https://www.hizliresim.com/ejs6vn3
Cinsellik yaşamaktan utanmak bunun bilinç altında normal bir şey olarak kabul edememek, seks yapmaya adım atamamak nasıl düzelir?
https://www.hizliresim.com/ejs6vn3
29 yaşında hiç cinsellik yaşamamış biriyim. Kapalı değilim. İnançsal olarak da dindar değilim. Dine dair şüphelerim var. Tam anlamıyla mutlak kesin bir inancım yok. Bunları kalın puntoyla yazdım ki saçma sapan soru sormayın diye. Ailem muhafazakar bir aile ve ben ailemle yaşıyorum. Üniversite mezunuyum. Dışarıdan belli etmesem de bir erkekle yakınlaşmaktan, seks yapmaktan çok utanıyorum. Çok ayıp, ahlaksızca geliyor. Mantığım bunun böyle olmadığını kabul ediyor. Mantıksal olarak evet gayet normal bir şey diyorum ama içeride bir şeyler buna tam olarak inanmıyor. Ve hareketlerimi falan o içimdeki ön kabul belirliyor. Bu sitede olsun yaşadığım şehirde olsun bir sürü insan evli olmadığı halde sevgiliyle her türlü seks yapıyor. Görüntülü yapan var sanal yapan var. Evine gidip yapan var. Kapalı arkadaşlarım bile sevgilisinin evinde kaldı, ev tuttu kaldı 1 hafta gerçekten. Açık olanlar da yaptı. Ben bunun dinle alakalı olduğunu düşünmüyorum o yüzden. Ama cinselliğe dair tabum var. Mastürbasyon yapıyorum p*rno izliyorum. Cinselliğimi sadece kendimle bu şekilde yaşıyorum ama hadi bunu biriyle paylaş yaşa adım at dediğinde yapmıyorum yapamıyorum. Kendimi karşı cinsin yanında sevgililik, cinsellik konularında rahat hissedemiyorum. Bu nasıl aşılır? Bu hallerimden gerçekten sıkıldım artık. Elimde olmuyor. Ürkek duruyorum böyle. Psikiyatriste gitsem mi? Bir çözümü olur mu bilmiyorum. Ppsikiyatriste bunu nasıl açacağım bilmiyorum. Ben sadece çekinmek istemiyorum aslında özgüvenli olmak istiyorum. Erkek karşısında rahat olabilmek istiyorum her anlamda.
Kesinlikle destek alman gerekiyor. Bu çocukluğundan gelen bir şey, hiçbir mantığı yok bunun sanırım sen de farkındasın. Dine çok yakın olmadığını söylesen bile ailen öyle. Sana her konuda baskı yapmamış olabilirler fakat erkeklerle yakınlaşma konusunda üstünde bir iz bırakmışlar belli ki. Beni sevmez istemezlerse diyorsun. Aynı yaştayız, hayatının neredeyse yarısına gelmiş sayılırsın. Hala daha ailem ne der diye düşünüyorsun, hayat senin hayatın. Onlar için değil, kendin için yaşıyorsun sen. Aile demek seni koşulsuz seven insanlardır. İnsanların çocukları katil, hırsız, uyuşturucu bağımlısı oluyor da ona rağmen seviyorlar. Ailen seni bir erkek ile ilişkin var diye sevmeyecek, istemeyecekse bırak sevmesinler zaten, anne-baba olmayı hak etmiyorlar demektir. Mantık kısmına gelecek olursak da; insanlığın var olduğu günden beri olan bir şey cinsellik. Bunun ayıp ya da ahlaksızca olan neresi olabilir sence? Adem ve Havva dünyaya geldiği gibi seks yapmadıysa ben de hiçbir şey bilmiyorumdur sonuna kadar eminim bundan. Ahlaksızca dediğin şey olmasaydı hiçbirimiz var olmazdık. Bu bir dürtü, ihtiyaç ve hatta zorunluluk, doğanın kanunu. Evlilik insanlık tarihinin her anında yoktu, din de aynı şekilde. Fakat seks her zaman vardı.
Cinsellik dediğin her bireyin ihtiyacı olan su içmek gibi bir şeyler yemek gibi, uyumak gibi çok gerekli ihtiyaçtır. Tüm insanlar birbiri ile böyle şeyler yaşıyor zaten bunda utanacak bir şey yok. Senin hissettiklerini, senin düşündüklerini, senin yaptıklarını her kadın da yapıyor her erkek de yapıyor sadece birleşim kalıyor geriye. Senin bir psikiyatriste gitmen lazım mümkünse kadın olmalı ve de erkek arkadaşların olmalı ama böyle seks konularını açtığın değil rahat hissedebileceğin arkadaşlar. Bana sorarsan sadece cinselliğe değil senin erkeklere karşı bir soğukluğun var erkeklerdne utanıyor ve çekiyorsun bizim de kadınlardan bir farkımız yok biz de hissediyor ve istiyoruz sadece biz aktif siz pasifsiniz. Ve de öğretici, sabırlı, anlayışlı bir sevgilin olabilirse bu korkunu aşarsın merak etme.
Öncelikle ilk de herkes rahat olmaz panikler. Önce kafanda kendini cinsellige acmalısın seksin ayıp olman hiç bir kısmı yok bu bir zevk ve aşırı keyifli bir şey p*rno izliyorum dedin. Oradaki kadının zevkini mutluluktan inlemesini düşün ve bunun sen olacagını kendine söyle. Kadının sevişmesini izliyorsun ve kendi hoşuna gidiyor kendin de boşalıyorsun dimi öyle yani psikolog gereksiz bu konuda kendi icinde yenebilirsin
Kendimi düşününce bütün konsantrasyonum her şeyim yerle bir oluyor.
Ailesel olarak etkilenmişsin biraz burada kimse sana yardımcı olamaz senin için en doğru yorum psikiyatriye git olacak çünkü çözümü onda doktordan utanma çekinme nasıl jinekoloğa regl ile ilgili giderken utanmıyorsun psikiyatriye cinsellik ile ilgili giderken de utanmanı gerektirecek bir şey yok...
Cevap
43Cevap
cocukluktan beri cinselliği tabu olarak görüp, böyle yetişiyoruz. belli bir yaşa geldiğimizde de bu durum karşımıza sorun olarak çıkıyor. muhtemelen bir erkekle yakınlaşmak istesen de yapamayacaksın, yapsan dahi zevk almayacaksın. o an aklın başka şeylerle meşgul olacak. Halbuki kendini tamamen bırakman lazım cinsel ilişki sırasında.
hadi diyelim zevk aldın, sonrasında muhtemelen büyük bir pişmanlık duyacaksın.
sorduğun soru ve kendini ifade ediş tarzınla bu siteye fazla olduğunu düşünüyorum. Hakettiğin cevapları alamayacaksın ne yazık ki.
bu durumu tek başına aşman biraz zor olabilir. En iyi seçenek psikoloğa gitmek gibi görünüyor.
bak burada psikolog senin yaşadığın durumu çok güzel anlatmış
İzledim. Ben bu kadının dediklerini kendi kendime internetten öğrendim. Klitorisi, mastürbasyon yapmayı hatta p*rno izlemeye başlamam bile bir şeyler öğrenmek içindi. Ama işte şimdi konunun namus, ahlak kısmında kaldım.
Peki evlenmeden cinsel ilişki yaşamak gibi bir düşüncen, isteğin var mı? Yapmak istiyorsun da mı utanıyorsun? Benim de benzer sorunlarım var 30 yaşındayım aşırı utangaç biriyim hiç kız arkadaşım olmadı. Bir kızın elini bile tutmadım ve normal konuşurken bile aşırı çekiniyorum. Cinsel isteğim aşırı yüksek bu utangaçlığı biraz burada yenmeye çalışıyorum. Sadece mesajlaşarak sexting yaparak ihtiyaçlarımı karşılıyorum. Fakat bu sextinglerim duygusal olarak da beni tatmin ediyor. Öncesinde konuşuyorum sevdiği şeyleri hayatının nasıl geçtiğini öğreniyorum ve hissederek yapmaya çalışıyorum.
Sana net olarak söyleye bilirim ben de senin gibiydim.
Üstelik arkadaşlarım , kız arkadaşım bile benimle alay ederek konuşurdu bana sadece cinsellik ayıp ve hayvansal bulurdumm. Ama çok arzulu biriyim
Neden kaynaklandığını bilmiyorum
Ayıp olarak veya ahlaksızlık olarak nerde gördüğumuzude
Ben küçük yaşta bir prno dergisine denk gelmiştim joblu moblu iğrenç bir şeydi cinsellikten orada soğudum. Çocuk olduğum için anlam veremedim
Daha sonra hep ayıp gözüyle baktım.
Yurtdışına çıktım yeni bir başlangıç yaptım
orada rahatım
Birlikteliklerim oldu.
Bunun nedeni çocukken yaşadığımız travma
içinde ciddi bir istek varsa ve hayatında oldugu gibi bu istegini de yaşamak istersen zaten yaparsın bazı seyler oturur ama şu an sen ikilemdesin olsun ile olmasın arasındasın.. ve senin kanını kaynatacak biri daha cıkmamış
Bence bu konuyu konuşmadan direk yapmalı. Anladığım kadarıyla bu konuları konuşmak dahi hoşlanmıyorsunuz. Spontane gelişmeli bence sizin olay. İstiyorsunuz ama bir o kadar da çekiniyorsunuz.
Bir arkadaşımın benzer sorunları vardı. Vajinismusu da vardı, muhtemelen sende de var. O İzmir'de karı koca hipnoterapist uzman doktorlara gitmişti kocası ile birlikte. 4 seansta her şey düzelmişti. Kendi de inanamamıştı. Önceden 1 yıl terapi almışlardı bir adım bile ilerleyememişlerdi.
Küçük yaşlardan itibaren taşıdığımız, bilinç altına yerleşen öğretiler ve tabular var. Bunları aşmak kolay değil.
ailenin yetiştirme tarzı ve kadın erkek ilişkilerine bakış tarzı seni baya etkilemiş. belki çocuklukta olan bir kaç olay da sen de etki etmiş olabilir. konuşmak istersen seninle konuşmak isterim.
Bak şimdi bu korkundan kaynaklı bence korkuyorsun sonuçlarından ama farkında değilsşn bu yuzden yıllar için de kendini baskılamıssın şimdi korkmuyorum diceksin ama içinde hala o korkular var bak en asından biriyle ilk sekstingle basla kendini bi aç yavasca sonra reelde denersin inam canlısı daha fazla zevk veriyor dicem de yaptığın kişiye göre değişşyoe bu senin ilk oluxak o yuzden gerçekten bu işlerde iyi birşyle yapmalısın diğer türlü pek zevk alamazsın eğer partnerin sekste iyi değilse yani
Uzerine gitmen lazim. Ve bu durum bizim toplumda cok fazla yasaniyor , bu konularda sohbet etmeye bu sitede alistirabilirsin kendini , yardimci olacak erkek sayisi bir hayli fazla
Gayet normal ve mantıklısı anlayacağın biriyle evlen cinselligini onunla yaşama vaktin gelmiş. Bol sanslar
ailenden doalyi bilinç altına yerleşmiş olduğu için böylesin bence hiç tanımadığın biriyle rahatça sohbet edip açılabilirsin ;)
Çocukken bu konular hakkında utandırıldın mı bir travman olabilir
hiç hatırlamıyorum
Senin güzel bi terapiye ihtiyacın var muhtemelen bilinçaltından kaynaklanan bir durum
Geçmişe gidip o anıyı bulman lazım ve bu anıyı olumlu bir şekilde değiştirmen lazım yani terapi bu şekilde
Sebebi gerçekten buna değecek kişiyle henüz tanışmadığından kaynaklı bence
Böyle biriyle birlikte olmak ister miydin? Sevebilir miydin? Sabırlı olabilir miydin?
Elbette neden olmasın? Her şeyin zamanı vardır
Önemli olan seni anlayan birisini bulmak her sey seks veya cinsellik degil ki ama inancını sorgulaman lazim bu kadar insani kontrol eden böyle bir gücün varlığıni sorgulamak tuhaf bence gözle görülebilirligi yeter
Çocukluk yetişmesi çevresel travmalar en büyük etken ama yinede psikolojik destek al rahatla akışına bırak derim
Bu konuda yapabileceğin tek şey var laftan anlayan ve seni önemseyen biriyle ilişkiye başlayıp kendi iç dünyanı ona anlatmam ardından aşamalı olarak alıştırma yapmandir yani acele etmeden yavaş yavas
Hakkinda hayırlısı olsun prenses insallah gonlundekini kendin gibi olanı bulursun🍁💙
Seni rahat hissttirecek bir erkege denk gelmedigindendir bu dusuncelerin
Sen Çok Namuslu Ahlaklı birisin
Ve Hep Böyle Kalmalısın...
Asosyal birisin kendine göre birini bulabilirsiniz umarım
Senin travmaların var aşko dünyaya bi kere geliyoruz ot gibi yaşıyosun yapsana
Düzelecektir sana değer veren senin de onu sevdiğin bir arkadaşın olduktan sonra
Piskolojik destek ile istedigin duruma gelebilirsin
Bana biraz samimi arkadaşlarından bahseder misin?
ama bu zamanla ve tecrübe ede ede aşabileceğin bi durum
Toplumsal baskının sende bıraktığı etki işte. Bunları aşarsan gerisi gelir
Yetiştirilme tarzınla alakalı bir durum bu bunun için de bir psikoloğa gidip bilinç altına yerleşmiş bu düşünce den kurtulman lazım
Aslında dikkatle okursan bir çok şeyin farkında olduğunu ve çözümlerinde kendine sunduğunu göreceksin. Eksik olan ise bunu uygulamak.
O kadar çok detay vermişsin ki bunların hepsini tek yorumda cevaplamak çok zor olsa gerek.
Bıktık bu yaratıcı bilmezlerin tutarsız hareketlerinden. Kendiside agnostik olan sognac çok doğru demiş tanrisiz insan nefes bile alamaz, bu yüzden doğru düşünemez
Tanrılı olanların da ne b. o. k. yediklerini çok net gördüm merak etme. Üniversitede çimlik alanda erkeklerin dizlerinin üstünde az aşağı yukarı hareket eden çiçekli baş görmedim. Bana anlatma. Ben ne gördüğümü net bir şekilde biliyorum.
Sen dini günahla karistirmişsin saçma sapan kafanda mantıksız şeyler kurmuşsun. Her başörtülüyu evliya ya da peygamber sanmissin. Ha Allah'ın da senin inanmana ihtiyacı yok seni özgür bırakmış hesap gününe kadar
Şimdi sen söyle bana bu kadar yüce büyük ulu diyorlar, bir sürü cehennem betimlemeleri yapılıyor. Çok da inanıyorlar öyle diyorlar ama Allah’ın en günah dediği şeyleri tek tek yapıyorlar. Sadece kadınlar da değil erkekler de yapıyorlar. Bu Allah’ı, Allah’ın gücünü hafife almak olmuyor mu? Benim inanmama mantıksız bulma sebeplerim var. Kabul etmediğim yığınla şey var. Ama her günahı yap sadece inanıyorum de. Böyle saçma şey olur mu? Sen daha büyük hakaret ediyorsun yaratıcıya? Benim bari şüphelerim var.
Nefis ve şeytani var insanın Allah yapacaklarını biliyor zaten. İnsan pişman olup gözyaşı döküp aff dilenince Allah'ta affediyor. Kimse masum ve günahsız değil herkes günah işliyor diye dinden mi çıksın insanlar. Sosyal medyada cinsellik medyada saldırganlık sürekli yükleniyor insanlara
İnsanın fıtratında doğasında olan şeyleri "ŞEYTAN" diye hayali bir şeye atfediyorsunuz. Allah insanın vicdanıdır, şeytan da insanın tutkuları, ihtiraslarıdır. İnsanlar yaptıkları kötülükleri şeytana atfettiklerinde bilinçaltı olarak "Bak ben özümde kötü değilim bana her şeyi şeytan yaptırdı." diyerek bir iç savunma mekanizması oluşturuyor. Şeytana uyduk deyip geçiyor. Yok öyle bir şey. İnsan pragmatisttir faydasına zevkine ne gelirse uğruna her şeyi feda edebilir. Tanrıyı da aileyi de her şeyi. Bu sadece seks olmak zorunda değil. Para, şöhret her şey olabilir.
Allah vicdan değil, vicdan meleküt alemine bağladır. İnsanın içinde dört ses vardır Allah konuşur insanla melekler konuşur nefsi konuşur ve şeytan konuşur. İnsanda hangi tarafı dinlerse oraya meyleder hangi tarafın sesini susturursa oradan uzaklaşır. Şeytan vardır Lut kavmi erkek erkeğe ilişkiye girmeyi bilmezken şeytan erkek kılığına girip bir erkekle ilişkiye girmeyi önerdi ve bir tarlada ilişkiye girdiler iki erkekte onları gördü ve öyle öğrendiler şeytan kötü işlere böyle yol açar
Lut Kavmi diye bir şey yok. HİÇBİR DOĞA OLAYI İNSANLARIN AHLAKSIZLIĞI YÜZÜNDEN OLMAZ FAY HATTI GEÇİYORSA, VOLKANİK ARAZİ VARSA ENERJİ BİRİKMESİ VARSA HAREKETE GEÇER BU KADAR BASİT. Eğer gelen her bela insanın azgınlığından kötülüğünden geliyorsa İslam coğrafyasınde neden o zaman bir sürü olay oluyor bela oluyor? Peygamberin, halifelerin sahabelerin tarihteki büyük din alimlerinin doğduğu yaşadığı yerler ayak bastıkları yerler hep vahşet hep belalar dolu. Demek ki halkı lanetlenmiş. Bu mantık sakat bir mantık.
Müslüman coğrafyaya olur zaten Allah müslümanın uyanmasını ister. İnanmayana karışmaz ben onlara dünyada ikram ediyorum ahirette etmeyecem der. İnanmayan dünyada müslümana göre rahattir
Kendin çözümü de bulmuşsun aslında profesyonel destek almak mantıklı. Buradan veya başka platformlardan bi erklere konuşmayı dene hani buluşmayı dene kendi kendine de aşabilirsin
Tepkin doğru ahlaksızca çünkü.
Evliliği düşün bu konuda kendini kasacagina
Millet seks yapmadan evlenmem diyor.
Millet b. K yerse biz de mi yicez! Vicdanın daha bozulmadığı icin seni bundan uzak tutuyor
Böyle diyen biri olduğunda da bu beni kullanmak için böyle diyor diyorum ama sonra bana diyor ki evlendikten sonra cinsel uyumsuzluk yaşamayı nasıl göze alırsın falan böyle deyince de evet diyorum haklı ya evlenince cinsel uyumsuzluk yaşarsam? O zaman ne olur?
Herkesin problemi var. Bununla ilgisi yok. Millet seni kullanmak istiyor. Yaparsan çok daha beter hissedersin
Bu derdin evlenince dahil mi
Evlenince zamanla düzelirim belki de bilmiyorum. Daha önce hiç evlenmedim ben. Ama erkekler sabırsız istekli.
Çok sıkma kendini
Allah başka dert vermesin
Başka dertlerim de var.
ne gibi :/
Kendini akisina birakmayi dene
Yardımcı olabilirim size.
Hala aynı fikirde misin
Sana yardımcı olurum İster misin
Sana bu konuda yardımcı olurum istersen
güzel bişey tebrik edeim
Evlenip boşan
Ne kasıntı bi tipsin ya madem istiyorsun git yap
Çocukları da sana bırakırım o zaman.
Çocukları hep ben alıyorum zaten.
5000tl ni alırım tedaviyi garanti ederim
yardımcı olabilirim uzunca
Sanaldan biriyle tanışıp dene
Evlenince düzelir
Ezik bir şekilde yetiştirilmişsin normal
Ben aslında ezik de değilim. Evde annem babamla din konusunda kadın erkek ilişkileri konusundaki düşüncelerime kadar konuşurum evde istediğim gibi gezerim. İstediğim zaman dışarı çıkarım ama saat akşam 10^dan önce evde olmam gerekir. Dışarıda mini şort, crop, straplez gibi açık giyinmeme izin verilmez. Ama denize giderim, mayomu bikinimi giyerim. Ailem erkek arkadaş meselesine mesafelidir. Bir nişanlım olsa akşam dışarıya çıkartmaz kolay kolay, beni onunla yalnız bırakmaz evlenin öyle der kafa yapısı böyledir ailemin. Yine ben evde canımın istediği gibi küfür edebilirim. Jinekologa gitmek adet düzensizliği gibi birçok sağlık meselemi açarım. Ama sevgilim olsa evde onunla rahat rahat konuşamam çekinirim. Tam da ezik değilim Erkeklerden korkmuyorum çekiniyorum dedim.
Neyse o zaman cekinilecek bişey yok zamanla açılırsın zaten. Doya doya cinselliğini yaşa
Erkek ile
Psikiyatr
Cinsel terapiste git
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?