Kızlar Bir Adım Öne Mesela biz erkekler sokakta hiç tanımadığımız halde, poposunu, göğüslerini begendigimiz bir kadını cinsellik algısı ile düşünüp, etkilenirken, kadınlar ise bunu estetik, duygusal etkileşim olarak algılıyor.
Algıda bu kadar fark olması normal mi?
Kadınlar beğendikleri bir erkeği neden cinsel obje olarak görmezler?
Kadının erkekle cinsel ilişkiye razı olması için onu cinsel anlamda çekici bulması yani obje olarak görmesi yeterli gelmez çünkü kadın korunma içgüdüsüne sahip bir varlıktır, bütün memeli hayvanların dişilerinde bu içgüdü vardır ve erkeklere de dişinin bu içgüdüsünü karşılaması için koruma içgüdüsü verilmiştir. Korunma içgüdüsünün tatmin edilmesi, koruma içgüdüsünün tatmin edilmesine göre kat kat zordur.
Fıtraten bozulmamış bir kadın, güvenmediği bir erkekle asla cinsel ilişkiye girmez çünkü cinsel ilişkinin sonuçları bir kadın için pahalıya patlayacaktır. Kadının hamile kalma olasılığı vardır ve hamile kalırsa onu koruyup kollayacak, avını onunla paylaşacak, ona barınak verebilecek bir erkeğe ihtiyacı olacaktır. Evrimsel süreçte bu böyle olmuştur, o yüzden kadın erkeğe göre daha da seçicileşmiştir. Kadın için aşkın ve duygusal bağın bu kadar önemli olmasının sebebi de budur. Kadının bilinçaltında aşık erkek ona işte bu saydıklarımı verebilecek erkektir.
Günümüzde de neredeyse hiçbir şey değişmemiştir. Kadın cinsel ilişki için evliliğe ihtiyaç duyar çünkü evliliği kendini garantiye almak olarak görür, artık onu koruyacak bir erkek vardır. Erkek de cinsel ilişki için evliliğe ihtiyaç duyar çünkü koruma içgüdüsünü tatmin etmek ister.
Fakat günümüzün evlilik karşıtı ya da evlilik öncesi cinselliği şart gören sözde modernlerinde bunu anlayacak kapasite var mı, sanmam.
Uzun ve detaylı yorum için teşekkürler. Ama günümüz toplumunda şartlar, binlerce yılda oturmuş eski yaşam şartlarından çok farklıdır. Eskiden kadınlar 14-18 yaş arasında evlendirilir ve düzenli bir aileye cinsel yaşama sahip olurdu. Simdi bu evlilik yaşı 30 lara dayanmisken cinsel ilişkiyi evlilik şartına bağlamak çok ta mümkün olabilen bir durum değil. Ayrıca evlenmek için yeterli maddi manevî şartları sağlamak ta zor. Yeni yaşam koşulları, insanlara yeni şartlar dayatıyor.
Asıl ben teşekkür ederim soru için. Bunları yazabileceğim bir soruyu pusuda bekliyordum, soru iyi denk geldi. Söylemlerim hayat şartlarının onları buna ittiği insanlar için değil tabii. İmkânı olup da bu yolu seçmeyenlere, özellikle de kadınları sömürenlere, kadın ve erkeği aynılaştırmaya çalışanlara ve zokayı yutan kadınlara.
Bu toplumun erkeğe cinselligi özgür kalmasından, kadına ayıp yasak koymasından kaynaklı bir durum. Oğlum adam oldu kızı götürüyor diye sevinen bir adam kızının götürümesinden hoşnut olmuyor ama başkasının kızı olunca normal oluyor. Bütün mesele bu.. Kızlar ayıp günah yasak baskısında büyürken erkek için her şey serbet oldu. Oysa akli başında bireyler erkek ve kız çocuklarına Namus ar ayıp günah sevabin iki cins içinde ayni seyler oldugunu öğretmeli. Erkekler nefislerine kadınlar kadar hakim olamıyor ve kadınlar daha romantik duygusal sevgi odaklı oldukları için... Istisnai durumlarda bazı kadınlar erkekler gibi davranabilir.
O istisnai durumlar genel rutin davranış şeklinde olsa, kadın üzerinde bu kadar baskı da olmayacak. Toplumsal gelişim bence kadının cinsel özgürlüğü ile paralellik içeriyor. Kadınlar özgür hissettiği ölçüde toplumsal gelişim oluyor.
Seninle aynı fikirdeyim. Fakat her şey cinsellik değil, önce insan olabilmek ve empati yapabilmek önemli. Kusaca kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi başkasına yapma ve yaşatma.
Dogru tabi degil ama cinsel özgürlük, bir göstergedir. Örnek olsun diye cinsellikten konuyu bağladım. Onun dışında tabii ki bir sürü olması gereken kişisel kalite konulari var.
Bende sokakta görüp erkek beğeniyorum ancak erkekler bir tık ilerdeler bu konuda , siz ele geçirseniz hemen cinsellik olacak biz ele geçirsek önce duygusallık, aşk, sevme, sevilme sonra cinsellik….. küçük farklar var ve o kadar da olsun. onların hepsinin bir sebebi var bence 😉
Tr koşullarında mümkün değil bir kadının ima etmesi bile çeşitli atiflarda o kişiyi huzursuz edebilir ee kadin da beğendiği erkeği beyninde imajinasyon yaparak geçiştiriyo toplum ahlak algısı müsaade etmiyo hemcinsi bile yerden yere vuruyo
Örn bu soruda kaç kadin var ben dahil 2 kişi cevap verirsem neler olur kaygısı var digital ortam da bile gerçi burada kime doğru görünmek istenir o da değişik
av durumuna düştüm durduk yere, yem olacağım ortalık da gezinince başımıza gelene bak... okuyunca gerçek içimden geleni yazdım avda avcı da bizdendir:)
İkiye ayrılıyor kadınlar bu konuda. 1. Grup direkt olarak o erkekle hayatını birleştirip hayat boyu beraberlik istiyor ve bunun içinde daha derin duygusal bağlar yani aşk istiyor. 2. Grup ise salt zevk yönünden her çiçekten bal alma kafasıyla yatağı düşünüyor yani soruda da dediğin gibi obje gözüyle bakabiliyor. En nihayetinde şöyle bir durum da var, kadın fıtrat gereği daha duygusal olduğu için ne kadar obje gibi bakarsa baksın günün sonunda mutlak suretle bir erkeğe bir ağacın toprağa köklerini bağlaması gibi duygusal anlamda bağlanıyor bu kaçınılmaz bir son. Sitedeki “hiçbir şey hissetmediğini fb me aşık oldum” sorularıda bu sözlerimi destekler nitelikte
Kadınlar tehlikeli dostum sende en az benim kadar biliyorsundur. Hattâ tecrübem daha fazladır. Kadınların asla ne düşündüğünü asla anlayamayız. Çoğu toplum baskısından kendine ket vuruyor. Bir kadını özgür bırak bütün binaları penis şeklinde inşaa ettirir, kadınlara özgürlük istiyoruz...
Yavaş yavaş geliyorlar az kaldı, tabular çöküyor, çok değil insanlar parklarda yaşayacak bu deneyimi, bir tek şey var bedenine özen göstermeyenin şansı yok bu konjonktürde, endişe verici bir hususta bu hızlı değişimin sonucu poke olursa o sıkıntı işte her aşırı açılmamın sonu aşırı kapanmadır. Bkz İran, Afganistan.. Ne demişler hızlı koşan atın boku seyrek düşer..
Henüz görmeden ve tanımadan da o şekilde objeleştirildim. Kadınlar özellikle yükseldiği dönemde, yakışıklı ve yapılı bir erkek için, bu beni duvardan duvara vurur ikiye böler diye düşünür.. Biz ise her an bir kadın için bunu düşünürüz. Bizim beynimiz çiftleşme odaklı çalışır, onların estetik kaygısı vardır.
Tabi gönül kimi severse, güzel o' dur. Ama benim etkileşim frekans aralıgım biraz büyük. Hiç tanımadığım birinin fiziksel durumundan da , duygusal bağ kurup, karakterinden etkilendiğim birinden de özel anlamda etkilenebiliyorum.
Puzzle parçaları gibi. Herkes kendisindeki boşluğa göre bakıyor karşı cinse. Duygusal açlığı varsa duygusal, cinsel açlığı varsa cinsel olarak bakıyor. Bunun cinsiyetle çok alakası yok.