+1 yılÖzgürlük ama hangi özgürlük?
Evlilikte ister istemez kabul etmemiz gereken bazı şeyler vardır. Evlenmeden önce yaşadığımız hayatımız ile ilgili birtakım özgürlüğümüzü evlenince geride bırakmamız gerekiyor, mesela arkadaşlarımız ile her gece dışarı çıkıp eğlenmek gibi, bunu yapmamız lazım eşimiz için yani çünkü bu bir mecburiyet çünkü eşimize yeteri kadar zaman ayırabilmek için. Onun için genel olarak özgür olabiliriz evlendikten sonra ama bu tür alışkanlıklarımızı eşimiz, yuvamız, mutluluğunuz için eşinizle geride bırakmalısınız. Tamamen bırakın demiyorum ama bazı şeylerinde ayarını bilmek lazım evlendikten sonra. :)
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 16,5b cevap paylaştı.
+1 yılEşinin sana güvenmesiyle mümkün olur. Yani kiminle ve nerede olduğunu bilirse, rahatsızlık duymazsa, sen ona karşı açık ve dürüst olursan, güvenini sarsacak davranışların olmazsa sosyal hayatını kısıtlaması saçma olur. Her şeyi birlikte yapıp, her yere birlikte gitmeniz, 24 saatinizi birlikte geçirmeniz gerekmiyor. Eşinin de, senin de evlilik dışında ayrı ayrı yaşadığınız bir sosyal hayatınız zaten olmalı.
00 Yorumla
+1 yılÖzelde uzun uzun konuşulacak bir konu bu, ne zaman istersen bana yazabilirsin öncelikle! Bende evliyim ama maalesef ikisi bir arada olmuyor! Ya eşinle olacaksın ya da eşinin ruhu duymadan özgür bir kadın olarak yaşamaya çalışacaksın! Ama bu da ilerde çift karakterli bireye dönüşmeni sağlayacak...
01 Yorumla- +1 yıl
Eşin , erkek arkadaşlarıyla takılıyor mu mesela? İzin veriyor musun
+1 yılEvlilik bazı sorumluluklar yükler insana bundan kaçış yok. Sadakat yükümlülüğü gibi. Özgürlük konusunda az önce yazdığım temel durumlar dışındakiler hakkında ne yapabileceğinizi de eşinizle ortak karar almak suretiyle halledebilirsiniz. Evlilik kimsenin hayatını zindana çevirmemeli bence de.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
136Cevap
+1 yılEvli ve özgür 😅 ikisi aynı cümle içinde hiç mi hiç olmamış.
Bir skeç vardı Güldür Güldür de sanırım "nikahtan sıra hayat var mı?" diyorlardı😅 cevap veriyorum"hayır yok"
Özgürlük ve evlilik çok farklı olgular. Evlilik sorumluluk gerekir ve bir nevi bağlılıktır.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılÖzgürlüğü kısıtlayan bir evlilikse o evlilik yapılmamalı. Evlilik özgürlüğün nirvanası. Bir çiftin birlikte özgürlüğün en zirve noktasını birlikte yaşamasıdır
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 13,9b cevap paylaştı.
+1 yılDoğru kişiyle evlenirsen özgür olursun zaten önemli olan doğru kişiyle evlilik yapmak.
30 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 50,5b cevap paylaştı.
u +1 yılKısıtlanmadan. zaten sizi seven kısıtlamaz
00 Yorumla Özgürlük?
ozaman neden evlendin? o zaman o da istediği gibi özgür takılsın sana bağlı olmadan?Dinen evli olanlar birbirlerine karşı sorumludurlar.. her nekadar modern medeni kapitalist dinsiz şehir hayatı yaşanan ülkemizde insan belediyede evlenselerde , ayfonları , bilgisayarları , uçakları , arabaları teknolojiyi yapan Amerikalı Avrupalı Hristiyanlar kilisede , Yahudilerde sinagogda evleniyorlar.. dinlerine bağlı ve uygun davranıyorlar. Evlenirken yemin ediyorlar "iyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta birbirimizin yanında olacağımıza.. " diye.
burada yok? imza at bitti gitti..
Avrupalıdan daha modern Amerikalıdan daha medeni olduk ..21 Yorumla- +1 yıl
Ne yazıkki ALLAH'la , dinle , imanla alakası olmayanların , bu hayatta sonra başka bir hayat olduğuna inanMAyan , Matrix filminde örnek alındığı gibi içinde bulunduğumuz yaşam boyutunun dışında farklı boyutlarda yaşam olacağı gerçeği görmezden gelindiği için ya da bunu anlayacak öngörecek kadar zeka olmadığı için bazılarına? yazdıklarıma - negatif bakanlar olacaktır :-) normal
- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılEşinizin size sağladığı yaşam kadar özgür olabilirsiniz.
ya da ona kendinizi tanıttığınız kadar özgür kalabilirsiniz.
Bu söylediklerimi evlenmeden önce konuşma ihtimaliniz olduysa.
Başarmış olursunuz.
Aksi durumda ya eşinizin dediğini yapmak zorunda kalırsınız ya da ayrılıp kendi istediklerinizi yapabilecek birini ararınız.
Bu kadar basit.10 Yorumla Kocanı sık boğaz yapman lazım.
Haftada 3 kere gezmeye gidiyorsa yavaş yavaş 1 e indir.
O nereye giderse sende onunla git.
Günde 8 kere ara.
Vereceğim taktik sayısı o kadar çok ki kocan daralmadigi sürece sanada huzur olmaz.
Ben neler çektim ya. En son ayrıldık mecburen.
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBuradaki hiç bir kadın eşim kadar şanslı değil yorumları okuduğum kadarıyla özgür her konuda duracağı yeride biliyor çok da mutlu memnun ilişkimizden özgürlük derken soracak olursanız giyim gezme arkadaşlık bir çok konuda özgür mutlu olduğu şeyleri yapması benim hoşuma gidiyor aslında
11 Yorumla- +1 yıl
Erkek arkadaşlarıyla takılıyor mu peki
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılİyi bir mesleğin varsa para harcama konusunda özgür olabilirsin. Eşin razı olmazsa; yalnız başına bir yerlere gitme (tatil vs.) gece arkadaşlarınla buluşma gezme gibi şeyleri yapman imkansız. Bence gezme, tozma işini eşinle birlikte yap, birlikte yapmayacaksaniz niye evleniyorsunuz. Birlikte zaman geçirmekten zevk almaya bakın.
00 Yorumla
+1 yılÖzgür olmaktan kastın ne? Dışarıda özgürce dolaşmak falan mı? Öyleyse eğer bunu evlenmeden önce eşinle konuşacaksın. Seni istemediğin konularda kısıtlamayacak. Bunu baştan kabul ederse eğer o adamla evlenirsin
00 Yorumlabence olabilirsin fakat yanlış anlaşılmasın bunun hep bir sınırı çizgileri olmak zorunda çizgiyi aşmadan neden olmasın takılmaktan kastının ne olduğunu anlayamadım pek ama o çizgiden sonrasının çok mümkün olacağını sanmıyorum
00 YorumlaO zaman evlenmekte yanlış yapmışsın çünkü evlilik bazı şeyleri kısıtlar buna örnek olarak özgürlük verilebilir. Eşin cinsel fantezilere sıcak bakıyorsa onu bazı şeylere ikna edebilirsin
00 Yorumla
+1 yılSorumluluğunun artması özgürlüğünün kısıtlandığı anlamına gelmiyor. Eğer orada sorguladığın bir temel hak, arayış varsa mutlu ve özgür degilsindir.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 842 cevap paylaştı.
+1 yılİstediğin gibi takılamazsın ki ama rahat olamazsın eskisi gibi.. Eşin kıskanabilir, bir yerlere gitmek istemene engel olabilir ve bu gayette normal.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılNe zannettin de evlendin acaba evlilik sorumluluk demektir yük demektir öyle kafana göre hareket edemezsin bekarken yaptigin seyleri yapamazsin rahat rahat sınırlar vardır
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 926 cevap paylaştı.
+1 yılEvet mümkün. Ama tabi iş eşinin bakış açısı ve vizyonuyla alakalı. Şahsen benim eşim, tamamen özgür olabilecek... Sınırsız bir özgürlük. Kalpte ben olayım yeter. Gerisi sadece madde...
11 Yorumla- +1 yıl
Bende tam senin dediğinden bahsediyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılSahsen ben esim olursa onu özgür birakmak istiyorum tam da sizin istediğiniz gibi, onun sadece benimle değilde istediği başka erkeklerle de ilişkiye girebileceğini söyleyeceğim bu konuda ciddiyim ne düşünürsünüz?
10 Yorumla
+1 yılKocanla arkadas gibi olcan evlilik hayatını bölmek demek siz bunu bilmiyosanız niye evleniyosunuz anlamıyorum ki
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 357 cevap paylaştı. özgurluk esınden bagımsız aksam yemeklerı ve barsa:D:D boşan... ozgurluk anlayısın bu olmamalı cunku..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılevlilik başlı başına mahkumiyet zaten, neyin özgürlüğü. en çağdaş adamı getir karşıma , o da giderken bana sorsun, giyerken bana sorsun der. bekarki özgürlüğü peygamber gibi kocayla dahi bulamazsın.
01 Yorumla- +1 yıl
:)) fazla özgurluk de sıkıntı ama
- Aşk İlişkileri konusunda 392 cevap paylaştı.
+1 yılİstediğim gibi takılmak derken karşı cinsle takılmak mı? Eğer buysa bu evliliğe ters evlenme hiç.
04 Yorumla- +1 yıl
evlıler daha fena bu donem
- +1 yıl
@bunlar_hep_meraktan insanlar evliliği s1k1ş sokuştan ibaret gördükleri için hiçbir duygusal paylaşım iletişim olmadığı için birliktelikleri “o kişiyle seks yapmaktan” bıkıncaya kadar sürüyor. Alışılmışlık olunca aldatma oluyor.
- +1 yıl
@bunlar_hep_meraktan o sebeple tek derdi seks olan ve sadece seks yapmak isteyen kadın erkek evlenmemeli.
- +1 yıl
ewet onun ıcın evlenılınıyor bızım memlekette ztn
+1 yılOzgurluk kendine ayirdigin zman ve bu zmani kaliteli kilmanla alaklaidr tamamen ozgur olamasanda ozgur olabilirsin. Zman zman
00 Yorumla
+1 yılMerhaba
Kanka ikisi çok farklı şeyler evlendikten sonra fazla özgür olamazsın eğer çocukların olursa o işi tamamen unut
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. Cok geniş kavramli bir soru yani özgürlüğü herkes farklı algılar senin özgürlük açılımın ne mesela?
01 YorumlaHem ayranın dökülmesin hem... yok öyle bisey ya o evlilik falan değildir hem kız hem erkek için olmuyo
00 Yorumla
+1 yılEvlendiğin adam öküz değilse evlensen bile baskı görmezsin.
10 Yorumla
+1 yılAnlayışlı kültürlü bir eş bulmalısın gerisi olur
10 YorumlaSurekli kocanla mıc mic olmazsin izin degil haber verirsin istediin yerde gezersinb
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 727 cevap paylaştı. Öyle olman için öncelikle eşinin sana karşı anlayışlı olmalı en önemlisi eşinden bitiyor
11 Yorumla- +1 yıl
+1 yılEşinle önceden konuşacaksın ve özgürlüklerine müdahale etmemeye söz verecek ve saygı duyacak
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,7b cevap paylaştı. İstediğim gibi takılmak istiyorum demen oldukça geniş bir konu gibi. O yüzden öyle olman zor gibi
00 Yorumla
+1 yılBu felsefeyi benimseyen birisiyle evlenerek ama özgürlükten kasıt nedir?
11 Yorumla- +1 yıl
karısmayacak eşi yanı hıc bıseye
+1 yılIstedigi gibi takilmak isteyen evlenmezdi. Bi bitmedi su trol sorulariniz.
10 YorumlaBekarsan özgürsündür, evli olduktan sonra özgürlük hayal olarak kalıyor.
00 Yorumla
+1 yılEvlilik her iki taraf için de özgürce seçilmiş bir bağlılıktır.
00 Yorumla
+1 yılErkek arkadaşlarınla görüş arada dışarıda. İyi gelecektir
02 Yorumla- +1 yıl
Yani f*ck budy
- +1 yıl
Önce buddy yazmayı öğren, ondan sonra sözünü et çomar.
+1 yılMümkün değil. Evliliği ne sanıyorsunuz da evleniyorsunuz cidden merak ediyorum.
00 Yorumla
+1 yılÖzgürlük kısıtlanması bazı evliliklerde çok sık yaşanır bundan kurtulman çok mümkün değil
00 YorumlaBen evlenirsem eşim özgür olsun isterim.
Evlilik kısıtlayıcı bir şey olmamalı bence.00 Yorumla
+1 yılBunu en başta evlenmeden önce belirtip ona göre evlenecektin.
00 Yorumla
+1 yılBen oyle bi kadinla yazışmak oldu bi yöntemi var
00 Yorumla
+1 yıleşinin sana tam guvenmesı lazım birde kıskanclık duygularını aldırman lazım eşinin
10 Yorumla
+1 yılözgür değil misin? Zincirle falan bağlanıp zorla bir yerde mi tutuluyorsunuz?
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 707 cevap paylaştı. acaba bu istediğin gibi takilmada cinsellikte olacakmi 😂🤣
10 YorumlaZor
Bilmiyorum
Türk erkekleri savunmacı
Kıskanç
Sıkıntı00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 866 cevap paylaştı.
+1 yılMumkun degil ,
OzGurluk istiyorsan evlenmeyecektin00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayatınız ortak olduğu için beraber karar vermelisiniz. Eğer buna karşıyayız neden evlendiniz?
31 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKarşıysanız*
Gizli Üye(25-29)+1 yılYanlış anlamazsaniz ben 1.80 boyunda yakışıklı bir erkeğim.. benimle düşünür müsünüz o ikna süreci olumlu olunca edince
00 YorumlaEşini sen yanıyorsun dostum. Açık ilişkiye razı gelip gelmeyeceğini biz bilemeyiz.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖzgürlükten kasıt açık ilişki değilse kısıtlayıcı olmayan ve anlayışlı bir eş ile gayet özgür bir evlilik yaşayabilirsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMuhafazakar bir erkekle, evlenerek ; özgür takılamazsın. Laik bir erkekle evlenme lazım. Yani deist/ Ateist erkekle.
016 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılANCAK LAİK erkekler de tek başına veya arkadaşlarınla; bara ve gece kulüplerine gitmene izin vermeyebilir. Çünkü, aldatacağını düşünebilir. Şayet ben, Tengrici Atatürkçü Türk milliyetçisiyim. Ben de evlenirsem, eşimin ; gece kulüpleri ve barlara, bensiz gitmesine müsaade etmem. Evlenmeden önce de konuşurum bunları zaten..
- +1 yıl
Neden izin vermiyorsun? Aldatabileceğini düşündüğün için mi
Cevap sahibi+1 yılAldatan her türlü aldatır. Asıl sıkıntı şey şu ki ; Uyuşturucuya bulaşma ihtimali yüksek o yerlerde. Zira Kadehine bir uyuşturucu atsalar, yetiyor. Genelde de böyle oluyor. Yoksa aldatan, her yerde aldatır. Ama her yerde, uyuşturucuya bulaşılamaz. Uyuşturucu meselesini, yoruma yazmayı ihmal etmişim.
- +1 yıl
Peki erkek arkadaşıyla baş başa kalmasına izin verir miydin
Cevap sahibi+1 yılTabi ki izin vermem. O kadar da geniş değilim.. Hiç bir kadın da kocasına, böyle bir şeye izin vermez. Nice chp li kızlar tanıdım, eşlerinin başka kızlarla bir araya gelmesine izin vermiyorlar
- +1 yıl
Sana denk gelmemiş
Cevap sahibi+1 yılBuna izin verecek, Türk erkeği de tanımadım. Belki komunistler, veriyordur. Ben, Zafer Partiliyim.. Laik Türk milliyetçisiyim.
Cevap sahibi+1 yılLAİK Türk milliyetçiliğinde ;
- Her türlü semavi din Red edilir ve Tengricilik (Türklerin 11. 000 yıllık inancı) esas alınır
- Evli veya bakire bayanlarla birlikte olunmaz. Oğlancılık, kati surette tasvip edilmez. Ama bakire olmayan kızlarla, birlikte olunabilir.
- bakirelik, evlilikte ; olmazsa olmaz şartlarımızdan değildir. Ama her önüne gelene de vermemiş olması lazım.
- Şeriat kuralları, kesinlikle kabul edilemez. Cemaatler ve tarikatlar da kabul edilemez. Devlet, tüm dinlerden uzak durmalı ve Türk ırkını asli unsur olarak kabul etmelidir.
- Uyuşturucuya karşıyız. Ama alkole karşı değiliz. Çünkü alkol, Türk ırkının milli içeceğidir. Sigarayı ise, ben sevmem.
- Her türlü manda ve himayeyi de Red ederiz. (Amerika, Çin ve Rusya) farketmez
Semavi dinleri Red ettiğimiz için, bizi komunistlere benzeten, cahiller var. Oysa ki çok farklıyız.
- Evleneceğim kadın, eve; gece 12 den sonra olmamak koşuluyla istediği saatte gelebilir ( zaten ben de geç gelirim) Ayrıca çalışa da bilir (çalışan isterim) ve Kız arkadaşlarıyla tatile de gidip gezebilir. Lakin erkek arkadaşlarıyla, bulaşamaz. Biz, komunistler gibi ; geniş değiliz.- +1 yıl
Dini dogmatik bulup reddediyorsun ama senin de bağlı olduğun pek çok dogmatik düşünce var aslında. Hem bekarete önem vermediğini söylüyorsun hem de önüne gelenle yatmasın diyorsun, zaten hiç bi kadın önüne gelenle yatmıyor , severek hoşlandığı bir erkeğe gönlünü ve bedenini açıyor
Cevap sahibi+1 yılHer hoşlandığı erkekle , yatan da çok.. Ama sevdiği, bir iki adama vermiş ; başkasına vermemiş kadınlar da var. Bu yüzden, ayrım yapma gereği duydum.
Cevap sahibi+1 yılHer hoşlandığı erkekle yatan kadın, kolay aldatır. Kesinlikle, sadık olmaz..
- +1 yıl
Kendini laik olarak nitelendiriyorsun ama cinsel ilişkiyi vermek olarak tanımlıyorsun, bence biraz bu konular üzerinde samimiyetini sorgula derim, bir tavsiye sadece, senin bileceğin iş
Cevap sahibi+1 yılCinsel ilişki ve vermek, aynı kelimeler. Bağımsız Laik Türk devletini, siz komunistlerden daha çok sevip, daha çok koruyoruz. Zira Hiç biriniz, din devletinin kurulmasında aracılık edecek olan ; Suriyeliler ve Afganlar gitsin demiyorsunuz. Oysa ki akp, bunlar sayesinde ayakta. Bunların vereceği oyla da ayakta kalmaya devam edecek ve biz Laik Türk milliyetçileri yok edebilir iseler ; şeriatı da getirecekler. İşte bunlar gerçekleşmesin diye ; sığınmacılar sınır dışı edilip yenilerinin gelmesi de engellensin diyoruz. Ama akp ile birlikte, siz komunistler; zafer partisine saldırıyorsunuz. Yani Öyle, kuru kuruya laiklik yapılmaz! Laik devlet olarak kalmamızı istiyorsanız; dinci sığınmacılara karşı, Zafer Partisine destek vermeniz lazım.. Ecevit döneminde siyaset yapan tüm vatanperver solcu bürokratlar, zafer partisine kayıt oluyor. Ama 68 kuşağı olarak nitelendirğümiz konunistler, akp ile birlikte bizi hedef alıp ; sonra laikiz diyorlar 😂
- +1 yıl
Ne komünistim ne solcuyum
Cevap sahibi+1 yılKonuşmaların, bana komunist gibi geldi de.., 🤔
- +1 yıl
Fikirlerimin bir kısmının herhangi bir ideolojiyle örtüşmesi beni o ideolojinin mensubu yapmaz. Mantıklı her fikre saygım var ve benimserim, kimin ağzından çıktığına da bakmam açıkçası
Kendini bildikten sonra her koşulda eşinde karısmayacaktır sana o güveni sağlamak zorundasın
00 Yorumla
+1 yılbastan kendi sinirlarini koyup kimsenin karismasina izin vermeyecektin 3 senelik iliskim var ve istedigimle gorusuyorum istedigimi giyiyorum vs
31 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılIlk basta yatakta başlamalısın özgür olmak kanka
00 Yorumlaozgur olunca ılla aldatma gelmesın akla tabıkı bu dısarı sormadanda cıkabılmek tır arkadasıyla oturup konusa bılmektır ama karsılıklı sende ızın verıceksın...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEv ortamındaki erkek hegemonyasını kırman lazım o hegemonyayı senin kurman lazım :)
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılözgürlük anlayışınız nedir önce bnu açıklamalısınız
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilikte kimse özgür değildir. İmzalanan sözleşmeyi unutuyorsun
00 Yorumla
+1 yılSana ozgurluk neyse ozgurluk o dur.
Bunun evlisi bekari olmaz her kadim ozgur olmali ve tabiki erkeklerde.
Kime gore neye gore01 Yorumla- +1 yıl
Istanbuldaysan gel
+1 yılevli ve özgür olmak için iş hayatının maddi yönde iyi olması lazım bazı durumlardan sonra kendi ayaklarının üzerinde durmanız için
00 Yorumla- Devamını Gör (118)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne