Sanmıyorum bu bir ihtiyaç, cinsellik olmadanda yaparım diyenlerde kendilerini kandırır çünkü biz bunu din üzerinden de düşünsek helal yollardan bu ihtiyacı gidermemezi dinimiz bize bildiriyor. Bu herkesin zayıf yönüdür ve bu benim yorumum değil bunu bizzat İmam Gazali gibi büyük bir din alimi vurgulamakta ki ben çok severim kendisini ve de Said Nursi'de aynı onun gibi çok sevdiğim alimlerdendir. Ben bu sorunuzu evlilik üzerinden yorumlamak isterim çünkü ben zinaya ve hatayla veya bile isteye ondan doğacak birey zinaya bilhassa karşıyım Allah şaşırtmasın kimseyi diyorum.
İmam Gazali bu konuya şöyle değinir;
Bir insan sadece sevmekle kalmaz evlenir evlilik sebebi sadece sevgi olamaz birbirine örtü olmalıdırlar. Din bunu emreder ve bunu aşılar bizlere evlilikten amaç şehveti teskin etmek olduğu gibi şehvetin bize veriliş amacı sadece birliktelik değildir. Asıl amacı soyun ve neslin ilerlemesidir çoğu genç arkadaşlarım bunu sadece zevk yönüne kullanmakta ve böyle olduğunu düşünmekte, böyle mi olmalı evet ama bu zevkin şehvetin Allah tarafından bize veriliş amacı adı altında çok şeyler aramalıyız dinimiz buyurur ki şehvet kolay değildir kişi şehvetlendiği vakit ne kalbindeki din onu durdurabilir ne de imanı bunu bizzat vurgulamakta şehveti kontrol altına ancak ailesinin yanında alabileceğini vurgular ve böyle şehvi durumlarda aile ile muhatap olunursa ailesinin arasına karışırsa kontrol altına alabileceğini savunur. Rabbim ve dinimiz bizlere buyurur ki sizin o kontrol altına alamadığınız şehvetiniz işte onda çok sırlar gizli çünkü bu şehvete bu kadar zaaflığı ve şehvet sonunda rahatlamayı veren Allahtır ki bize bunu bahşetmiş bize bunun gibi hatta bunun hissinden daha güzel olan neler neler verecektir cennetinde, bu şehviyet üzerinden bunu düşünmemiz isteniliyor sadece evlat sahibi olmak ya da kendimizi teskin etmek değildir. Şöyle toparlamak isterim bu bir ihtiyaçtır ve din bile size şehvet geldiği vakit ne kalpteki iman ne din hiç bir şey buna karşı duramaz diye bizi uyarıyorsa, ben bir ömür sadece sevmekle yetinebilirim diyenlere kulak asmamak gerektiğini ve her insanın bu şehvet zayıflığına tabi tutulduğunun altını çizmek isterim.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Cinsel Yaşam konusunda 562 cevap paylaştı.
1 yılCinsel birliktelik bir ilişki için gereklidir, kadınların bu cinsel birlikteliklerden neden kaçtığına ya da uzak durmaya çalıştıklarına bir türlü anlam veremiyorum, cinsellik ülkemiz kadınları tarafından neden öcüleştiriliyor anlamıyorum çok saçma. Cinsel ilişkiye dünyanın sonuymuş gibi davranmaktan ne zaman vazgeçecek olgunluğa erişeceğinizi çok merak ediyorum ama hiç ihtimalde vermiyorum.
12 Yorumla- 1 yıl
Hanımefendi bir kadın akıllı olmalıdır tabiki kendini korumalı dikkat etmelidir bir ilişki sonunda aramızdaki sadece cinsellikti diyen erkekleri de sizler tercih ediyorsunuz bu söylediğimden çoğu hanımefendi önümüze gelenle yatalım o zaman diye algılıyor hayır efendim tanıyın saygı görün yaşanacaksa yaşayın bundan kaçmayın demek istiyorum. Tanıdığım çoğu hanımefendi ilk adımı erkeğin atmasını bekler durur erkek küçük bir cinsel eğilim göstermesi durumunda o erkeğe söylemediği laf etmediği hakarette kalmıyor maalesef ve sonu da kaçınılmaz ayrılık oluyor üzücü.
Gizli Üye(30-35)1 yıl9 yil sevdim + 5 yil sevgimi daha daha arttirdim😂 bitanede 9 aylik meyve var yaninda
12 Yorumla- 1 yıl
Maşallah daim olsun mutluluğunuz ☺️
Cevap sahibi1 yılDarisi basina tesekkurler🌹😇
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
48Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 12b cevap paylaştı.
1 yılCinsellik yoksa komşunun penceresindeki saksıdaki çiçeği sevmek gibi bir şey olur ilişki.
10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 50,4b cevap paylaştı.
u 1 yılEvet severim tabi ki de.. zaten cinsellik değil aşk önemli benim için.
10 Yorumla
1 yılSevebilirim sevdik o s. alak da cinsellik dusundugumu zannetti 🤦😀
12 Yorumla- 1 yıl
🙄🤣
Sevmeye sevilir. Ama tam olamazsin, bunu surduremezsin. Yaratilisimiz bunun uzerine, sevgi ve ask da cinsellige dahil olmali ki bize ozel olsun. Cinsel hayatin olmadigi bir iliskinin omru olmaz.
10 Yorumla
1 yılTabiki de. Sevgi ile cinsellik ayrı şeyler. Ama yakınlaşma, eş anlamında diyorsan… o da olur elbette. Şayet kişi istekli değilse cinselliğe 😕
10 Yorumla
1 yılCinsellik olmayan bir sevgililik sürdürmem. Sevmek içinse cinsellik şart mıdır bilemem hiç sevmedim.
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 4,9b cevap paylaştı. Yani. Ama cinsellik olmadan da olmaz sanki yaaa elbette ten tene değme hissini isteyecek iki tarafta
10 Yorumla
1 yılseverdim elbet ama bir noktadan sonra onunla cinsel bir hayatım olsun isterdim tabi.
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 10,2b cevap paylaştı. seversin ama sevince de cinsellik yaşamak istersin
sevişmek sevginin vücut dili ile ifadesidir.10 Yorumla
1 yılHayır cinsellik insani bir ihtiyaç ve insan o duyguyu sevdiği ile yaşar
10 Yorumla
1 yılSevebilirim. Cinsellik ama ara sıra olmalı. Sürekli olması şart değil.
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 500 cevap paylaştı. Zor biraz sevdiginle cinsellik yasamak guzel diyorlar ben yasamadim
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılSevmek bedenle ilgili değil gönül ve ruhla ilgilidir. O yüzden bedensel ihtiyaca göre sevmek ya da sevmemek olmaz.
10 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 1,2b cevap paylaştı. Sevebilirim tabi severim de cinsellik sonra yaşanır
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2b cevap paylaştı. Sevmek farklı, birlikte olmak farklı. Elmayı seviyorum diye ona sokmuyorum değil mi?
10 YorumlaSevebilirim elbette
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2b cevap paylaştı. Severim elbette masum sevgi odur bence
10 Yorumlaelbette... ama illaki oraya gider o iş :)
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılEskidendi o bir kere alıştık...
10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılLibidosu yüksek biri misiniz?
10 Yorumla
1 yılÖnce sever sonra s.. yine sevwrim 😄
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,7b cevap paylaştı. Bir süreliğine herkes sever
10 Yorumlaİhtiyaç ama sevgiye engel değil
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılTabiki sevebilirimmm sevdim de yıllarca dokunmadım kıyamadım ama kısmetim olmadı
10 YorumlaSeverim sevdim de
10 YorumlaEvet sevdim bu seferde o açtı konuyu
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,3b cevap paylaştı. Tanımak için ola bilir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSevebilirim sevdiklerim epeyde çok varlar
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 10,2b cevap paylaştı.
1 yılCinsellik ilişkinin tutkalıdır
10 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 5,3b cevap paylaştı. Zaten istediğim o knk
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 4,6b cevap paylaştı. severim
20 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 361 cevap paylaştı.
1 yılSevilşr ya
10 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 32,4b cevap paylaştı. Hayir
10 Yorumla
1 yılEvet
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,5b cevap paylaştı. Sevilebilir
10 Yorumla
1 yılYani sevilir ama. illaki bir süre sonra isteniyor
10 Yorumla
1 yılSeverim
10 Yorumla
1 yılZamanında sevdik
10 Yorumla