'Seksapalite' kavramını cinsel çekicilik olarak tanımlayabiliriz.
Seksapalite olmalı mı olmamalı mı noktasını her insanın sahip olduğu eril ve dişil enerjiden bahsederek açıklayabilirim. Eril enerji zihnimizde erkeği; dişil enerji kadını sembolize etse de aslında her iki cinste de hem eril hem dişil enerji bulunur. Bunu bir kişide hem sağ beynin hem sol beynin var olması ve kişinin bir tarafını daha baskın kullanmasına benzetebiliriz. Eril ya da dişil gücümüzü de bizde baskın olan enerji ile ortaya koyar; davranışlarımıza, giyimimize, diyaloglarımıza, duygusal ve cinsel yaşamımıza yansıtırız.
Karşı cinsi ele alarak bakacak olursak, nasıl ki evrende her şey zıttıyla birlikte var oluyorsa, bir ilişkide iki eril enerji ya da iki dişil enerji (cinsiyetten bağımsız olarak) olması, sorunların baş göstermesine neden olabilir.
Bu nedenle partnerinizde eril güç baskın ise dişil gücünüzün baskınlığına ihtiyaç duyabilirsiniz. Eğer ilişkinizde bir kadın olarak karşınızda eril gücü yüksek bir erkek istiyorsanız dişil gücünüzü yükselmenizi tavsiye ederim. Dişil güç içerisinde seksapaliteyi de barındıran geniş bir kavramdır. Fakat sadece seksapaliteniz yönünden değil, dişil kişiliğinizi her yönüyle besliyor ve destekliyor olmanız önemlidir.
Çok güzel anlatmışsınız. Bu da aklıma bir şeyi getirdi. Evrende her şey zıttı ile var olabiliyorsa, ilişkilerinde sadık olanlar kadar olamayan da var. Yani herkesi aynı kefeye koymak yanlış.
@Kominikeyşın sen gereğinden fazla iyi bir insan olursan, evrenin dengesini bozarsın. Evrenin diğer ucunda birisi çok daha kötü bir insan olur. Bence çok doğru...
Bana göre "seksapalite" önem arz etmemektedir; zekaya daha fazla değer biçiyorum. Bedeniyle ve cinsel dürtüleriyle (çekimiyle) kendini gösteren kadın kişisi yerine; mantığını kullanabilen, rasyonel, kendine has fikirleri olan ve muhtemel zeki (akılcı) kadınlar daha ilgi çekicidir kanımca. Açılımı “Intelligence Quotient” olan IQ, bir çeşit zeka ölçütüdür. Seksapalite sözlük anlamı olarak bir erkeği "çekici", bir kadını "dişi" yapan özellikler bütünü. Yani seksapalite cinsel çekiciliktir. Şahsen her zaman için nitelikli, özgün ve sürekli gelişime açık bir zekadan yanayım. Benim için "cinsellik kavramı" üremek dışında gereklilik arz etmediğinden karşı cinsimin seksapalitesini hiç önemsemiyorum. Aseksüel olmamdan dolayı üstüne düşmediğim kişileri kategorizasyona sokmadığım bir konudur. Yalnız zeka katsayısı düşük birine asla tahammül edemem. Sapyoseksüel olduğum için de zekaya aşırı önem veriyorum. Sorgulayabilen, okuyan, araştıran kendine vizyon ve misyon edinmiş karşı cins ilgimi fazlasıyla çeker. Moron bir insan seksapalitesi yüksek olsa dahi umrum dahiline giremez. Hayatın amacı cinsellik olmamasından mütevellit "IQ seviyesi yüksek sevgili" sağlıklı bir ilişki açısından gereklilik arz etmektedir.
Seksapeliteyi türkçeye çevirmeye çalışırsak buna cinsel çekicilik veya cinsel etkileyicilik gibi bir tanım koyabiliriz. Her kadın zaten beğenilmek ister ve buna göre davranışlarda bulunur. Seksapelite dediğimiz şey bence kadının bu standart duruşunu erkeğini tahrik edecek şekilde bir veya birkaç tık yukarı taşımasıdır ve kesinlikle olmalıdır.
Kesinlikle olmalı. Yanlış tanınmamak, yanlış anlaşılmamak için kendini geri planda tutuyor çoğu kadın ama bence kadın dediğin her an ateşli, istekli ve çekici olmalı. Her an arzu edilebilmeli ki hem partneri mutlu olsun hem de kendisi kadın olduğunu sonuna kadar hissetsin <3
Adamın biri bara girer bir viski ister yanındaki adamda viski iciyordur ve buzların ortası delik dir ilginc gelir ve yanındaki adamla sohbet açmak için derki buzlar ne kadar ilginç degilmi der adamda neden ilginç olsun der görmüyor musun ortası delik ve diğer adam acı bir tebessüm ile cevap verir bana hiç Ilgın gelmedi cunku öyle biriyle 15 yıldır evliyim üstelik afrodit gibi olmasına rağmen "umarım mesaj anlaşılmıştır "
Seksapalite kadında da erkekte de olan bir özelliktir. Bence herkeste de olmalıdır. Tabii bu çok değişkendir çünkü görecelidir. Herkes herkes için cinsel açıdan çekici olamaz. En basitinden birisi sarışın hastasıdır başkası esmer hastasıdır. Seksapalitesi olan ve bana hitap eden kadınlar da gerçekten başkadır.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
bilemiyorum, kapalı bir bayandan beklenir mi öyle olması (tabi eşi tarafından)
Sende yavaş yavaş ona sorarak yap , böyle yapma mi istermiydin ya da evde böyle kıyafetler giymemi istermiydin diye onu alıştıra alıştıra yavaş yavaş açıl. O da benim elimde büyüdü gelişti desin.
Tabiki de olmalıdır fakat insanlığın temel hatası: çiftin bir birini yatak arkadaşı gibi görüp rutin hayatın getirdiği sorumlulukları unutup sadece cinsel obje gibi görmeleri bana göre en büyük yanlış.
seksapelini dış dünyaya gösteren kızla işim olmaz açıkçası.. bunun haricinde elbette , cinsel cazibesi olmasa neden bir kadınla evlenelim , değil mi ama..
Seksapalite deyince seks çağrıştırdığı için fazla göze batıyor ama dişilik deyince tabii ki. Zaten kadın da dişilik özellikleri yoksa onu kadın yapan vajinası değildir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kadını kadın yapan seksapalitedir. Kim ne derse desin, bir kadın yaydığı enerjiyle o çekimi yansıtabilmeli. Bunu ne yönde kullandığı ona bağlı, ama bunu doğru yansıtabilen kadın zarif ve asildir 🌺
Olmalı, erkeğin performansında etkisi vardır. Arzulanma oranı artar, daha ateşli hale getirebilir.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Zaten seksapalite olmasa hiçbir erkek seçmez, her erkeğin seksapalite görüşü farklı, ben balık etli çirkin ve esmer kızlardan cinsel haz alırım görünce. Bir başkası dahs büyük kalça ister, bir başkası daha küçük ister, kimisi sarışın sever falan...
'Seksapalite' kavramını cinsel çekicilik olarak tanımlayabiliriz.
Seksapalite olmalı mı olmamalı mı noktasını her insanın sahip olduğu eril ve dişil enerjiden bahsederek açıklayabilirim. Eril enerji zihnimizde erkeği; dişil enerji kadını sembolize etse de aslında her iki cinste de hem eril hem dişil enerji bulunur. Bunu bir kişide hem sağ beynin hem sol beynin var olması ve kişinin bir tarafını daha baskın kullanmasına benzetebiliriz. Eril ya da dişil gücümüzü de bizde baskın olan enerji ile ortaya koyar; davranışlarımıza, giyimimize, diyaloglarımıza, duygusal ve cinsel yaşamımıza yansıtırız.
Karşı cinsi ele alarak bakacak olursak, nasıl ki evrende her şey zıttıyla birlikte var oluyorsa, bir ilişkide iki eril enerji ya da iki dişil enerji (cinsiyetten bağımsız olarak) olması, sorunların baş göstermesine neden olabilir.
Bu nedenle partnerinizde eril güç baskın ise dişil gücünüzün baskınlığına ihtiyaç duyabilirsiniz. Eğer ilişkinizde bir kadın olarak karşınızda eril gücü yüksek bir erkek istiyorsanız dişil gücünüzü yükselmenizi tavsiye ederim. Dişil güç içerisinde seksapaliteyi de barındıran geniş bir kavramdır. Fakat sadece seksapaliteniz yönünden değil, dişil kişiliğinizi her yönüyle besliyor ve destekliyor olmanız önemlidir.
Kısacası, bir dengeden söz edebiliriz.
Eril-dişil kavramlar. Cinsiyet değil. Gustav Jung’un bazı arketiplerini açıklamış. Anima- animus. Anlaşılması gerekli bir konudur
Çok güzel anlatmışsınız. Bu da aklıma bir şeyi getirdi. Evrende her şey zıttı ile var olabiliyorsa, ilişkilerinde sadık olanlar kadar olamayan da var. Yani herkesi aynı kefeye koymak yanlış.
Çok iyi anlamışsın. O zıt kavram sayılmaz ki shdhsd
@Kominikeyşın sen gereğinden fazla iyi bir insan olursan, evrenin dengesini bozarsın. Evrenin diğer ucunda birisi çok daha kötü bir insan olur. Bence çok doğru...