Gizli Üye(30-35)1 yılCinsel ilişkide korunmak, her iki partnerin de sorumluluğundadır ve her iki tarafın da sağlığını ve güvenliğini korumak adına önemlidir. İşte bu konuda dikkate alınması gereken bazı noktalar:
### **1. Karşılıklı Sorumluluk**
- **İki Tarafın Görevi**: Cinsel ilişkilerde korunmak, sadece bir tarafın değil, her iki partnerin de sorumluluğundadır. Hem erkeklerin hem de kadınların korunma yöntemlerini kullanmaları ve bu konuda bilinçli olmaları gerekir.
- **İletişim ve Anlayış**: Korunma konusunda açık bir iletişim kurmak önemlidir. Her iki tarafın da korunma yöntemleri hakkında bilgi sahibi olması ve bu konuda anlaşması gerekir.### **2. Korunma Yöntemleri**
- **Erkekler İçin Korunma Yöntemleri**: Kondom (prezervatif) gibi erkeklerin kullanabileceği korunma yöntemleri vardır. Kondom, cinsel yolla bulaşan hastalıklardan (CYBH) ve istenmeyen gebeliklerden korunmaya yardımcı olabilir.
- **Kadınlar İçin Korunma Yöntemleri**: Kadınlar, doğum kontrol hapları, doğum kontrol iğneleri, rahim içi araçlar (RİA) gibi çeşitli korunma yöntemlerini kullanabilirler. Ayrıca, kondom gibi bariyer yöntemleri de kullanılabilir.### **3. Sağlık ve Güvenlik**
- **CYBH ve Gebelik Riski**: Korunma, hem CYBH riskini hem de istenmeyen gebelik riskini azaltmaya yardımcı olur. Her iki tarafın da sağlık ve güvenlik açısından korunma yöntemlerini kullanması önemlidir.
- **Düzenli Kontroller**: Cinsel sağlık açısından düzenli sağlık kontrolleri yapmak, hem kişisel sağlığı hem de partnerin sağlığını korumak için önemlidir.### **4. Cinsel İletişim ve Rızâ**
- **Açık İletişim**: Korunma konusunu cinsel ilişkinin başında net bir şekilde konuşmak, her iki partnerin de beklentilerini ve sınırlarını anlamasına yardımcı olabilir.
- **Rızâ ve Onay**: Her iki partnerin de korunma yöntemleri konusunda rızâ göstermesi ve onay vermesi gereklidir. Bu, karşılıklı güven ve saygının sağlanmasına yardımcı olabilir.### **5. Eğitimi ve Bilgi**
- **Bilgi Edinme**: Korunma yöntemleri hakkında bilgi edinmek, her iki partnerin de bilinçli kararlar almasına yardımcı olabilir. Cinsel sağlık konusunda eğitim ve bilgi, daha sağlıklı ve tatmin edici bir cinsel yaşam sağlar.
### **6. İhtiyaç ve Beklentiler**
- **Kişisel İhtiyaçlar**: Her iki tarafın da cinsel sağlık ve korunma ihtiyaçlarını anlamak ve bu konuda anlaşmak önemlidir. Bu, ilişkinin sağlıklı ve güvenli bir şekilde devam etmesine yardımcı olabilir.
### **7. Sorunlar ve Çözümler**
- **Korunma İstememe Durumu**: Eğer bir partner korunma istemiyorsa, bu durumun nedenlerini anlamak ve açık bir şekilde konuşmak önemlidir. İki tarafın da güvenliği ve sağlığı göz önünde bulundurulmalıdır.
- **Uzman Yardımı**: Korunma ve cinsel sağlık konularında sorunlar yaşıyorsanız, bir sağlık uzmanından veya cinsel sağlık danışmanından yardım almak faydalı olabilir.Sonuç olarak, cinsel ilişkide korunmak, her iki partnerin de sorumluluğundadır ve açık iletişim, bilgi edinme ve karşılıklı anlayış bu konuda önemli faktörlerdir. Her iki tarafın da sağlığını ve güvenliğini korumak adına, korunma yöntemlerinin kullanılması ve bu konuda anlaşmaya varılması gerekmektedir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Cinsel Yaşam konusunda 11,2b cevap paylaştı.
1 yılErkeğin bence kondom geri çekilme falan şimdi kadın diyenler birsürü kimyasal hap içmesini isteyecek ve bunlar illaki zarar veriyor kadına insan sevdiği kişiye bile bile zevki için zarar gelmesini ister mi
O yüzden korunma işi erkek de olmalı00 Yorumla
- Cinsel Yaşam konusunda 2b cevap paylaştı.
1 yılÖncelikle sağlık açısından her iki tarafta korunmalı. Klasikleşmiş korunma yöntemi prezervatiftir ama uzun soluklu bir ilişkide kadının spiral takması da güzel. Çünkü erkek için çıplak seks kadar zevklisi yokk
02 Yorumla
Soran1 yılO kadar etkili mi
- 1 yıl
Hem de çok etkili, içerdeki o sıcak ve ıslak etlerin penise her teması tarifsiz bir tat. En azından benim için 🤭
- Cinsel Yaşam konusunda 6,9b cevap paylaştı.
1 yılerkek korunsun kadın ilaç içicek falan gerek yok
015 Yorumla
Soran1 yılOkumuş adam biliyor işi
- 1 yıl
eee yani kadıana ilçların verdiği zarar zamanla ortaya çıktığı çin bi condom takmak zor olamsa gerek :)
Soran1 yılOkuyun cahiller eig vercem sana abi
- 1 yıl
:))) yok kalsın saol :) bilgi iyidir:)
Soran1 yılBence de yakışıklı abim
- 1 yıl
bu ne :) i, zmir kordonda gül satan ablalar gibi:)
Soran1 yılAğız alışkanlığı romanım çünkü
- 1 yıl
hııı ozaman tamam evlimisin sen:)
Soran1 yılYok manitam var
- 1 yıl
:)) tamam korunun:)
Soran1 yılTamam güzel abim
- 1 yıl
:)
- 1 yıl
Saol guzel ablam :)
Soran1 yılNe demek güzel abim
- 1 yıl
canım :)))
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 50,4b cevap paylaştı.
u 1 yılİkisinin de tabi ki de ortak karar olması
00 Yorumla
1 yılKorunmak sadece cinsel değil her anlamda da maalesef sadece kadının yapması gereken bir durum gibi lanse ediliyor. Fakat erkekde kadında temkinli olmalı bu konuda. Sonuçta ilişki insanın tek başına yaşadığı bir şey değil. Görev ve sorumluluklar karşılıklı olmalı.
22 Yorumla
Soran1 yılHep kadın korunsun algısi var çocuk istemiyorsa ne alaka onu anlamış degilim bir sey yapıyosan önlemini al
- 1 yıl
Evet benim de karşı olduğum bir durum sürekli kadın korunsun. Çocuk olunca hasta olsa hemen kadına çevrilir o kafaalr çocuğu hasta ettin bir bakamadın diye. Ben asla anne olmayı düşünmüyorum. Eşim partnerimde bu fikrime açık olmak zorunda.
Gizli Üye(25-29)1 yılKorunmuyorsa ilişkiye falan girmem açıkçası herkesin belli sınırları vardır benim sinirlarimdan bir tanesi bu, zevk meselesiymiş gibi bir bahaneyi kabul etmem hap kesinlikle almam biraz daha fazla zevk alacak diye sağlığımı bozmam açıkçası sınırlarıma saygı duymayan birisiyle de olmam
11 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@Minimarketks değilim
Erkek dediğin ipleri eline alır korunur, korur. Sevişirken onun stresini mi yaşayacağım ya da yaşatacağım tadını çıkarmak varken. Zevkte azalma %1 ise kafada %99 rahatlama sağlıyor.
01 Yorumla
Soran1 yılSana da eig abi
Aaa olur mu hiç herşeyi kadınlar yapmak zorunda, erkekler zevk-i sefa için varlar. Görev de neymiş.
22 Yorumla
Soran1 yılSinir oldum sabahtır herkes çocuk diyor çocuğa gelene kadar kadın sağlığı nerde
- 1 yıl
Strese girdğine değmez bu zihniyet drğişmez.
1 yılİki tarafında düşünmesi gereken bir şey iki tarafta olcak kötü sonuclara karşı kendini korumalı
04 Yorumla
Soran1 yılBir kişi korunsa yeterli o da erkek
- 1 yıl
Sen bu kafayla bir yerde hamile kalırsın dikkat etmek lazım
Soran1 yılBen kendi onlemimi alırim ama bunu karşı taraf bilmez
- 1 yıl
Ben korunuyorum her iliskimde ama korunmayan birine denk gelebilirsiniz o yüzden dedim
Gizli Üye(30-35)1 yılİkisinin de görevi bence mesela eşimle biz prezervatif ile korunuyorduk sonra o istemedi benim itirazım yoktu ve geri çekilme olsun dedi istemeden çocuk oldu sonra yine prezervatif olmaz dedi ne olacak peki dedim en son spirale döndük
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yıliçine boşalmasını istiyorsan senin görevin içine boşalmasını istemiyorsan erkeğin görevi.
05 Yorumla
Soran1 yılİçime boşalmasını prezervatifle de yapabilir erkek boşaldığında bir şey hissetmez kadın
- 1 yıl
cahilmisin sen? içine boşalttıracaksan hap kullanacaksın. içine boşalttırmayacaksan preezervatif.
- 1 yıl
spiral falanda taktırabilirsin içine boşalmasını seviyorsan.
Soran1 yılİçime boşalmasının bana vereceği bir haz yok prezervatifle de boşalabilir içimdeyken onu diyorum
- 1 yıl
o zaman dediğime geliyor boşalmasını istemiyorsan senin görevin olmuyor erkeğin görevi oluyor.
- Cinsel Yaşam konusunda 9,1b cevap paylaştı.
1 yılHer ikiside kontrollü olmalı bence birine yüklenemez
01 Yorumla
Soran1 yılNiye çocuk istemiyorsa korunsun
1 yılErkeğin abi , hem daha kaliteli seks olur geciktirdiği için
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBen garantici olduğum için kondomsuz asla. Gönül isterki zevk törpülenmesin ama yapacak bir şey yok.
02 Yorumla
Soran1 yılTebrikler
Cevap sahibi1 yılTeşekkürler
Gizli Üye(36-45)1 yılGorev degil bu zevk isi
Spiral taktir sorun kalmaz02 Yorumla
Soran1 yılKondomluda zevk alınır
Cevap sahibi1 yılDaha az aliniyor hatta kadin kuruyor
O yuzden spiral net
Gizli Üye(36-45)1 yılPoku yiyen kepçesini taşır yazık bu kadınlara 😀bütün kötü yanını kadınlar çekiyor
04 Yorumla
Soran1 yılEvet çok saçma
Cevap sahibi1 yılVermiyorum de ne olacak bulunmaz olan sensin ondan çok var
Cevap sahibi1 yıl@Hsyn58 hee çok şükür eşit şekilde malı bile eşit dağıtmış allahın işi işte sorgu edilemez şükür
Cinsel Yaşam konusunda 1,3b cevap paylaştı. Korunmazsalar ikisine de girecek. Elinden geleni ardına koymasın iki taraf da
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılErkek korunmalı ama biz korunmuyoruz kadına bırakıyoruz bu işi
00 Yorumla
1 yılKadinlar bizi sevdiğimiz sabah akşam düşündüğümüz kizlardan koruyacak bu kadar yani erkeklerde güç gösteri yaptimi tamamdir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHer ikiside kontollü olabilir ama bana göre
Geri çekilme
00 Yorumla
1 yılÇocuk istenmiyorsa iki tarafında görevidir.
04 Yorumla
Soran1 yılKonu sadece cocuk degil sağlık
- 1 yıl
Tamam işte çocuk veya herhangi başka bir mesele korunmak iki tarafında görevidir, tek tarafa sorumluluğu yüklemek yanlış olur.
Soran1 yılSaglık için prezervatif şart
- 1 yıl
Kiminle seviştiğini biliyorsan değil, bilmiyorsan herkes için geçerli
1 yılkorunmak ortak paylaşılması gereken bir konu
01 Yorumla
Soran1 yılNeden
Gizli Üye(25-29)1 yılSonra seks yaptığı kız hamileyim diye karşılarına geçtiğinde kabul etmiyor aldıracaksin diyor ah diyor vah diyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSonucta kadin korunmazsa cocuk onun karninda olacakk..
08 Yorumla
Soran1 yılKadın doğurur erkek sorumluluk alıyorsa
Cevap sahibi1 yılAlmazsa? Ortada birakirsa yine sen cekersin o sorumlulugu. yani hersey kadin icin daha zor. Kendin icin korunmalisin
Soran1 yılYasalar öyle demiyor bişey olmaz paşa paşa baba olur
Cevap sahibi1 yılIyi sen yasalara guv enerek yap. Bak bakalim umrunda olur mu kabul etmeyen kisinin. Yurt disina ciksa napacan?
Soran1 yılBen zaten korunuyorum ama onunda korunmasını istiyorum bu sebeple korunduğumu söylemiyorum
Cevap sahibi1 yılErkek en fazla kondom takar
Soran1 yılTaksın
Cevap sahibi1 yılYaa hic zevk olmuyor ondada.. poset
1 yılortak karar olması daha iyi değil mi?
02 Yorumla
Soran1 yılOrtak karar alınacak bir şey yok kadın neden boşuna hormon alsın prezervatif varken
- 1 yıl
belki kadın da bazı şeyleri hissetmek istiyordur. Erkeğin kadını zorlamasından bahsetmiyorum.
Cinsel Yaşam konusunda 941 cevap paylaştı. Tabikide kadının görevi 🎉
04 Yorumla
Soran1 yılNe alaka
Soran1 yılNeyi unutuyor prezervatif takmayı mı?
Cinsel Yaşam konusunda 32,4b cevap paylaştı. İki taraf müştereken olursa iyi olur
00 Yorumla
1 yılİkisininde ama erkekkte daha büyük pay var
00 Yorumla
1 yılKim korumak istiyorsa o korusunn kendisinü
00 Yorumla
1 yılBence kadının erkeğin değil her ikisininde görevi
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılErkeğin görevi tabiki
00 Yorumla
1 yılBiz korunalım siz korunmayın
00 YorumlaHerkes birbirini koruyup kollasin iste
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılben eşşşşeğimi sağlam kazığa bağlıyayım da...
30 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 641 cevap paylaştı. İkisinde
20 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 23,8b cevap paylaştı. Kadın
06 Yorumla
Soran1 yılErkeğin
Soran1 yılSağlık için kadın nasıl korunacak söylermisin
Soran1 yılNerden bilecek sağlık raporumu
1 yılİkisininde
02 Yorumla
Soran1 yılTek kişi yeterli
- 1 yıl
Yani yeterli ama kontrollü olmak şart
- Cinsel Yaşam konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılBen korunurum
02 Yorumla
Soran1 yılMantıklı
- 1 yıl
Yani her şey kadın yapacak hali yok
Gizli Üye(25-29)1 yılIkisininde
40 Yorumla
1 yılErkek
00 Yorumla
1 yılHer ikisinin görev
00 YorumlaIki tarafinda sorumlulugu
00 Yorumla
1 yılikisinin de
00 YorumlaHer iki insanın görevi
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılErkeğin bence
01 Yorumla
Soran1 yılBencede
Her ikisinin de
01 Yorumla
Soran1 yılBence erkeğin
Gizli Üye(25-29)1 yıl2 tarafında görevi.
06 Yorumla
Soran1 yılTek kişi korunsa yeterli
Cevap sahibi1 yılOlsun, yani bugün kadın korunur yarın erkek. Hep erkeğe veya kadına yük verilmemeli.
Soran1 yılYük olacak ne var kadın hormon alıyor
Cevap sahibi1 yılErkekte prezervatif kullanıyor. Prezervatif zevki 0'a indiriyor nerdeyse.
Soran1 yılAbartmayın ya
Cevap sahibi1 yılAhhaha öyle.
Cinsel Yaşam konusunda 25,5b cevap paylaştı. kadının
02 Yorumla
Soran1 yılHayır erkeğin
1 yılKadınındır
00 Yorumla
1 yılben korunmam
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 616 cevap paylaştı.
1 yılAnlık degisir
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar