Cinsellik olmadan bir evlilik sürdürülebilir mi?

Gizli Üye
Ailelerin baskısı ve çocuklar yüzünden boşanamıyorum. Eşime aynı evde yaşamaya devam etmeyi ama sadece çocuklarımızın anne babası olarak bunu yapmayı teklif etmeyi düşünüyorum. Sizce bunu yapmak zor mu? Benim açımdan değil ama erkekler malum bu konuda daha zayıf. Diğer seçenek boşanmak ama o zamanda bir sürü insan (eşimde dahil çünkü o boşanmak istemiyor) mutsuz olacak.
Güncellemeler
1 yıl
Yorum yazan herkese ayrı ayrı teşekkürler.. sorular sorulara cevap niteliğinde şunu söylemek isterim. Evliliğim benim açımdan uzun zaman önce bitti aslında. Eşimi hiç sevemedim ona ısınamadım ama şartlar gereği devam ettim. Evet yanlış olabilir ama bu gerçeği değiştiremem. Şimdiyse bencillik yapmamak ve etkilenecek herkesin en az hasar almasını sağlamak amacıyla böyle bi çözüm düşündüm. İdeal ve sağlıklı bir çözüm olmadığını biliyorum.
Güncellemeler
1 yıl
Bunu aslında boşanmadan önce bir geçiş süreci şeklinde düşünmüştüm ama uygulanabilir olup olmadığı konusunda emin değildim o yüzden de sizlerden fikir olmak istedim. Eşim ne hissettiğimi, nasıl düşündüğümü biliyor zaten eğer zorlanirsa ve hayatını böyle devam ettirmek istemezse boşanma seçeneği her zaman mevcut. Ondan eş olarak maddi manevi hiç bir beklentim yok sadece çocuklarımız ve aileler üzülsün istemiyorum.
Cinsellik olmadan bir evlilik sürdürülebilir mi?
119 Cevap