. Yalnız o anda şaka yapmaya çalışmak işleri daha da germekten başka bir işe yaramıyor, onu söyleyebilirim. Nereden bildiğimi sormayın. 😝
Kendimize “bir kerelik bir şeydir, kafana takma” demek çok zor. Bir sonraki ilişkide yine yaşanır korkusu işleri çıkmaza sokuyor, yani tam bir kısır döngü! Ben bir süre bu döngünün içinde kaldım. 😕
💡 Sonra, bir arkadaşımın böyle bir durum yaşadığında, kısa süreli ilaç desteği kullandığını söylediği aklıma geldi, o zaman çok üzerinde durmamıştım. Ee, hep bizim ihtiyacımız olmaz diye düşünüyoruz ya. Hatta ismini bile tam hatırlayamadım ama eczacı bilir herhalde dedim ve doğruuu eczaneye. Ben sorunu anlattım, o çözüm önerisini sundu: Extenda. Bana kendimi kötü hissettiren bu kısır döngüyü kırmak için ışık gözüktü. İlişkiden 1 saat önce alınması yeterliymiş. Sürekli kullanma zorunluluğu olmadığı gibi, cinsel tatmini de artırıyor. Daha şimdiden bana bir rahatlama geldi. 😮💨 Eğer böyle bir problem yaşıyorsanız Extenda aklınızda olsun. Ama herhangi bir ilaç desteği almadan önce mutlaka bir uzmana danışmak gerekir, bu yüzden eczanınıza veya doktorunuza danışmayı unutmayın.
Formül net: Azalan stres ve endişe + yükselen öz güven + uzayan birliktelik = Mutlu ilişki 🚀
Bunlar normal arkadaşlar, sonuçta makine değiliz, hepimiz insanız. Ama açık iletişimden çekinmeyin. Hislerimizi ve yaşadıklarımızı paylaşmak hem bizi rahatlatır hem de gereksiz tartışmaların önüne geçer. Unutmayın, önemli olan bu durumu nasıl yöneteceğiniz ve ilişkinize zarar vermeden nasıl çıkacağınız. Ben sanırım iyi yönetmeyi başardım. 😎
Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz?
Bu içerik bir iş birliğine aittir.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
223Cevap
“Kafi” terimi kısaca "yeterince olan" anlamını taşır. Leziz ya da lezzetli kelimesi de içinde bulunanların kıvamında olması anlamını barındırır. Lezzetli yemeklerde; acılı, bol acılı, tatlı, ekşi, bol ekşili, az tuzlu, çok tuzlu, az baharatlı, çok baharatlı, çok sulu, az sulu, çok pişmiş, az pişmiş… gibi çeşitlilikler görürüz. Bu, bize lezzetin farklı tanımlarını sunar.
Peki, stres nedir? Hayatın tadı için gereksiz bir şey mi, yoksa gerekli mi? Gerekliyse, kıvamı ne olmalı? Hayatımıza lezzet katmak için ne kadarı yeterli?
İnsanın doğal yaşamında, doğadayken ihtiyaç duyduğu her şeyi fazlasıyla yüklenip taşımaz; örneğin odun, bitki, sebze, meyve gibi şeyleri sadece yeteri kadar alır ve sonraki durağında bulacağı umuduyla yoluna devam eder. "Dünya'yı ne çok kıymetlendirdik; oysa ki bir tarlaydı sadece, biraz ekip biçip geçecektik."
Şehir yaşamının insan üzerindeki stresi, çoğunlukla ihtiyacından fazlasını, hatta taşıyamayacağından çok yükü edinme çabasından kaynaklanır. Şehirdeki insanlar arası ilişkiler genelde rekabet üzerine kurulu bir var olma çabası hâlindedir. haberleşmenin ötesinde amaçlı Pahalı cep telefonları, ihtiyacı oyun amaçlı satın alınan bilgisayarlar; trafikte tıkılıp kaldığımız, hız göstergesi 250’yi bulan ama 100’ün üstünde bir kazada ölüm riski %90 olan güçlü motorlu lüks araçlar; Şehir trafiğinde içine resmen hapis olduğumuz, aşırı stres yaşamımıza sebep veren otomobiller. Belki de hiç kullanmayacağımız gösterişli sofra takımları, İhtiyacımızdan çok fazla giysiler…
Dolayısıyla şehirde stres atmak için yaptığımız yoga veya çeşitli etkinlikler, sadece anlık çözümler sunar, kalıcı bir rahatlama sağlamaz. Hayatımızda "kafi" değerinin ötesinde olan bu lüks yaşam taleplerini azaltmadıkça, stresin hem biyolojik hem psikolojik sağlığımızı, hatta cinsel yaşamımızı dahi olumsuz etkilemesi kaçınılmazdır. Bu kadarı Kafi demeyi öğrenmek sindirmek ve uygulamak ile Fazla stresi azaltabileceğimizi düşünüyorum.
yorumun için teşekkürler
Evet, aslında bu çok yaygın bir durum. Stres, iş hayatının yükleri ya da günlük endişeler zihni meşgul ettiğinde, cinsel performans ve ilişki kalitesi ciddi anlamda etkilenebilir. Zihinsel olarak odaklanmakta zorlandığında, bedenin de uyum sağlamakta zorlanır; bu da isteksizlik veya performans sorunlarına yol açabilir.
Bu tür durumlarda, kısa bir mola vermek, bir süreliğine işleri bir kenara bırakmak ve birlikte rahatlatıcı bir aktivite yapmak yardımcı olabilir. Meditasyon, nefes egzersizleri veya birlikte rahatlatıcı bir yürüyüş yapmak, zihni biraz sakinleştirebilir.
yorumun için teşekkür ederim
Dostum bak şimdi, anlattığın durum gerçekten çok normal 😌
Stres ve kaygı direkt bedenimizi etkiliyor. Beyin meşgulken, o anı yaşamak imkansız gibi. Sanki kafanda toplantıdaki sunum dönüp duruyor, bir yandan da partnerin var... Tabii ki performans düşer 🤔
İşin güzel tarafı - bu geçici bir durum. Stresi azaltmak için:
- Küçük gevşeme teknikleri öğren
- Partner'inle açıkça konuş
- Bazen profesyonel destek almak da mantıklı
O bahsettiğin ürünü kullanmadan önce kesinlikle bir doktora görün derim. Her bünye farklı tepki verebilir 🏥
Sen yalnız değilsin bu konuda 💪 Modern hayatın getirdiği bir durum bu. Önemli olan çözüm aramak, ki sen doğru yoldasın gibi görünüyor 😊
teşekkürler
Kimi insanın stres yiyicisi olması hesabı, kimisi de stres atmak için seks yapıyor ama ben stresliysem performansım düşer ve gider bir de buna stres yaparım. Zaten pek strese giren biri değilimdir. Eğer kafam rahat değilse de, insanlardan bir süre uzak durmayı tercih ederim yaklaşmaktansa.
Evet, zihinsel ve duygusal durumlar cinsel performansı etkileyebilir. Stres, kaygı, yorgunluk, depresyon gibi faktörler, kişinin cinsel istek ve performansında azalmaya neden olabilir. Zihinsel olarak rahat olmadığınızda, vücut doğal olarak “savaş ya da kaç” tepkisi verir; bu da fiziksel ve duygusal enerjiyi başka yönlere kanalize eder. Cinsel performans üzerinde zihinsel rahatlık, gevşeme ve kendine güvenin büyük bir etkisi vardır. Rahatlamaya ve kendinizi iyi hissetmeye yönelik rutinler oluşturmak, uyku düzeninize dikkat etmek ve stres yönetimi gibi uygulamalar, cinsel performansı iyileştirmede faydalı olabilir.
yorumun için teşekkürler
Ben bunun yanıtını şöyle verebilirim insanın psikolojik olarak kafası rahat olmadığı zaman ve kendini kötü hissettiği zaman bütün bedeni etkilenir yemek yemek içmek veya sosyal hayatta bir şeyler yapmak bunlar hep etkilendiği için cinsel performansta ister istemez etkilenecektir net bir cinsel hayatım olmadığı için bunun cevabını tecrübe edilmiş birisi olarak veremem ama şunu söyleyebilirim ki insan psikolojik olarak kötü olduğu zaman çevresinde yaşadığı olaylar onu etkilediği zaman hiçbir şeye adapte olamaz buna cinsellikte dahildir.
evet, sosyal hayat çöküyor resmen
Evet stres olduysam ya da bir sıkıntı varsa libidom yükselmez herif dokunsa Tıkk etki etmez bana o duygunun bana geçmesi için herifin mutlu etmesi lazım beni mesela tartıştık ben gıcıklığına ileriye gitmem biraz burunu sürtülsün yok öyle dünya ilk önce gönlümü yapsın.
Kesinlikle
Bazen tersi durumlar da olabiliyor bence. En stresli ve sinirli aninda seks seni tamamen yatistirip kuş gibi hafif ediyor 😇😇
https://www.youtube.com/embed/uelHwf8o7_UEtkilenmeyen şanslıdır
Ben o konuda şanslıyım. İki elim kanda olsa yine de sekse zaman ayırırım.
Helal olsun
Stres cinsel isteği de orgazm süresini de etkiler
kesinlikle, sürenin düşmesi de kötü
Stres her şeyi maalesef kötü etkiliyor. Bir cinsel ilişki yaşanırken de eğer 2 taraftan birinin kafasını meşgul edecek, stresli hale getirecek durumlar varsa o ilişki tam yaşanmıyor. Bir taraf odaklanamadığı için mutlu bir ilişki olmaz. O anın tadını çıkarmak gerek.
stres her şeyin belası
Zihinsel ve duygusal durumların cinsel performansı etkileyebilmesi oldukça yaygındır. Stres, kaygı ya da kafanın dolu olması, hem fiziksel hem de psikolojik olarak insanın cinsel hayatını olumsuz etkileyebilir. Özellikle odaklanmakta zorluk çekmek veya rahatlayamamak, performansı düşürebilir ya da isteksizliğe neden olabilir. Kendi deneyimlerinizde de böyle bir etki hissettiniz mi?
çok haklısın bro
Evet, kesinlikle etkileyebilir. Zihinsel stres, kaygı veya düşüncelerin yoğunluğu, cinsel performans üzerinde doğrudan bir etkiye sahip olabilir. Beyin ve duygusal durum, cinsel istek ve performansla güçlü bir şekilde bağlantılıdır. Rahatlama, odaklanma ve stres yönetimi genellikle daha tatmin edici bir deneyim için önemlidir. Bu tür durumlarda partnerle açık iletişim de rahatlatıcı olabilir.
yorumun için teşekkür ederim
Kafam rahat değilse tam odaklanamam, konsantrasyonum zayıflar, performansım düşer, fiziksel tepki vermem de zorlaşır. Kaygılıysam cinsel uyarılma sürecim uzar, daha geç kalkar ve daha zor sertleşir ve de çabucak söner.
Bu durumlarda partnere daha çok görev düşer, anlayışlı ve tecrübeli partner bu tür durumlarda ona daha çok dokunup öper koklar yallar, oralın da içinde olduğu daha etkili ve uçuk şekilde fantazilerle süslenmiş bir ön sevişme uygulamalıdır. Keyifli ilişkiler.
kim odaklanabilir ki, çok zor
Olumlu etkileyebilir çünkü insanlar çoğunlukla stresli ve mutsuz anlarında kendilerini daha önce yapmaktan keyif aldıkları şeylere yönelterek (yemek yemek, mastürbasyon yapmak, cinsel iliskiye girmek, alışverişe çıkmak vs gibi) bir kaçış noktası ararlar. Gençlerde bu durum daha yaygın görülür
olumlu etkilenen şanslıdır
Kafa dagitmaya yarayabilir ya da toparlanamaz insana göre değişir
aynen kişiden kişiye değişir aslında
Herkesi etkiler her sey beyinde başlar beyinde biter
Kesinlikle beyinden geçenler çok önemli
Etkilemez olur mu hiç. Sadece kadınları değil erkekleri de etkiler
kadınları daha çok etkiliyor bence
Erkekleri daha fazla etkiliyor bence
Tabikide etkiler oyüzden mutlu iken daha çok seks isterler 😂😂 hormanlar havada uçuyordur çünkü
Hahhahaha çok haklısın
@EvTerliği kim haklı 😂😂
Stres ve kaygı yaşayan insanların çoğu önemli hastalıklara yakalanıyor. Huzursuzluk, mutsuzluk, stres vb bir çok etken hayat kalitemizi düşürüyor, ee tabi sekste nasibini alır.
Emeğine sağlık 🪷
Teşekkürler🙏🏻
Nişanlılık döneminde cinsel birliktelik yaşanmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu sayede stres de yaşanmayacaktır.
Herkesin kendi özel hayatı sonuşta
çok etkiliyor, birazcık bile huzursuz hissetsem libido yerlerde sürünüyor
Kötü bie durum
Evet stresli olunca ya da bir şeye üzülünce bi süre canım seks istemiyor azamıyorum
Büyük sorun
Libidosal problemden ziyade ilişki esnasında verimsizliğe sebep oluyor 🙃
Çok haklısın
Buraya yorum yaptığımı bile unuttum ama bir ekleme de yapayım.
Stres sadece ait olduğu kişiyi değil karşısındakini de etkiler. Stresli olan kişi gergin olacağı için partnerine karmaşık mesajlar vererek soğutabilir. Bu yüzden böyle durumlarda takviye alınmaktan çekinilmemeli 🙃
teşekkürler :)
Bence her insanın kafası karışık iken duyguları bir hiç o yüzden sakin kafa şart
Katılıyorum. Stres her şeyin düşmanı
Ve ben bu cevabı ne zaman yazdığımı unuttuğum için bana ait olduğunu sanmıyorum 😂🤣 yıllar oldu kral 😂
Bunlar normal arkadaşlar, sonuçta makine değiliz, hepimiz insanız. Ama açık iletişimden çekinmeyin. Hislerimizi ve yaşadıklarımızı paylaşmak hem bizi rahatlatır hem de gereksiz tartışmaların önüne geçer.
aynen robot değiliz
Cinsellik nedir unuttum vallahi. Aklımda o kadar çok şey var ki, cinselliğe kafa yoracak kadar boş vaktim yok.
umarım geçer bu günler
Yok böyle iyiyim
maalesef çok etkiliyor isteksizlik olur o günü cinsellik yaşamassınız birde eşiniz yatakta ruh gibiyse cinsellik kabus oluyor tek kişilik cinsellik oluyor birde kafanızda rahat deyilse cinsellik bitmiştir
valla doğru diyorsun
Yabancı bir ile gittiğimde Benimki ölüyor adeta 😅 hiç aklıma gelmiyor uyku moduna geçiyor herhalde 😅
Kendi ilime geldiğimdede beş dakka uyumuyor hırbo 😅😅
Havası suyu etkiliyor herhalde 😅
:D
Etkiliyor kafam rahat değilse libidom yükseliyor benim.
Tam tersi olur genelde
@Wertyusensei Öyledir de bu da bi yöntem aslında faydaları az çok bilinir. Gayet etkili bir yöntem sinir strese birebir.
ilginç
Kafan rahat değilken seks mesk düşünmezsin herhalde
aynen insanın aklına gelmez
Kafam rahat değilse, mutsuzsam stresliysem vs. Aksine daha iyi oluyor, bir süreliğine de olsa unutuyor insan.
evet bence de
Evet çok etkiliyor , öncesin de stresten arınmak lazım
var mı stressiz hayat
Peikolojik destek ve takviyeler çare olabilir
Türklerde cinsel performans var mi ki etkilensin...
Öyle deme ya 😂
Arzularsan karşı tarafın bir baş göstermesi ile ne stres kalıyor ne bişi ksjsjjs yeter ki iste ama seks yapmamak için bahane bulabiliyorsan o kişi ile sevişmemelisin zaten
:D
Tam tersine, yaşanan tüm bu olumsuz duyguların ilacı sevişmektir. Bu haldeyken bir sevişirsin hem mental hem fiziksel olarak hiç yorgunluk kalmamış, kuş gibi hafiflemiş olursun.
bazı kişilerde böyle etkisi olabilir tabii
Benim odunu kesinlikle etkilemez, ama beni etkiler illaki. O an canım istemez, yaptıklarımıza odaklanamam, kaldıki zevk almak
Kötü bir durum
Evet, başka bir şey düşünürken seks yapmak insana zevk değil işkence verir.
gerçekten çok doğru
Evet etkiler, kafam doluyken hiçbir şey yapamam isteksiz oluyorum. Önce kafamı boşaltmam gerek sonra kendimi.
çok haklısın
Beni etkilemiyor hatta askne stresten çıkmak için kullanıyorum daha motive oluyorum o strestekş durumu düşünmediğim için daha iyi motive olupr hiç bitmesini istemediğim için odak noktam oluyor ve uzun sürüyor
Bazen o kadar b*oktan düşünceler sararki insanı o anlarda sarılmak öpüşmek yani sevişmeye dair her şey ilaç gibidir yani kafan rahat değilse kafanın rahatlaması için sevişmelisin.
Bedenler birleşmezse, ruhlar savaşır...
Herşeyime etki eder ve bundan da sikayet etmem. Hayat her zaman herseye musayit olmani saglamaz maalesef. Aksini iddia eden hayal dunyasinda yasiyor ve rollere göre degisir
Yatağa birisiyle girdiğimde o an başka hiçbir şeye odaklanmamayı tercih ederim
kafan rahat değilken yediğin yemeğin bile tadı yok
değilki seks..
bazen sadece şefkat ilgi bekler insan daha fazlasını değil robot değiliz neticede..
Aklıma gemide çözemediğim sigortalar ve hava raporları denizcilik bildirimleri geliyor Ya batıgın üstünden gecersek bizm gemi de batar ölürüz. mesela fırtınaya girersek. gene sallanırız.
Cinsel performansımı etkilemez diye düşünüyorum o anda hep kafam rahat olur hatta kafamı düşündüren şeyi de unutmuş olurum
Evlenince göreceğim bakalım 😂🤷♂️
Etkiliyor sevgilimle ilişkiye giremiyorum öyle durumlarda
Kötü bir durum
Evet fazlasıyla etkiliyor hatta bazen hiç istek olmuyor
Güzel bence kafam rahat değilse konstre olamam zaten
Kesinlikle etkiler. Kafa rahat olmayinca nasil odaklanabilir ki insan
aynen stres odaklanmayı düşürür
👍👍👍
evet isteksiz ve mutsuz oluyorum sadece sarılıp uyumak istiyorum
Etkiler evet, ama aynı zamanda da rahatlatır
Etkilemiyor tam tersi oluyor bana daha iyi performans
şanlısın o zaman
Eh işte
Stresli bir gün geçiriyosan cinselliğe bulaşmamak lazım kafa başka yerdeyken olmuyor bazı şeyler.
stres , iş hayatının yükü cinsel performans ve ilişki kalitesini ciddi anlamda etkiliyordur
Kesinlikle etkiliyor.
Mutlu iken daha canlı istekli
Dertli monoton Ken isteksiz ve zevksiz
Kafan rahat degil ise herseyi etkiler gunluk yasantinizi bile etkileyebilir. O yuzden bir cok seyi kafaya takmayarak hayati akışına birakmak gerekir. Her sey zamani geldigin de bi sekil de haloluyor.
Evet zaten öyle anlarda yapmak istemiyorum eşim istediğinde sadece ısrar ederse yapıyorum onda da erken boşalıyorum
Etkiler tabi. Stresli olduğumda üzgün olduğumda keyfim olmadığında aklıma bile gelmez o iş. Dünya bile umrumda olmaz o işi mi düşüneceğim bir de 😂
Bilmiyorum ama mantıken etkiler ve daha uzun sürer. Erkek için zevksiz olur da kadının işine gelir gibi 😅.