Cinsellik olmadan bir evlilik sürdürülebilir mi?

Uman görüşünden tutun aralarında kavga edenlerin yorumlarına kadar hepsini okudum. Herkesin bu konuda atladığı en önemli şey böyle hissetmenize neyin neden olduğu. Fiziksel bir bozukluk dahi olsa insan doğasına aykırı bir durum bu. Neden sorunu çömek yerine kesip atmayı düşünüyorsunuz bu daha da ilginç bir durum. Nitekim bunun bir sorun olduğunu siz da kabul ediyorsunuz. Örneğin kolunuz kırılsa bir ortopedist ten mi yardım istersiniz yoka sokaktan geçenlere mi kolum kırık ne yapayım dersiniz? Bu duruma yaklaşımınız neden daha farklı olsun ki? Tanıdığım bazı arkadaşlarım hastalık sonucu genital organlarını kaybettiler ama bu onların yaşamında cinselliği bitirmedi rahatsızlıkları sebebi ile ara verdiler sonrasında aktiviteleri sürdü. Size bu şekilde hissettiren asıl şey nedir? Neden doğal olandan sapmak sizin seçiminiz? Problemin ne olduğunu bulup çözmek yerine neden kesip atasınız? Bu durum sizin canınızı yakmasa böyle bir fikir arayışına dahi girmezdiniz.
Umarım sağlıklı bir yol seçer ve bu ızdıraptan bir an evvel kurtulursunuz?
Fiziksel bi sıkıntım yok. Ama duygusal anlamda çok mutsuz ve yalnızım. Eşime de istediği ve hak ettiği sevgiyi, ilgiyi veremiyorum. Yıllardır zorlama bi evlilik yaşıyoruz ama boşanmak içinde toplum nazarında "geçerli" bir sebep olmadığı ve çocukları düşündüğüm için boşanmadım bu güne kadar. Bencil olmak istemedim ama mutsuzluk hissine katlanamıyorum artık
O karakterde bi insan olsaydım zaten bu kadar kılı kırk yarmazdım insanlar üzülmesin diye.. ama işte benim gibiler de kendi mutsuzluklarının içinde boğuluyorlar maalesef 😔
Düzelmesi imkansız.. ortada bir hata kusur olsa değiştirmeye düzeltmeye çalışır insan belki ama sevmemek, uyumsuzluk ve ısınamamak çözümsüz maalesef
Katılmıyorum üzgünüm. Benim eşimin sorununu düzeltememe sebebim hipnoza girecek kadar bana güvenmemesi ve sorunun düzelmesini istememesiydi. Dr.'a gitmey razı ettim ilaç kullanmaya başladı sorunlar sihirli değnek dokunmuş gibi bitiverdi. "Bak düzeldin sorun kalmadı" deyince ilaçları bıraktı ve daha beter oldu. Asıl sorun aşk ve sevgi gibi kelimelere mesnetsiz anlamlar yüklememiz. İnsan aklı bilinç altı dediğimiz farklı bir bilincin bilmeden kölesidir. Bu sebeple bir çok şey bize imkansız görünür. Bilinç ve bilinçaltı yüksek bilinç düzeyinde barıştırılırsa sorunlar kendiliğinden düzelir. Önemli olan bunu isteyip istememeniz. İsterseniz her şey mümkün...
Bende size katılmıyorum.. çok ütopik bi görüş bu.. sevgi ve çekim varsa iki insanın arasında her sorunu çözmenin bi yolu vardır evet ama bunlar yoksa hiç bişey yapamazsınız düzeltmek için.. bunu ancak sevgisiz evlilik yaşayan biri anlar. Ki ben yıllardır elimden geleni yaptım ona ısınmak onu sevmek için ama olmayınca olmuyor..
hanımefendi senin kocan yine şanslı. sen kocana yine başkasına gitme özgürlüğü tanıyorsun. benim eşim hem cinsellikten nefret ediyordu, hem de bırak gözümün dışarıda olmasını sokakta yürürken çıplak bir kadın geçtiğinde bile bakıp bakmadığıma dair bana bakıyordu. onu da geçtim TV'de çıplak bir kadın çıksa bile yan gözle bakıp bakmadığımı gözlüyordu. boşanma konusu açılınca da maddi manevi binbir türlü tehditler savuruyordu. böyle bir kadınla 10 yılım geçti. tabi nereye kadar. en sonunda koptum tabi. şimdi ayrıyız. ve lanet olası bu devletin birtakım kanunları ve mahkeme süreçleri yüzünden 5 yıldır ikimiz de boşanamıyoruz. cinsellik evliliğin en birinci unsurudur. yeni evlenecek kadın ya da erkek farketmez. eş olacak kişinizin bu konuda size olan bağlılığı ne derece olacaktır. bunu aklınızla hatta gerekirse araştırarak ( özellikle erkekler. çünkü bu sorun herkes için demiyorum ama genelde kadından çıkıyor ) mutlaka öğrenin. yoksa sonucu bir çok evliliğin sonucu gibi olacaktır.
İki taraf içinde çok zor bir soru ve problem ki daha sende gençsin bu yaşta cinselliği bitirmek çok büyük sıkıntı sürdürülemez. Ne alaka çocuklar için iyi anlaşın boşanın çocuklar zaten farkındadır baba evde yok evler ayrı ne fark var yazık günah kendinize de
Cevap
86Cevap
Boşanmayı istediğin adamın cinsel yönden düşeceği zaaf ve zayıflıklarının neticesini neden düşünüyosun ki? Madem artık sadece ev arkadaşı olmak istiyosun seni aldatmış saymayacaksın başkalarına gidince. O başkalarına gitmez yine beni ister diyorsan da arada derede ilişki yürütme boşan. Hayâlperestlik olur çünkü.
Siz su saçmalıkları bir psikiyatriste veya psikologa anlatın önce acıklamak ve daha dogruyu yazmak istedim ama. Farkındasınız belliki saçmalıgınızı da neden buraya yazdıgınızı anlayamadım ne bekliyorsunuz bu sorunun cevabı uzun süre sürdürülebilir olmadıgı dır ama siz aptal insanlar gibi kendi hayatınızı da mafediyorsunuz nasılsa beklentiniz kalmamış belliki hayattan kendinizi adıyacak birşeyler arayısında cocuklarınıza sıgınmış aciz bir insan izlenimi veriyorsunuz bence kendinize gelin istediğiniz şeyi bahaneler özellikle cocukları bahane etmeden bir birey olabilmeyi basarın da karar alın ve sorumluluklar alın zor mu evet ama basarsan kadınlar var onlara sorun danısın iletişime geçin kitaplarını alın ama hepsinden önce profesyonel yardım alın. Bol şans.
Böyle sizin gibi empati yoksunu, anlayıştan uzak, önyargılı olmak nasıl bişey acaba? Beni tanımıyorsunuz hayatımla ilgili hiç bir şey bilmiyorsunuz. Çocukları veya başka birşeyi bahane etmeme hiç gerek yok benim tek derdim eşim de dahil insanları mutsuz etmemek ve özellikle çocuklarımızın düzenini bozmamak. Yoksa emin olun bencil bi insan olsam çok rahat boşanma kararı alırım ve hayatıma da çok güzel bi şekilde devam ederim. İyi kariyeri olan çok iyi para kazanan bi bayanım. Sorumluluk almaktan bahsetmişsiniz ben asıl sorumluluğu, yükü ölümüne mutsuz olmama rağmen kendimi seçmeyerek zaten alıyorum. Siz acaba hayattan nasıl bir kazık yediniz de bu kuyruk acınızı bana saldırarak çıkarmaya çalışıyorsunuz onu merak ettim.
Sorumluluktan anlayışınız ölümüne mutsulugu seçmek mi ne yüce bence Aciz bir tutum sorun değil sizinle sizin konunuz içinde bu şekilde bir tartısma uygun değil benim için ayrıca inanın hayatta hiçbir konuda kazık yemedim kuyruk acımda yok cok şükür :) sadece acizliğe ve bunun üstünün kapatılmasına farklı bahaneler gerekçeler ile ben bu duruma karsı sinirli biriyim insanlar kendi basarısızlıklarını veya cesaret edemedikleri her durumu farklı sebepler edinerek ustunu kapatıp kendince kabul edebilir ben hayatımı gerçek yasarım bahanelere sıgınmak veya mecburiyet ler yaratmaktan uzak ben mecburiyet leri yıkarak hayatımı yasıyorum size bol şans. :)
Bu hayatta bazen de değer verdiğin önemsediğin insanlar için kendin mutsuz olmayı seçersin. Bu acizlik değil tam tersine takdir edilesi bir şeydir benim gözümde. Yoksa bencil olmak sadece kendini düşünmek zor değil ki bunu herkes yapabilir. Başkaları kırılıp dökülmüş, mutsuz olmuş umursamak ne zamandan beri acizlik olarak adlandırılıyor anlamadım.. az önce de yazdığım gibi ayrılmamak için bahane bulmama hiç bir şekilde gerek yok. Boşanmak benden hiç bir şey götürmez aksine çok şey getirir. Ben sadece bir sürü insanı mutsuz edip mutlu olabilecek biri değilim beni engelleyen şey bu..
:) peki soru size tam aksi bir sekilde yapmak istediğiniz ayrılmak olsa neler yazar kendinizi ve yaptıgınızı savunurdunuz bir yazıda tam aksi nedenler ile yazın isterseniz :) neyse ugrasmayın tabi ayrıca sunu söylemeliyim insanları kırmamak üzmemek ve bunu en az en uygun sekilde yaparak istediğinizi elde etme yöntemi vardır kişinin kendine karsı da sorumlulugu vardır ve es geçerek özürdileyerek soruyum cocuklarınız sizin gibi mi olsunlar isterdiniz. Herseyi yıkıp mafetmekten uzakta ve kendinizi feda etmiş görmekten de uzak bir çözüm bulamayısınızı anlıyorum sizin. Siz sadece iki secenek biliyorsunuz henuz, ya mutsuz edecek herkesi ya mutlu edecek herkesi. :) bol şans. Üzgünüm sinirlerinizi bozdum. Mutsuz ettim sizi. İyi günler
Sinirlerimi bozmuş olduğunuz doğru.. tabi ki yorum yapabilirsiniz ve yorumunuzun da illa benim hoşuma gitmesi gerekmiyor ama biraz daha saygı ve empatinin kimseye zararı olmaz.. Bende size doğru alınmış kararlarla dolu mükemmel hayatınızda bol mutluluk diliyorum..
Ben aldıgım kararlarla yasıyabilen biriyim buna cesaret ediyorum. Sanıyorum ki kimseyi mutsuz da etmeden belki basta cok düşündüğüm için :) teşekkür ediyorum bende size baskalarına feda edilmiş yüce hayatınızda basarılar ve mutluluklar diliyorum. İnşallah hersey gönlünüzce olsun saldırgan tutumum için özürdilerim malefes böyle kötü tarafları olan biriyim.
Bu arada ufak bir şey daha söylediklerinizin içeriğini çok ciddiye almadığım için girmek istemedim sadece ufka değinicem mutsuz biri nekadar mutlu edebilir cevresini ailesini ve mutsuz biri bir yerde mutsuzluğunu dısa vurmaz mı hareketler davranısları yaklasımları vb değişken cok farklı durumlar ile bilemedim iyi olanı yaptıgınızı sanarken kötü olana gitmeyin ufak hatırlatma iyi günler buna girmek istemedim dediğim gibi yüzeysel yaklasım ile agresif yaklasımım için tekrar üzgünüm uzattım kusura bakmayın tekrar iyi günler.
Siz hatanızı görüp özrünüzü dilediğinize göre banada affetmek düşer.. Haklı olduğunuz noktalar olabilir ama üslubunuz hoş değildi. Şunu söyleyeyim bazen hayatta çok komplike meselelerle karşı karşıya kalınabiliyor. Bazen de tek ve en iyi çözüm olmayabiliyor ve kötünün iyisini seçmek zorunda kalabiliyorsunuz. Belki bu en doğru seçim olmayabilir ama o günün şartları içinde bu seçimi yapmak durumunda kalıyorsunuz. Keşke seçimlerimizin sonucunu baştan bilebilsek. O zaman hiç hata yapmayız..
Belli ediyor bilebiliriz ancak bircok konuda göz ardı ediyoruz biz insanlar malesef.. Affınıza sevindim bol şans tekrar iyi akşamlar. Ayrıca bence siz zeki bir kadınsınız ve dogru çözümü bulacaksınız siz bulamazsanız da kendisi gelicektir cunku içinde bulunduğunuz durum sizi sıkıştırıp tek sonuca ulastıracak gibi geliyor. Umarım hersey yoluna girer sizde mutlu olursunuz.
Uzuldum biraz cunku cinsellik her iki tarafin da ihtiyaci. Cinsellik olmayan bi evlilik, askerlik arkadasiyla ayni yatakta yatmaya benzer bence :D
ya gercekten sevmemissiniz, sevemiyorsunuz ya da baskilardan dolayi boyle olmus
terapiste gitmeniz tavsiyemdir
Eşler arasında cinsellik olmadan sürdürülebilir. Lakin konu şurada düğümlenir. Eşler cinsellik ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaklar? Serbestçe cinsellik yaşamak için birbirlerini kısıtlayacaklar mı yoksa serbestlik mi sağlayacaklar?
İkisi de asexüel ve cinsellik ihtiyacı duymuyorlarsa ortada bir sorun olmaz.. Ama tersi durumda sorunlara çare üretmek gerekir.
Sürdürülemez benim şahsi fikrim bu yönde. Bence yine sen bilirsin ama gerçekten çocuklarını düşünüyorsan boşan bir an önce. Zaten hiç eşime ısınmadım, sevemedim demişsin. Sizinki ev arkadaşılığı gibi bir şey olmuş kendini daha fazla yıpratma ve bu ilişkiyi bitir.
Evlilik cinsellik olmadan sürdürebilir.
Evlilik illa cinsellik değildir.
Sevmek illa evlilik değildir.
Evlilik sevmek olsaydı para uğruna evlenen hele ki kadınların istekli erkeklere para verip sırf kendi zevki için erkeği onu tatmin etsin diye evlenenler sevmiş olmuyor
Aranızda ki sevgi bitmiş ise bence boşanmak en mantıklısı. Ama kendisi istemiyorsa ve size karışmayacağını düşünüyorsanız. Sizin hayatınıza karışmasın. İster kendi yöntemlerinizle kendinizi tatmin edin ya da başka bir ilişki başlangıcı yapın. Zaten sizde ki değişimi gördükten sonra dönüşün olmayacağını anlayacak ve boşanmanın bir an önce olması yönünde olacak. Cinsiyetci olarak davranmıyorum bırakın o da istediğini yapsın
Bu çok ağır bir şey. Ben olsam kesinlikle çok ters tepki veririm. Defol git hayatımdan. Beni erkeğin olarak istemiyorsan ne işin var hayatımda derdim.
Erkek gözüyle bakınca aşırı ters ve aşırı yanlış bir hareket olduğunu söyleyebilirim.
Kadın gözüyle bakarsan da kendi kadınlığına saygısızlık ediyorsun.
Zor bir süreçten geçiyorsun, boşanma durumlarında erkeğin eğer ilgisi artarsa sorun olma ihtimali bu durumun çok yüksek, seks olursa eğer ona koz vermiş olursunuz yani o beni hala istiyor düşüncesine girebilir, bence boşanma sürecine kadar kesinlikle birlitelik olmasın.
yahu evliliğin temeli amacı cinselliktir. yaratıcı cinsel sistemi yaratmış ve bu sistemin kullanılması için evliliği emretmiş. yani evliliğin temel taşıdır.
şunu untmayın. hiç bir berabelikte eğer cinsellik yaşanmayacaksa nikah şartı yoktur. çünkü o insanlar arkadaş dost olur. eğer cinsellik yaşanacaksa nikah şartı vardır.
evlilik birilerini hizmetçi köle yapmak diğerini finansal köle yapmak değildir.
hayat senin. aile çocuk falan filan boş
bak ben çocuk falan dedim 18 yılımı heba ettim. ama baktım ki çocuklar da boş. şu an boşanıyorum.
aile de neymiş. yahu sıkıntıyı yaşaan sensin ailen değil. yarın bir gün ölüp gidecekler. eee. sonra. sen de ömrün gençliğin gideccek. değer mi. çok istiyorlarsa gelsin onlar yaşasın onunla.
çocukları da düşünme. yarın desen ki "sizler için katlandım".
inan alacağın cevap şu
"bize ne anne. katlanmasaydın, boşansaydın"
akıllı ol. yürümeyen evliliği iteleye kakalaya götüremezsiniz. ömrünüz tükenir yıpranırsınız
şunu unutmayın. kötü giden bir evlilikte çocuklar daha çok yıpranır. en güzeli bir an önce bitirmek
Cinsellik olmayacaksa insanlar neden evlensinki anne evi gayet güzel aradaki fark 1 cinsellik yanında sevgi ateşle barut yanyana durmaz derler erkek kadınlar gibi olmasada olur diyemez nefis buna müsade etmes bir yere kadar mastürbasyon. La idare eder sonra kafasına dank eder gider bir liman bulur sonra kandın istesede aynı evde yaşamayı erkek istemez isteyemez kaba tabirle kalkmışın dini imanı olamaz
Boşan kurtul güzelim maddiyatın varsa. Ne çekicen yani? Cinselliksiz evlilik olmaz, huzursuzluğu nasıl önleyeceksin? Dışa vurumu olacak illa ki. Çocuklar babasız büyümesin diye böyle bir hata yapma sakın. Arada görürler babalarını olur biter, salla.
zor ama imkansız değil...
adam bir süre sonra sevgili edinecek doğal olarak bunuda sen bileceksin dayanabilecekmisin... ya da tam tersi senin sevgilin olacak o buna dayanabilecek mi?
boşanmak daha iyi bence...
Yürümez hocam. Zaten evlilik dediğin imzalı bir kağıt ve iki tane imza. hepsi bu. Evlenmek saçma bu devirde çocuğunu yap büyüt baktın sazlarınız farklı çalıyo boşanma derdi olmadan ayrılın. En temizi 2021 itibariyle bu.
Çok mantıklı sözler. Çözmüşsün hayatı:)
Sürdürülemez. Bir kişi iradesine söz geçiremez ihanet eder ne aşk kalır ne saygı ne de başka bir şey. Sadakat olmasını istiyorsan aitlik hissi yoğun olmalı. Cinsel hayatı olmayan evli bir çiftin aitlik hissiyatı çok zayıf olur.
niye cinsellik erkek için vazgeçilmez. kadınlar kendini niye obje olarak görüyor anlmıyorm. artı madem erkek için ihtiyaç kocanız bu durumu sizinle yapmacağına göre başkasıyla yapacak... e mecbur erkek içini ihtiyaç... aldatılmayı nasıl kaldıracaksınz?
Ilk mesaj da penisini atan erkek sayısı, ilk mesaj da vajinasını atan kızdan daha çok. Ya da bana sırf azdığı için, deli gibi yalvaranlar oldu. Bunlara o da şahit olduysa, geneli için bunu söylemekte zorlanmamış olabilir. Çünkü bence de, erkekler daha düşkün.
@sudesiyahseven o zaman aldatılmayı nasıl kaldıracak nasıl hazmedecek?
Ben cinsellik yaşayıp, yaşamama kısmına değinmedim. Erkeklerin bir tık daha istekli olduğu kısmına değindim, tekrar okursan daha net anlarsın😊
@sudesiyahseven hoşttt hasbamm laf mı soktun sen. ona bakarsan bu da benim düşüncem aksini düşüen varsa yorum yapsın demedim niye yorumuma cevap verme gereği duydun? ben post sahibine söyledim sen niye gocunup cevap verdin? tekrar okursan anlarsın
Hoşttt sen kimsin de yorumun özel olsun? Site bu özellik, bana bu hakkı veriyor. Sen hırlayamazsın, çok battıysa engelle😉
@sudesiyahseven yorumum özel demedim senin fikrini sormadım dedim :) TEKRAR oku :)
Ben de beni isteyip istememeni sormadım😂 Lafı yiyince ağlamışsın. Tm engelle kurtul uzatma😚
@sudesiyahseven değmezsin ağlamaya :)
Ayrıca kimsin de özel olsun derken, herkesin görüşüne cevap atılabiliyorken, sen kimsin de atamayım? Anlamında söyledim. Anlamamana şaşırmadım wkxjxmdjd
Tamam sen konuşmaya devam et, ne de olsa okumayacağım🥰
@sudesiyahseven affeerinnn sanaa :)
@sudesiyahseven erkekler daha düşkün değil bir kısımı hariç kadınlar isteksiz. Erkeklerin abazanlığı kadınların isteksizliği yüzündendir. Çünkü hiçbir erkek seks konusunda sınırsız değildir. Mutlaka bir doyum noktası vardır. Üstelik asıl yorğunluğu erkek çeker. Buna rağmen kadınlar isteksiz. Seks yapmayı yapmış olmaktan ibaret görüyor. O hazza ulaşmak arada bağ kurmak için yapmıyor.
@VoyagerA yani? 🙂 Kaç kadın istediği gibi bir cinsel hayat yaşayabiliyor ki? Evli olup da hayatın da 1 kez bile boşalamayan kadınlar var. Ama kadınlar genel olarak daha az ısrarcı cinsellik konusunda. Yani demem o ki, bu bahane olamaz. Şahsen 1 kez bile seks yapmadım ama libidom arttığın da çoğu erkeğin davrandığı gibi davranmıyorum. Konu yokluk ise ben de yokluktayım. Tekrarlıyorum, erkekler daha düşkündür 🤪
@sudesiyahseven ben de kadınların isteksiz oldukları kanaatimden vazgeçmiyorum. hep kadının cinsellği yaşayamadığında bahsediyorsunuz. erkek cinsellik yaşamak için bir kadının peşinden koşabiliyor, gururunu ayaklar altına alıyor, birikimini kadın için harcıyor peki kadınlar ne yapıyor? trip atıyor, küsüyor... bir icraat yapıyor mu? şimdi diyeceksiniz e kadınlar erkeğin peşinde koşsa yanlış anlaşılır. evli kadınlar da seks konusunda ısrarcı olmuyor. mesele kocan bir kere yapıp sırtını mı döndü, kadın onu okşayıp onu kıvama getirebilir. hani siz diyorsunuz ya kadın her şey yapar diye. hah işte kadın isterse yatakta yılan gibi olur, erkek asla ve asla böyle bir kadına galip gelemez. kadının istediği olur. ama işte buradaki sihirli cümle istemek. ayrıca bir erkek için en azından benim için karımın benden daha fazla zevk alması bile benim içn mutluluk kaynağıdır. ama kadınlar istemiyor. çünkü ana hedef seks yapmak değil. ama evliliğin en geçerli amacı seks yapmaktır. bunu abartıyorum zannetme.
Kocasindan daha istekli olan ve ondan daha baskın olanlar da var merak etme 🙂 Tabii ki bazen de kadın adamı bastan cikarabilir. Ama kadınların gec orgazm olduğu kuran da bile yazan bir şeydir. Once eşlerinizi bosaltin, sonra siz bosalin ve hayvanlar gibi cima etmeyin, sevisin denir. Erkek buna dikkat etmeyince, kadin da kırılıp "basım agrıyor" diyor. Suclu kadın mı sizce burada? Ayrıca her insanin libidosu aynı değil. Orta yol bulunmalı.
@sudesiyahseven işte onu söylüyorum kardeşim. neden kırılıyorsunuz? biz erkekler kadınlarla birlike olabilmek için ne yüzszlükler yapıyoruz, onurumuzu gururumuzu ayaklar altına alıyoruz. siz de azıcık yapın ne olur yani.
kadının geç boşalması kur'an'da geçmiyor. benim kur'an meal yarışmasında derecem var o kesin yani ama peygamberimizin dediğiniz gibi hayvan gibi yapmamak öncesşinde sevişmek gibi sözlerini ben de duymuştum ve bu konuda kadınlara hak veriyorum. ama onu da istek ile yapmak lazım. çünkü o da seksin bir parçası. kadınlar sekse komple isteksizler. hatta bazıları kocasıyla bile seks yapmayı hafifilik olarak görüyor. bunun ne dinle ne insani gerçeklerle bağdaşır bir tarafı yok.
benim burada amacım kadınları eleştirmek değil. hatta kadınlar benim söylediklerimi uygusalar daha çok zevk alırlar hem yatak odası dışında da -yatak odasında mutlu oldukları için- çok mutlu olurlar. en önemlisi erkeğini bakasına kaptırma ihtimali sıfara yakın olur. her şekilde karda olurlar. olsunlar da... olmaya hakları var... sadece daha fazla istek, arzu ve şehvet, eşine karşı.
Kırmazsanız kırılmayız? Bizim saçımızı okşamadan, öpüp koklamadan, şişme bebek becerir gibi icimize girmeye calisirsaniz, sevisir sevisme de arkanizi donup yatarsaniz, trip yemeyi hakedersiniz. Bu kadar sikayetciyseniz, bize deger verin ki biz de trip atacak bir sey bulamayalim. Sadece icimiz de gidip gelen bir sey istesek, bunu dildoyla da halledebiliriz. Ruhumuza dokunmayacaklar bize "seni seviyorum" demesin. Iyi aksamlar.
İkinizin ayrı cinsel hayatları mı olacak? Çok yanlış bence. Olmayacaksa o da kötü. Cinsellik olmadan mı yaşayacaksınız hayatınız boyunca?
Süreceğini pek düşünmüyor. Bir yere kadar belki ama sonrasında erkek, evde olayanı dışarda arayacak ve ilk başta buna rıza gösterseniz bile, bir zaman sonra rahatsız olmaya başlarsınız. Busebeple de olmuyorsa çok uzatmamak ta lazım.
Hayır evliliğin mayası cinselliktir ve ne kadar iyi olur ise evlilik o derece mutluluk ile devam eder.. Zaten cinselliğin evlilikte ki temel nedeni nesli devam ettirmektir.
asla fakat hastalık v. s bir şey varsa sürer felç olmak gibi durumlarda ona sadece seks için minnet için bakarsın sağlıklı bir insan için tabiki zor bu durum
Evliliği diğer bütün kadın erkek ilişkilerinden ayıran tek şey cinselliktir.
Bu yüzden cinsellik olmadan evlilik yürür ama artık evlilik niteliğini kaybetmiştir. İki kişinin ortak yaşantısı haline gelmiştir. Bu yüzden evlilikte cinsellik önemlidir. Ancak insanlar bunu kabullenip yaşantılarını buna göre ayarladıklarında evlilikleri cinsellik olmadan yürür.
Aslında günümüzde birçok evlilikler bu durumda. İnsanlar çeşitli nedenlerle cinsellikten uzaklaşıyorlar ama birbirlerinden kopamadıklarında bu evlilik sürüyor. Özellikle hamilelik ve sonrasında eşlerin birbirlerinden cinsel olarak uzaklaşmaları sonrasında geri dönüşü zor bir durum olarak karşımıza çıkıyor.
Ailenin özelikle annenin ilgi odağı olan çocuk evlilikteki cinselliği geri gelmeyecek şekilde ortadan kaldırıyor. Anne yorgun, isteksiz oluyor. Erkek eşinden uzaklaşmış oluyor.
Çocuk nedeniyle yan yana olsalarda artık yaşamlarına cinsellik olmadan devam edebiliyorlar. Sonuçta ara ara yaşanan cinsellik giderek kayboluyor eşler de alışkanlıkla yaşantılarına devam ediyorlar. Bu yüzden evlilikler cinsellik olmadan devam ediyor.
Bir psikiyatrist olarak soruya yaklasımınız bu acıdan mı soruda tek konu bumuydu bu sekilde soruna cozum konusunda nereye yönlendirdiniz ne yapması gerektiğini farkında alternatif arayısı sadece acizliğinde, desteklenmesi gereken kayıp ve Aciz kişiliği değilmi ki yapmak istediğini bulsun. Bilmem psikolojik destek bumudur diye düşündüm.
Özürdiliyorum uzmanlıklarınızı okudum haklı olarak kendi alanınız üzerinden değerlendirdiniz tabiki hatam için üzgünüm. İyi akşamlar
@bbuuaa ilk yorumunuzda haksız değilsiniz. Ben bu yazıyı okuduktan sonra ünivesite sınavına tekrar girip psikolog olmayı düşünüyorum.