Öncelikle şunu belirtmeliyim bu sitede az önce bir soru başlığı gördüm "sünnetin zararları?" adı altında yazılmış ve tamamen yanlış bilgi yaymak ve insanların aklına süphe sokmak amacıyla yazılmış ayrıca kendisine sağlıkçıyım demiş bir kişiye tepki olarak araştırmalarım sonucu ve bizzat Üniversitedemdeki Uzman Cerrah hocalarımdan' da bu konuda aldığım bilgiler ile sünnetin faydaları ve zararları ile ilgili bilgiler paylaşacağım.

Yanlış uygulamalar kalıcı hasarlara, hatta hayati tehlikeye sebep olabiliyor: Sağlık açısından son derece önemli bir işlem olan sünnetin komplikasyon risklerinin en az düzeye indirilmesi gerekir. Bu nedenle sünnetin; deneyimli ellerde, uygun koşullarda, uygun yöntemlerle yapılması gerekmektedir. Her yıl yüzlerce çocuk sünnetten dolayı hayatını kaybedebilmekte ya da penislerinde kalıcı hasarlar oluşabilmektedir. Uzmanlar, 2 yaş öncesi ve 6 yaş sonrası dönemde yapılmasının uygun olduğunu belirttiği sünnetin, özellikle idrar yolu enfeksiyonu riskini ciddi oranda düşürdüğünü ve penis cildi kanseri cinsel yolla birleşmesi ile bulaşan hastalıkları da önlediğini belirtiyor. Sünnet olmayan çocuklarda sünnetli olanlara göre idrar yolu enfeksiyonu riskinin yaklaşık olarak 10-12 kat yüksek. Sünnet olan kişilerde HPV (kanser yapıcı bir virüs) denilen virüsün daha az görülür ayrıca ABD’de en sık uygulanan pediatrik cerrahi işlem ( şunu belirtmeliyim ki ABD'de bunu dini olarak değil sağlıklı bir birey ve penis için yapıyorlar ) Bunlar gibi daha birçok faydaları var şuanlık aklımda kalanlar ve bulabildiklerimi sizinle paylaştım ilerleyen günlerde bu konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgiler paylaşacağım. Umarım yanlış bilgi paylaşan arkadaşım bu yazıyı okursun!!!
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer