Aldatmak sadece cinsel olarak mı yapılır?

Selam arkadaşlar evlilik yoluna girmeye başladığım bi ilişki içindeyim 3 yıldır beraberiz dün telefonunu kurcaladım, bazı mesajlar gördüm. Açık açık bi flörtümü bilmiyorum ama o tarihlerde benim hayatıma sosyal çevreme müdahale ederken sen nasıl arkadaşlarınla eğlenmeye çıkarsın ben yokken diye hesaplar sorarken kendisi yurtdışında arkadaşlarıyla birlikte kadınlarla eğlenmeye gitmiş ve o eğlendiği kadınla mesajlarını yakaladım. Benimle birlikte gitmesi gereken bir mekana son ana kadar gelip gelmeyeceğine ben karar veririm tavrı sergilerken o kadını açık açık o mekana davet etmiş sonrasında kadın gelmediği için bana tabii ki geliyorsun demişti ama kadını çağırdığını ben henüz yeni öğrendim. O kadar kırgınım ki şoktayım ve düşüneceğimi bilmiyorum ne yapacağımı da. Dün bana ne olduğunu sordu söylemedim sadece ağlayıp gittim. Beni duygusal olarak sosyal olarak aşağıya çekip kendisi arka planda bunları yapmış, bu şimdi ihanet değil mi? Gerçekten ne düşüneceğimi bilmiyorum sizden yorumlarını rica ediyorum teşekkürler
Aldatmak sadece cinsel olarak mı yapılır?