Hayırlı insan hiç cinsellik yaşamamış olan insan mıdır? Hatalarından pişmanlık duyan, yaptıklarından kendine ders çıkaran, kendini düzeltmek için uğraşan ve bunu başaran insan hayırlı insan olmaz mı? Ben lise zamanında erkek arkadaşıma o kadar çok aşıktım ki! Onu başka biriyle görmekten çok korkuyordum. Onu kaybetmek benim için bir ihtimal bile olamazdı. Ve her ne kadar istemesemde onun bu cinsel yaklaşımina karşı koymadım. ( Zevk almadım yaşadığım sadece acıydi) sonrakiler gelen süreçlerde de zevk aldığım için yapmadım ki almıyordum da zaten. Sadece tek düşündüğüm onunla birşeyler yaşadığım için mecburen onunla evlenmek zorunda olduğumdu. Ailesinin beni istememesine rağmen yeni evlenecek bir kızın istediği herşeyden vazgeçmeyi bile göze almıştım. Ama iş şiddete gelince ayrılmak zorunda kaldım. Sonrasında aklı başında olgun biri diye düşündüğüm biriyle evlilik düşünmeye başladım fakat onun asıl niyetinin cinsellik olduğunu anlamadan kendımı ona teslim ettim. (Bu da bana zevk vermiyordu yanlış anlaşılma olmasın.) Yani bunu zevk için değil de sanki karşımdaki insanın benden başkasına dokunmaksini istemediğim için kendimi harcıyor gibiydim. Bana psikolojik olarak zarar veriyordu. Ve karşımdaki insanın asıl niyetinin ne olduğunu anladığımda bundan da ayrılmak zorunda kaldım. Bir süre sonra karşıma biri çıktı ve hiç cinsellik yaşamadigini söyledi. Haklı olarak hayatına alacağı insanin da böyle biri olmasını istediğini söyledi. Ben ona doğruyu söyleyemedim. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum.. Onu üzmek ona yalan söylemek istemiyorum. Ama benim bu kadar aciz bu kadar aptal bir insan oldugumu bilmesini de istemiyorum. Sizce bu ilişki nereye gider. Daha fazla bağlanmadan ayrılmalı mıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Cinsel Yaşam konusunda 1,9b cevap paylaştı. Cinsellik yaşamamanın hayırla şerle ilgisi yok ilerde evlenirken sorun yaşarım diye bir çok kız cinsellik yaşamıyor istemediği için değil... öyle bir sorun olmasa bir çoğu cinsellik yaşayacak... mesele iyi insan olabilmektir.. insanın iyi ya da kötü olmasınıda cinsellikle bağdaştırmak çok yanlış..
015 Yorumla
Soran+1 yılKeşke herkes böyle düşünse
Soran+1 yılBeni böyle kabul eder mi sence
Soran+1 yılAilesi dinine çok bağlı ama kendisi arkadaş ortamında bir yudum da olsa alkol aldığını söylüyor. Benim ailem alkole karşı olduğu için büyük ihtimalle bu bir sorun olur dediğim için bundan sonra hiç bir şekilde kullanmam merak etme demişti
- +1 yıl
Bağımlı olmadıktan sonra alkol tadına bakmış olabilir önemli olan bundan sonra kullanmayacağının garantisini vermesi.. senin önceden yaşadığın eskide kalmış bir şey sonuçta oda geçmişinde yaşamıştır mutlaka belkide saklıyordur onun için en doğrusu eski defterleri açmadan yola devam etmek... önemli olan uyum sağlamak
Soran+1 yılBağımlı değil zaten söylediğine göre. Sadce tadına bakıyormuş. Ben bunu sorun etmedim tabi. Ama içmese daha iyi. İlerde sorun teşkil edebilir bağımlı olursa. Normalde geçmişin beni ilgilendirmiyor gecmiş geçmişte kaldı önümüze bakalm falan diyordu ama laf arasında hayatına giren insanlarla ne kadar ileriye gittin şeklinde konuştu. Bunu sorgulamak bana düşmez ama hiç cinsellik yaşamayan birinin karşısındaki insanın da yaşayıp yaşamadigini sorgulamak gayet normal demişti
- +1 yıl
Böyle düşünceleri varsa bu ilerde sıkıntı olabilir sonuçta sorgulamaya başlamış... bence bu durumda yapılacak tek şey yaşanılanları anlatmak... evlendikten sonra bunu biryerden duyarsa daha kötü.. seni eğer bu şekilde kabullenirse kabullenir kabullenmezsede ikinizde yolunuza gidersiniz olay kapanır...
Soran+1 yılHaklısın aslında
Soran+1 yılBirbirimizi yeni tanıyoruz
Soran+1 yılVazgeçtim diyorsun yani
Soran+1 yılBunu gerçekten derin bir sevgi beslediğine emin olursam yapabilirim
En İyi Cevaplar
- Cinsel Yaşam konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yıldoğrusu düşüncelerin canımı sıktı. daha ilk cümlen bile saçma. hayırlı insan ile bunun ne alakası var? ?
cinsellik istersen yaşarsın, karşındaki istiyor diye değil. ve evlenecek olduğun birinin ya da bir flörtünün sana gelipte bunu sormaya ne hakkı var nede buna cürret edebilmeli. asıl seni sevişmek için kullanan kişiye değil böyle insanları hayatından çıkarman doğru karardır. sen bir insansın bir mal değil. ikinci el muamelesi yapılması çok çirkin06 Yorumla
Soran+1 yılEvet bunu yapan insan çok var. Bazen düşünüyorum da. İlerde nasip olur evlenirsem ve çocuğum olursa. Örnek bir anne olabilir miyim? Ama kendimi kirlenmiş hissediyorum çocuğun babası hariç iki adamla birlikte olmuş bir anne olacağım ben.
- +1 yıl
ne alakası var. isterse 10 adamla birlikte olmuş ol ya da daha fazla. kirlenmek nedir. sevişmek kötü bişey değil. bu düşüceleri atın kafanızdan önce. anne olmak için bakire evlenmiş olmak değil. annelilk duygularına sahip olman yeterli. kendine gereksiz psikolojik baskı yaratma
Soran+1 yılKendime yapmıyorum yaşadığım toplum bunu dayatiyor. Hayatıma aldığım insan da bunu sorunca kendi kendime baskı yapmaya başladım
- +1 yıl
hiiiç gerek yok. toplum senin özelini bilmek zorunda dğeil. sende bunu anlatmak paylaşmak zorunda değilsin. insanların dolaylı ya da doğrusal yoldan hayatına müdahale edebilmesine izin verme
Soran+1 yılSöylemesem ne kaybederim
- +1 yıl
hiç bişey. hatta bırak söylememeyi, hayatından atıp devam etmen laızm.
Sen sadece insanları mutlu etmekten hoşlanan insanları kuramayan tek kişiye bağlı değer görmek isteyen sadık birisin aslında fazla duygusal davranmışsın bu geleceğinde sürekli önüne çıkacak bunun hayırla Mayırla alakası yok her erkek senin gibi onu kendi menfaatleri için
Olmadan mutlu eden fedakar bir kadın ister sen çok fedakar bir kadınsın04 Yorumla
Soran+1 yılBunu dalga geçmek için mi söyledin yoksa ciddi misin? Eğer ciddiysen ben şuanki hayatımda olan insana kendini nasıl kabul ettirecegim böyle
Soran+1 yılKocaeli
+1 yılMerhaba, sadece sorunun başlığına yanıt vericem çünkü detayı gereksiz şekilde uzatmışsın. Hayır tabiki, her bakire insan hayırlıdır diye bir şey yok, ya da seks yapan kişi hayırsızdir diye bir kavram yok
02 Yorumla
Soran+1 yılDetaydaki soru için ne düşünüyorsun peki
- +1 yıl
Ne istediğini açık bir şekilde ifade etmiş, doğruları ona soylemen gerekir tabiki
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
8Cevap
İslamda öyle güzel bir şey var ki.. Adam öldürmüş dahi olsan tövbe edince yeni doğmuş bir bebekten farkın olmuyor. Gerçekten kalpten tövbe edersen ve tekrarlamazsan Allah seni affeder ve dinen tertemiz sayılırsın. Çok üstüne gidip kendini harap etme. İnsana değil, olaylara veya durumlara hayırlı deriz genelde. İnsanlarda pek hayır ya da şer olmaz. Bu tamamen niyetle alakalıdır.
210 Yorumla
Soran+1 yılÇok güzel bir yorum. Teşekkürler. Peki bu durumda ne yapmamı önerirsin. Onu kaybetmek istemiyorum
- +1 yıl
Tövbe edip tekrarlamayın ona söylememeniz gerekir lakin ciddi bir ilişki kuracaksanız dürüst olmwnızda fayda var 🍀
Soran+1 yılBir yerde okumuştum günahınizi söylememeniz gerekir diye. Sadece ağzını yoklayın ona göre bir yol izleyin gibi..
- +1 yıl
Evet normalde tövbe ettikten sonra günah dile getirilmez lakin eşiniz olacak insan.. Yani sır gibi saklamak da doğru gelmedi bana. Karar sizin ağzını da yoklayabilirsiniz ama size zaten sormuş sanırım yukarıda benzer bir şey yazmıştınız
Soran+1 yılEvet orası öyle bunu karşı taraf yapmış olsaydı benim anlamam mümkün değildi. Neden bazı şeyler kadınların üstünde bir yük gibi.. Kadınlar hata yapınca geri dönüş çok zor olurken erkeklerde hiç bir iz kalmıyor... Neden bunu yaşıyoruz. Hata yapma şansımız bile yok
- +1 yıl
Bedendeki değil, ruhtaki iz mühim bence. Cinsiyet olarak bakmayalım. Karşı tarafta kadınlar kadar dikkat etmeli sonuçta. Anlaşılır ya da anlaşılmaz, konu bu değil bence. Hakkınızda hayırlısı olsun
Soran+1 yılDiğer dünya için konuşacak olursak ruhtaki iz tabikide önemli. Mesela lisedeki aşık olduğum insan benimle olduktan sonra başka kadınlarla da olmuş. Ben bunu kabul etmiştim çünkü dediğim gibi zinaya bulaştığım için bunun benim cezam olduğunu düşünmüştüm. Şimdi bakıyorum ben paramparçayım o insan ise gencecik eline belki erkek eli değmemiş 17 yaşında bir kızla nişanlı. Bense birine zor güveniyorum karşıma çıkan insanlar da genelde temiz insanlar oluyor. Ve bunlar yüzüme bir tokat gibi çarpıyor. Çok üzülüyorum. O insanın mutlu bir hayat kurmaya başlamasına benim bu halde parça parça olmama çok üzülüyorum.
- +1 yıl
Belki budur senin imtihanında. Ama dediğim gibi pişmanlık ve tövbe olunca arada pek fark kalmıyor dinen. Yani doğru değil elbette yaptığın ama için içini de yemesin. Oldu bitti ve geçmişte kaldı. Tövbeni ettiysen sende onlar kadar temizsin. Parça ponçik hissediyorsan da namazla -zamanla değil buna inanmıyorum- iyileşir o kırgınlıkları geride bırakırsın diye düşünüyorum
Soran+1 yılTeşekkür ederim 🌸
- +1 yıl
rica ederim 🍀
Kimseyi kirmamissin her gelenle takilmissin her erkek bakır kadın ister ula ben bu yaşıma kadar kendimi korumussum karşımdaki kadında kendini korucak kendini iyi görüyorsun ama masum değilsin hiç bı erkek ciddi sevdiği kadına dokunmaz ha evlenir o zaman dokunur biz bakmaya öpmeye kiyamazken dokunmaya cinsellik dusunmezken sıkılıp da başka erkeklere cinsellik takılıp sonra çok pişmanım diyip yalvaran kadın da gördüm o kadın şu an enik gibi peşimde ama ben asla asla bitirdim
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 391 cevap paylaştı. Hayırlı olmayla cinsellik arasında bir bağ yok. Ayrıca deli gibi aşık olduğun adamla birlikte olup zevk alamıyorsan bu büyük bir sorun. Bence bu konuda bir uzmana danış.
07 Yorumla
Soran+1 yılYapmak istemediğim için almamış olabilirim. Çünkü o durumda sadece içten içe kendimden nefret etmekle meşguldum
Soran+1 yılşu an mesele zevk alıp almamam değil. Bunu sonra düşünebilirim. Zevk almadığımi belirtmemin sebebi ; zevk aldığın için yapmışsin gibi yorumlar okumak istemediğim için. Bunu zevk almak için yapsaydım iki kişi ile sınırlı kalmazdim zaten. Ben sadece gerçekten evlenecegimi düşündüğüm insana böyle bir şey yaşattım. Hayatımdaki insanı mutlu etmek istedim. Ama bunu yaparken kendimi hiç bir zaman düşünmedim. Şimdi karşıma hiç böyle bir şey yaşamamis bir insan çıktı ve ben kendimi suçlu hissediyorum ama onu da kaybetmek istemiyorum
Soran+1 yılYalan söyleyebilen bir insan olduğunu düşünmüyorum gerçekten iyi niyetli olduğunu düşünüyorum
Soran+1 yılDoğru söylüyorsun
+1 yılBunun hayırlı bir insan olmakla alakası yok şu anda hayatınıza aldığınız insana bu durumdan bahsedin kabul edip etmemek ona kalmış
09 Yorumla
Soran+1 yılBen kötü biri mi oluyorum bu durumda. İnsanlara Hayır demeyi sınır koymaya bilmiyorum. Psikolojik destek almam gerekiyormuş gibi hissediyorum
- +1 yıl
hayır kuzum neden kötü biri olasın? Cinsellik yaşaman seni 0*r0spu ve kötü biri yapmaz bunun farkında sen insanlara zarar vermiyorsan kendi hayatına bakıyorsan ayrıca neden hayırsız olasın?
Soran+1 yılToplumda cinsellik yaşayan kadın 'o' gözü ile bakılıyor benimde iki farklı kişiyle böyle bir geçmişim olduğu için kendimde nefret etmeye başladım ama hayatımdaki insanı da kaybetmek istemiyorum. İlk kez biriyle bu kadar uyum yakalamış gibi hissediyorum
- +1 yıl
seni sanırım manipüle etmişler ve elinden kaçırmamak için bunu yapmışsın neler yaşadın bilmiyorum inan çok zor şeyler yaşamış olabilirsin ama seni seven insan oran için seviyorsa zaten uyum sağlamamış olursun
Soran+1 yılBu durumda ne yapmam gerekiyor ne önerirsin
- +1 yıl
sen karakter olarak çok duygusal ve sadakati yüksek olan bir insansın bence ve konuştuğun insanda bu zamana kadar bunu farketmiştir bu konuyu ona biraz açmalısın ben zamanında böyle şeyler yaşadım benim için çok kötüydü kendimi bu yüzden hep suçladım tarzında konuşabilirsin çünkü belli ki suçlamışsın ama kesinlikle kendine acıma eğer bu yüzden seni kaybetmeyi göze alabiliyorsa bırak kaybetsin
Soran+1 yılEvet çok suçladim. Bir hatayı iki kere yaptığım için çok suçladim ve çok pişmanım 🥺🥺
- +1 yıl
Bu ilişkinde dikkat et lütfen hemen kendini teslim etme
Soran+1 yılAsla demek istemiyorum ama birdaha kendime zarar vermem. Sonra bunun pişmanlıgı da eklensin istemiyorum. Bu kez altından kalkamam bu işin
Gizli Üye(25-29)+1 yılhuzulu bi hayat yaşamak için gerçeği söylemelisin. sırf geçmişimde cinsel ilişki yaşadığım için istemeyen kızlar oldu beni. ama söylemek zorundaydım. yalan ile kazanmaktansa, doğru ile kaybederim.
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılfakat çok ince düşüncelisin bu çok güzel bir insan kılar seni ama bu devirde cidden çok üzülürsün.. ki üzülmüşsünde, üzmüşler seni. böyle olma demiyorum kendimden biliyorum elinde değil.
Soran+1 yılÜzüldüm çok üzüldüm. Kendimden de nefret ettim. Geceleri uyuyamıyorum bunları düşünmekten. Elimden sadece dua etmek geliyor
Cevap sahibi+1 yılemin olun düzeleceksiniz, hepsi geçiyor bana güvenin. insan yaşadıklarını tabiiki kendi bilir ve dert yarıştırması yapılmaz. 23 yaşındayım şu aşktan yana ciddi anlamda senaryom çıkardı. arada bi geriye dönüp bakıyorum ve bir tebessüm ediyorum geçmiş gitmiş..
Soran+1 yılUmarım bende aynj hisleri yaşarım
Cinsel Yaşam konusunda 1,5b cevap paylaştı. Cok cinsellik yasamis erkektir aslinda hayirli olan
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılyaptıklarımdan pişman değilim aklım hala yapamadıklarımda...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSende bir sorunmu var niye zevk almıyorsun cinsellikte?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKendisine bu yazdıklarını aynen söyle takdir onun
00 YorumlaAynen öyle evt
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılAlakası yok
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım