Cinsel terapist olmak için başvuru yaptım fakat ailem "Ben insanlara kızım cinsel terapist diyemem" diyor. Sanki utanılacak şeymiş gibi. Sadece ailem değil çevrem de bunu ayıp sanıyor. Oysa cinsel sorunlar çok ciddi şeyler. Ve ben bu alanda uzmanlaşmak istiyorum. İnsanlar cinsel terapist olmanın ya da cinsel terapiste gitmenin ayıp olmadığını ne zaman anlayacak?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Cinsel Yaşam konusunda 2,6b cevap paylaştı. Haklısın. Güzel bir meslek. Peki sen bu amaçla eğitim aldın mı? Nereye başvuru yaptın? Aman dikkat et. Sonra başına bir iş gelmesin.
Sen önce gereken resmî eğitimini al, diplomana güven, sonra çevrene aile koçu ya da terapistim dersin canım. Başlamak önemli. Sevdiğin işi yapmalısın doğru yoldasın. Kimseye aldırma. Senin yanındayım. 😎
08 Yorumla
Soran+1 yılPsikoloji mezunuyum. Cinsel terapi uygulayıcı eğitimlerine başvurdum, sertifikamı alacağım.
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim, moral verdiniz. :)
Soran+1 yılHayır, tanımıyorsunuz.
Soran+1 yılTeşekkür ederim. :)
En İyi Cevaplar
- Cinsel Yaşam konusunda 853 cevap paylaştı.
+1 yılPsikolojik danışmanlıklar bu aslinda belli bir egittim ve diploma gerektirir bir bilgi birikimin sonucudur. İnsanlarin boyle bir ihtiyaci varsa bunun icin uzman yardimina başvurmaları normaldir annen kizim psikolojik danisman desin yalan soylemis olmaz
01 Yorumla
Soran+1 yılPsikolojik danışman değil, psikologum. Evet, haklısınız. Teşekkür ederim.
- Cinsel Yaşam konusunda 848 cevap paylaştı.
+1 yılCinselliğe düşkün ki bu kadar bilgisi var, bu mesleği yapmak istiyor diye düşünüyorlar çünkü. Cinselliğe ilgi duymak da bizim ülkemizin cahil insanlarına göre ayıp ve kötü bir şey. Maalesef cahile laf anlatılmaz, işin zor.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet, kesinlikle katılıyorum. :(
Ben cinsel terapistim ve cidden bazen yanlış gözle bakılıyor sanki cinsellik çok kötüymüş gibi bir anlayış var. Benim ailem sorun yapmadı ve insanları cinsel yönden eğittiğim için aşırı mutluyum
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
48Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 13,9b cevap paylaştı.
+1 yılBu zaten utanılacak bir şey değil çok güzel bir şey ben kendime bunu hedef koymuştum ama çok zor olduğu için vazgeçtim çok güzel bir meslek bu parasıda çok iyi
11 Yorumla
Soran+1 yılGüzel olduğu konusunda katılıyorum. Ama zor diye vazgeçmeyin bence. Hiçbir şey için geç değil. Sevince zorluğu bile güzel geliyor.
+1 yılne yazıkki bilgisizlik bu kendi ailelerimiz içinde geçerli cahillik diz boyu çok afedersin yani yemek su hava kadar buda bir ihtiyaç insan dogasında olan üremek için gerekli bir olay bununda hastalıgı sorunları aşamadıgın durumlar oluyor gidip anana babana soramıyosun malum türkiye burası ama bilmiyorlar işleyişi tedavileri sonuçları kaç evlilik kurtardıgını ben böyle düşünenlere ayar oluyor ayrıca bunun böyle olmasının sebebi ülkemizde toplum baskısı denen lanet saçma aptal bişi var hep ayıp denmiş cinsellik hep üstü örtülmüş kadın vajinismus doktora gidemiyor korkuyor neden ayıp mahrem lan terapiste git doktora git tedavisi olan bi hastalık ama ama işte sabah sabah beni konuşturdun :D
18 Yorumla
Soran+1 yılÇok güzel anlatmışsın, tebrik ederim.
- +1 yıl
Daha neler var neler doluyum sayın hocam 😊
Soran+1 yılBen de öyle sayın gizli üye. ☺️
- +1 yıl
hiç üzülmeyin yanlız degilsiniz :) sayın gizli hocam tebrik ediyorum dogru yoldasınız
Soran+1 yılTeşekkür ederim. :)
- +1 yıl
Rica ederim hocam 😊🙏 yanlış anlamazsanız takip edebilirmiyim sizi
Soran+1 yılBen seni takip edeyim, sen beni geri takip edersin. Ama önce gizliden çıkman lazım.
- +1 yıl
tabiki memnuniyetle burdaysanız çıkayım :)
Aile terapisti diye adlandırırsanız çok başınız ağrımaz. Hala normalleşmesini beklediğimiz onca iş var ki. Enerjinizi düşürmeyin alanınız oldukça güzel başarılar dilerim.
49 Yorumla- +1 yıl
Nornal olup anormal algılanan cok
- +1 yıl
Umarım ama gecen gün ömürden
- +1 yıl
Yaşanmışlık çok sanırım dinlemek isterim tkop ettim
- +1 yıl
Tkop5ettim
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim ama ben aile terapisti değil, cinsel terapist olacağım. Yani uzmanlık alanımı gizlemek, farklı isimler bulmak istemiyorum insanların tepkisi yüzünden. İnsanların bunu kabullenmesini istiyorum sadece.
+1 yılAyyy şu cahil kafalar. Tahammülüm kalmadı artık şunlara. Sana ne kardeşim, hayatı sen mi yaşıyorsun? Bırak ne derse desinler Sa-na-ne şu kelimeyi kafalarına tavayla vurup öğretesim var. Orta çağda bile insanlar daha medeniydi
10 Yorumla
+1 yılTürkiye'de zaten cinsellik çok ayıp bir şeymiş gibi aktarılıyor aksine bu herkesin bildiği ve doğru öğrenmesi gereken bir durum, ayıplanacak bir şey yok.
20 YorumlaBu toplum anlamaz canım ama bnce çok iyi bişey yapıyorsun bu toplumdaki insanlarn evlilerin bı sorunu oldgnda çözüm aramak icn kime gidecekleri bell yani
20 YorumlaAklında bu varsa git yap derim. 60 yaşlarına gelince geriye dönüp "ben keşke cinsel terapist olsaydım" diyeceksen bence aileni dinleme.
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yıldaha halkımızın büyük kısmı normal bir terapiste psikoloğa gitmeye uatnıyor. delilik gözüyle bakıyor.
dur bir hele orayı halledelim :))
10 Yorumla
+1 yılCinsellik genel olarak utanılacak bir şey değil zaten vücut bunu kendisi yapıyor doğal bir şey yani
10 YorumlaKimseyi buna ikna etmeye çalışma. Ailede başkalarına senin psikolog olduğunu söyleyebilir.
10 Yorumla
+1 yıltoplumun o aşamaya gelmesinin tahmini 150 yılı falan var
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 5,2b cevap paylaştı.
+1 yılMeme bile demenin ayıp sayıldığı bir ülkede yaşıyoruz. Bunları aşmak zaman alır.
10 Yorumla
+1 yılneden utanılacak bişey olsun, fakst Türkiye de öyle bi iş kolu ve ona eğitim veren bi kurum yok maalesef. sen nasıl olmayı planlıyorsun
02 Yorumla
Soran+1 yılVar. Çoğu üniversitenin hayat boyu eğitim bölümleri var. Bu bölümlerde sertifikalı eğitimler veriyorlar. Mesela ben psikoloji mezunuyum ve cinsel terapi uygulayıcı eğitimlerine başvurabiliyorum. Eğitimi tamamladıktan sonra da belgeli bir cinsel terapist oluyorum.
- +1 yıl
çok güzel o zaman, bilmiyordum. kesinlikle vazgeçme hedefinden
+1 yılHangi sıfatla bunun uzmanıyım diyeceksin? Yani tahsiliniz kuzum?
17 Yorumla
Soran+1 yılPsikologum. :)
- +1 yıl
Branş nedir? Bu konu üstüne çalışmaların sonuçların makalelerin var mı?
Soran+1 yılYeni mezun bir psikologum. Bu konu üzerinde çalışmalarım yok çünkü henüz bu konuya vakıf değilim. Şu aralar eğitimlerimi tamamlayıp kendimi geliştirme uğraşındayım.
- +1 yıl
Başarılar..
Soran+1 yılTeşekkür ederim. Sorgulamanız hoşuma gitti. Çoğu insan psikologa gidiyorum diye diploması bile olmayan sahte psikologlara para döküyor. Keşke herkes bu kadar sorgulasa şu tahsil işini.
- +1 yıl
Psikolojik destek hayatımızın en önemli noktasında herkese emanet edilmemeli sağlık. Maalesef günümüzde artık sorgulamalıyız. Önüne gelen psikolojik danışman uzman profesör. İş icraate gelince bir çok kişi bom boş.
Soran+1 yılKesinlikle öyle. 🌸
Cinselliğe olan ilgi mi seni buna yöneltti yoksa parası mı güzel
12 Yorumla
Soran+1 yılİkisi de değil. Cinselliğin bir tabu olması, cinsel problem yaşayan bir sürü çift olması ama herkesin önyargı ile yaklaşması beni buna yöneltti.
+1 yılCinsellik ne zaman ayıp ve yanlış bir şey olarak görülmez ise. Yıllar boyunca cinsel sorunlarını yaşar bu insanlar, belki bir kaç arkadaşına der boyun eğer. Halbuki cinsel terapi ile düzeleceğini bilseler koşarlardı sizlere!!
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsanımız alışkın olmadığı için öyle şeylere karşı çıkıyorlar sen anlatmalisn onlara
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAnlatmak zorunda değilsin sevdiğin mesleği yap kimseye de bişi açıklama
21 Yorumla- +1 yıl
Sence mümkün mü öyle bişey
Cinsel Yaşam konusunda 1,3b cevap paylaştı. Aklıma mutlu son veren terapistler geldi fkglgöglgl
00 Yorumla
+1 yılÇok önemli bir meslek bak buda olmak istersen ol bnce millete bileği vermek iyi bişi..👍
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkanka bence alanı değiştir. çocukla ilgili bölümü seç. akrabalarının sülalenin haydar dümeni demesin istemiyorsan...
01 Yorumla
Soran+1 yılİnsanların konuşacağı şeyler için hayalimden vazgeçemem. Cinsel problemler çoğu kişinin korkusu iken ben neden bunu seçmeyeyim ki? Ayrıca Haydar Dümen gibi bilgili bir hocanın yolundan gitmeyi isterim elbette.
- Cinsel Yaşam konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılBu ülkedekiler anlayamazlar ama cinselliktende geri kalmazlar.
00 Yorumla
+1 yılCinsel terapistsin demek bunu kimseye anlatamazsin türk toplumu için
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılmüşterilerinin bir çoğu kesin erkeklerden oluşur.
01 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir, gayet normal. Kadın-erkek ayrımı yok bizim işimizde. Ayrıca müşteri değil danışan diyoruz.
Bu ülkede anlatamazsın bunun normal olduğunu anlamaz kimse
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen arkadaşıma söylemiştim olacağım diye arkadaşım töbee dedi skshshsh
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHiç bi zaman. Herkes buna aç bi şekilde yaşayıp ama hep ayıplsmsya devam edecek..
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 25,6b cevap paylaştı. harika bir meslek... bana yaz tanışlalım. ben isterim terapi
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 617 cevap paylaştı.
+1 yılZihniyetin değişmesi lazım
10 Yorumla
+1 yılİşte ilk sınavın 😂
10 Yorumla
+1 yılyaklaşık bi yüzyıl falan var :)))9
10 YorumlaTerspist desin yeterli
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılCevren anladiginda herkes anlamis olacak
10 Yorumla
+1 yılanlayacak kapasite onlarda yoksa anlatamazsın
00 Yorumlaİlk hastan ben olmak istiyorum
04 Yorumla
Soran+1 yılTabii, sorun nedir? Erken boşalma mı? Yoksa iktidarsızlık mı?
Soran+1 yılO zaman en kısa sürede bir uzmana görünün. İyi günler.
+1 yılRezalet bir meslek grubu ne anlatiyon sen ya
010 Yorumla
Soran+1 yılRezalet olan şey senin üslubun. Yarın öbür gün eşimle cinsel ilişkiye giremiyorum, erken boşalıyorum diye cinsel terapist ararsın.
- +1 yıl
Taramalı tüfek gibiyiz biz kızım hiçbir sıkıntımız yok evelallah tatatatata 🙂🙂
Soran+1 yılEminim öyledir. İleride eşinde bir problem olursa ne yapacaksın?
- +1 yıl
Bayan istek attırıcı damla atarım suyuna çayına bende? 🙂
Soran+1 yılHer şey istemekle bitmiyor yalnız. Keşke azıcık bilginiz olsa, şimdiden eşinize çok üzüldüm.
- +1 yıl
Bende senin mesleğine üzüldüm😂
Soran+1 yılÜzülmeye devam edebilirsin. Ben binlerce lira kazanırken, insanlar tarafından dualar, iyi temenniler kazanırken sen boş yaşamaya ve bana üzülmeye devam et
- +1 yıl
Galerimiz var oratk bebişko senin kepazelik yaparak kazandigini ben sofradan kalkarken ağzımı diliyorum hadi güle güle 😅
Soran+1 yılKepazelik? İstersen milyoner ol, karakterin ucuz senin.
- +1 yıl
Aynen terapistlik yaparak çok karskteri biri oluyosun hahaha ulan sevdim seni kereta tam komedisin bir ara dükkana gel beylikdüzünde dolarlarımla oynarsın 😂😂
+1 yılTam olarak ne iş yapar
02 Yorumla
Soran+1 yılVajinismus, erken boşalma vb. ilişki sorunlarının çözümüne yardımcı olur.
- +1 yıl
Bilgin bar mı
Gizli Üye(25-29)+1 yılanlamayana anlatamazsin
10 YorumlaBaban sey mi dicek benim kizim cinsel terapist
13 Yorumla- +1 yıl
evet öyle dicek bi sorun mu vardı
- +1 yıl
evet sana
+1 yılPsikolog olduğunu söylersin.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOnlara ilk hastanmis gibi yaklaş
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılBence gayet normal bir durum bu
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 330 cevap paylaştı. Bence gurur verici bir meslek
00 YorumlaCinsel terapist ne oluyor
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 357 cevap paylaştı. babanızda kizim psikolog desin 😊
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 866 cevap paylaştı.
+1 yılAlisik degil bizim insanlar
00 Yorumla Para kazandığın zaman
00 Yorumla
+1 yıltabular yıkıldığı zaman 😉
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılnereye basvuruluyor kisisel gelisim yapayim jxjxnf
03 Yorumla
Soran+1 yılÖncelikle psikolog olman gerekiyor. Sonra eğitime başvurup sertifikanı alıyorsun.
Cevap sahibi+1 yılha sen psikologsun tamam
Soran+1 yılEvet
- Cinsel Yaşam konusunda 7,3b cevap paylaştı.
+1 yılTerapist desin annenler soranlara
00 Yorumla
+1 yılsadece terapist
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet ya bixim toplumda bu sorun çok var
00 Yorumla
+1 yılTroll gibi
01 Yorumla
Soran+1 yılTrol değilim. Psikoloji mezunuyum ve gerçekten böyle bir sıkıntım var
Var mı eğitimin
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet.
- Cinsel Yaşam konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılDemesinler
00 Yorumla
+1 yılAynen kötü değil
00 Yorumla
+1 yılEkmek parası
00 Yorumla
+1 yılÇiftlerin arasını yapıyor desinler
00 YorumlaBikere gitmiştim
00 Yorumla
+1 yılEski kafalar oyle oluyor
00 Yorumla- Devamını Gör (4)
Devamını Gör(49)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Cinsel Yaşam > Sorular > Cinsel terapist olmanın utanılacak bir şey olmadığı insanlara nasıl anlatılır?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım