Bazı soruların altındaki yorumlara bakıyorum, pozisyonlarla ilgili soruda BDSM yazanlar var. Ya da fantezilerle ilgili soruda BDSM yazanlar var. Değerli dostlar BDSM bir seks fantezisi değildir. Bu bir kültür, bir yaşam tarzıdır. İtaat etmek, hükmetmek, şiddet ve şefkat gibi iki zıt kavramı bir arada barındıran bir kültürdür. Darbeli ya da hardcore seksi BDSM zanneden arkadaşlarımız var. Lütfen elinizin altındaki teknoloji nimetini kullanın ve öğrenin. Burada benceler kısmında BDSM ile ilgili ciddi paylaşımlar yapan değerli fenomenlerimiz de var. Onların paylaşımlarını da okumanızı tavsiye ediyorum. İtaat etmek veya hükmetmek, acı vermek ya da acı çekmekten haz duymak seksten çok öte, çok farklı şeylerdir. Her BDSM eylemi bir seksüel eylem de değildir. Tekrar ve üzerine basarak söylüyorum: BDSM bir takım seks pozisyonları veya hardcore seks eylemi değildir.
Bdsm'in sadece bir seks fantezisi olduğunu mu düşünüyorsunuz?
Çoğu insan zaten bdsm nin ne anlama geldiğini bile bilmiyor.. Cinsellik konusunda konuşulunca bile insanları damgalayan linç eden bir toplumda yaşıyoruz maalesef.. Bilinçlenmediğimiz sürece eksik kalacağız bunu biliyorum.. Umarım cinsellikten çok daha ayıp meselelerin olduğunun toplum olarak farkına varırız.. Keyifli geceler..
Anlamının bilinmesi gerek. BDSM’nin açılımı: B (bondage-kölelik), D (discipline-disiplin), D (domination-otorite), S (submission-teslim), S (sadism), M (mazoşizm) Cinselliğe ihtiyaç duymayan bir kavramdır.
Bunu anlamak için yaşamak ve hissetmek gerekli.
Kimilerine göre fantezi kimilerine göre yaşam tarzı. Yapmaya çalışılmaz; var olan kişiliğin bedensel aktiviteye yansımasıdır. İki taraf da en derin şekilde hissetmeli ve zevk almalıdır. Rol yapmakla yeteri kadar zevk alınmaz. Ne hissediliyorsa o yaşanmalı.
Kimileri sadece erkeği baskın kabul eder. Halbuki bir kadın da baskın karakterli olabilir.
Benzeri uygulamalar ise o an ki partnerden soğumaya yol açabilir. Tamamen anlaşılmadan denenmemelidir.
Kısacası çekiştirmeye lüzum yok. Tam anlamı ile yaşamak istek ister.
Siz yeteri kadar anlatmışsınız fakat yine de ekleme yapmak istedim.
Selam Bildiğin bir şeydi zaten bu benim. Bdsm sadece cinsel ilişkide kullanılan bir şey değil aslında tüm hayat içerisinde geçerli bu. Ben de ilk önce bu hatayı yapmıştım asla çok süre olmadı daha araştıralım aslında sadece cinsel ilişkide kullanılan bir terim değilmiş. Öğrenmem biraz geç oldu ama bunu bir içerik olarak yayınlama fikrini pek aklıma gelmedi açıkçası ama yedi eline sağlık teşekkürler güzel açıklamışsın. #perso
Bilmiyoruz ki ne olduğunu.. Sert bir cinsel birleşme duyunca hemen" bdsm" diyenler çok fazla..
Bunun hakkında birçok yazı var kaynaklarda.. Bir tarz olduğunu, bir felsefe olduğunu, kurallarının ve çizgilerinin olduğunu, anlaşmaya ve rızaya bağlı olduğunu, salt bir sadistlik-mazoşistlik olmadığını, hatta daha ilerisi, bir eğitiminin - seanslarının olduğunu.. ve daha bir çok şey.. %80'imiz bilmiyoruz..
Emeğine sağlık anlatıyoruz ama boşuna... Her zaman söylüyorum hani şu atıp tutanlar varya , yok dominant kadin severim , yok master erkek severim vs vs vb.. Yaa cidden diliyorum ki karsilassinlar... Başka da bisey demiyorum.. o zmn görürler anyayi konyayi😁😂 Tekrar emeğine sağlık güzel bir konuya deginmissin...
Tamamen haklısın. En basit örnek olarak, aseksüel olup aktif BDSM hayatı yaşayan insanlar var, bu yüzden BDSM kültürünü sadece cinsel ilişki olarak görmek yanlıştır.