Eşler arasında uyumlu bir cinsel anlayış olduğunu gösteren ten uyumu, dokunma isteğini arttıran bir istek olarak tanımlanabilir. Sadece cinsel uyum olarak anlaşılsa da aslında farklı etkenlerin bir araya gelmesi ile oluşur. Yani burada cinsel uyum bir sonuç niteliği taşırken, çekicilik, hayal, tutku, zevk alma-verme, hayattan uzaklaşmak gibi hissedilen duygular, cinsel uyumun en önemli ön koşullarıdır.
Vücutta çeşitli maddeleri salgılayarak, sağlıklı ve mutlu yaşamamızı sağlayan maddelere "hormon" deniyor.
Ten uyumu hissedildiğinde kişide; kalp atışının hızlanması, sürekli dokunma isteği ile kendini gösterir. Sürekli dokunmak, o anda kalma isteği, ten uyumunu kişiler için çekici kılıyor. Bir kez yaşandığında bağımlılık yaratan bu uyum, kişide, “acaba aynı tenden mi yaratıldık” gibi bir his oluşturur. Kişilerde coşku, mutluluk, özgüven gibi iyi hisler uyandıran bu uyum, zaman içinde büyüyen ve gelişen bir durum değildir.
Cinsel isteği arttırarak, çiftler arasında sağlıklı bir cinsel yaşamı sağlar.
İlişkilerde zorunlu bir kriter olmasa da eşler arasındaki bağı güçlendirici bir etkisi vardır. Ten uyumunun aşk ile aynı anlama geldiği düşünülse de daha çok çiftlerde bağımlılık yaratan bir etkisi vardır. Toplumda aşk yaşayanların ortalama yüzde 10’unda ten uyumu vardır.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılHani böyle dokunursun için bi hoş olur dokunmaya doyamazsın işte o ten uyumudur
16 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSana göre nasıldır yorumunu merak ettim
Soran+1 yılSenin soyledigine katiliyorum
Cevap sahibi+1 yıl🙂
Soran+1 yılSevisirken aradaki tutku ates heyecan
Cevap sahibi+1 yılHep onu arzulamak hep istemek onun tenine dokununca kendinden geçmek=ten uyumu
Soran+1 yılKesinlikle
Cinsel Yaşam konusunda 2,2b cevap paylaştı. Kanka nasıl biliyon mu dünyanın en çirkin kadını/erkeği olsun tamam dünyanın en yakışıklı/güzeli ile de olsan gözüne gelmiyor
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 859 cevap paylaştı.
+1 yılCinsel çekim bir kez yapınca devamını arzularsanız ten uyumu denir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılten uyumuna o kadar takılma konu sevişirken sana mükemmeli yaşatıp bıraktığı etkiyle senin o bedeni arzulamandır
00 Yorumla
+1 yılAslinda cinsellikte birbrininin tenini arzulamak
00 YorumlaBirbirini hep istemek arzulamak
00 Yorumla
+1 yılBeden uyumu ama ben kafaya bakarim
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 587 cevap paylaştı.
+1 yılBirini kilit diğerini anahtar düşün
00 Yorumla
+1 yılbeden ve arzuların uyumu
00 Yorumla
+1 yılBen de merak ettim simdi. Googledan bakayım hemen
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılDokunduğunda alınan elektrik yoğunluğu
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem