Zor bi soru. Cinsellik normal şartlarda olmazsa olmazım değil, nitekim 28 yıl boyunca olmadı ve ölmedim. Ama diğer bakımdam sevdiğin insana dokunmak ve onun dokunması çok güzel bir his. Üstelik güzel bir cinsel hayatı herkes ister. Çok seviyorsam kabul ederdim ama zor olurdu sanırım sıfır olması
Evet cinsellik evliliklerin çiftlerin olmazsa olmazıdır ancak herhangi bir durum sağlık ya sa başka bir şey durumunda ki sadece cinsellik olarak değil kısır da olabilir çocuk isteyen çiftler olabilir ama olmaz bu durumda sorunlar meydana gelebilir evet illa ki ancak her şey de cinsellik ya da çocuk değil hayatının geri kalanında sevdiğin kişiyle beraber geçirmek.. yanında olması buda başka bir şey ki bunu yaşıyorum şu an da ve gerçekten çok güzel bir duygu seni düşünmesi seninle ilgilenmesi arkanı toplaması böyle bambaşka devam ederdim kesinlikle
Kendimden ödün veremeyeceksem ben sevmeyi bilmiyorumdur. İkimizde aynı aşkla birbirimize bağlıysak bir ömür hiç gocunmadan sevebilirim. Sevdiğim adamın dudakları, kolları, göğsü, bakışları, nefesi bir ömür yeter bana.
Aşk cinsellikten apayrı bi hissiyat. Aşk gibi duygu yükseleniminin zirvede olduğu bir duyguda topyekün cinselliğe endekslenmek aşkı törpüler diye düşünüyorum, duyguların o saatten sonra menfaat dolaylı sürmesine sebep olur. Ölçüyü tutturmak lazım. Ne tamamen cinsellik odaklı olunmalı ne de cinsellik devre dışı bırakılmalı. Cinsellik aşkı kat kat katlar
Cinsel yaşam doğamız gereği hayatımızın her anında ihtiyaç duyacağımız bir gereksinim, birini çok sevdim. Hayatımı onsuz düşünemiyorum, onunla çok mutluyum, eğleniyorum, çok iyi anlaşıyorum ve birden öğreniyoruz ki artık bunu yaşayamayacağız. Herkes için bunun kararını vermek zor ama insanın sevgiyi ön plana alıp bu durumu bir şekilde göz ardı edebileceğini düşünüyorum.
İlişkide olması gereken pek çok özellik vardır. Sevgi, saygı, güven, ilgi, hayranlık vs. ve cinsellik de bunlardan bir tanesi.
Cinsellik olmamasına rağmen diğerlerinin hepsi varsa bu çok da mantıksız bir tercih olmaz. Çünkü bir özelliği feda ederek diğerlerinin hepsi kazanılmış olur.
Ayrıca hayat bu, kimin başına nasıl bir şey geleceği bilinmez. Zorunlu sebeplerle bu tercihi yapmak durumunda olan kişi de aynı duruma düşebilir.
Bunu daha önceden düşündüm aynı açıklamadaki ilk cümleyi. Herhangi bir nedeni yok öylesine düşünmüştüm. Tabiiki severim. Eğer gerçekten seviyorsan ömrün boyunca onu görmene bile gerek yoktur ki cinsellii hiç kalır onu görmemenin yanında. Yani cevabım cinsellik olmasa da 9 canım olsa 9 canımda da severim.
Evli biri olarak uzun süre cinselliğin olmaması demek gergınlık sinir li bır ortam oluşturur ve sorunlar yaşanır uzun süreli ilişkinin özellikle evlılıkte çok büyük sorunlar oluşturur cinselligin olmaması
Sanki kerem ile aslı Leyla ile Mecnun hergun ilişkiye mi giriyordu aşk kavusamamaktir gerisi olur ise zaten aşk ölür insan ger ekten seviyor ise sevdiğinin elini tutmaya dahi kıyamaz
Cinsellik zaten iki insanı bir araya getiren şey değil mi? sevemem ama kafamız uyuşursa kanka gibi takılırız böyle biriyle sevgili olunmaz zaten kanka olunur.
Eğer herhangibir sağlık sorunu veya kaza nedeniyle kayıp varsa sevgide azalma olmaz. Ama libidosunu kaybetmişse ve artık benden cinsel anlamda soğumuşsa anında tekmeyi yer.
Evlendikten sonra böyle bir şey başımıza geldiyse asla bu durum yüzünden ayrılmam. Ama evlenmeden önce cinselliği sevmediğini söylüyorsa , ve uzak duruyorsa silerim