Bir çok cinsel yolla bulaşan hastalık herhangi bir belirti vermeden sinsi sinsi bekler. Bağışıklığın düştüğü bir anda ortaya çıkarlar ya da siz de birine bulaştırdığınızda anlarsınız. Eğer devamlı partner değiştiren ve prezervatif kullanmayan bir kişiyseniz kan testi yaptırarak bunu tespit edebilirsiniz.
Hayatınız boyunca herhangi bir partnerinizden cinsel yolla bulaşan hastalık kaptınız mı?
Genelde ilişkiye girmeden önce ilk işim yanımda kondom var mı yok mu diye bakmak olur. Eğer ki yoksa ön sevişme dışında fazla bir şey yapmam. Çünkü insan bir kere hiv virüsü oldu mu bu işin geri dönüşü olmaz. 10 sene kadar hiç belirtisi olmayan bu hastalık bir anda ortaya çıkabilir. Onun için 2-3 saat zevk alacağım diye ömür boyu bu hastalıkla yaşamak istemem.
ben titiz biriyim. asla kişisel temizlik ve bakım konusunda tanımadığım güvenmediğim biri ile olmam. o nedenle de şu ana kadar öyle bir sıkıntı yaşamadım. asla ticari ilişkilere günübirlik ilişkilere girmedim.
Hayatım boyunca 2 kez ağır hasta oldum çocukken kabakulak, geçen sene de soğuk algınlığı zatürreye doğru gidiyordu. Başka da hasta olmadım hiç çok şükür aman şeytan kulağına kurşun.
Cok garpitir o kadar iliski icinde bir kez oldu sadece o da cok kucuk bir seydi... Hastalikmi onuda bilmiyorum.. sihil dedikleri sey cikmisti... Ama gecti gitti.. uzun uzun yillar onceydi.. ergenligin ilk yillariydi ahh ahh ne gunlerdi🤭🤭
Ben kimseye bakımsız demedim bakım sadece temizlik değil, sağlıklı bir vucut için spor yapmak partner konusunda seçici olmak beslenmene dikkat etmek kendini seven kadın veya erkek bu tip konularda titiz olur demek istedim