DERSİMİZ: CİNSELLİK: Cinsellik üzerine Eğitim isteyen bay veya bayanlara eğitim verir imisiniz?

cinsellikte eğitim verecek kadar iyi olduğunuzu düşünüyor musunuz?
DERSİMİZ: CİNSELLİK: Cinsellik üzerine Eğitim isteyen bay veya bayanlara eğitim verir imisiniz?
cinsel yaşam hakkında verilen bilgilerdir. çocuklarda kız-erkek fark etmez. cinsel yaşamı (yani diğer organları öğrenme isteği) 3-6 ya$ arası başlar. çocuklar (3-6) yaşından itibaren sosyal yaşama katılarak bir takim soruların cevaplarını aramaya uğraşırlar örneğin her çocuk annesine "anne ben nasıl dünyaya geldim" diye bir soru sormuştur. ailelerin bu sorulara verdikleri cevaplar ise, "seni leylekler getirdi", "dere kenarında geldin dünyaya", "karnımdan çıktın" gibi yanlış cevaplar olmuştur.
cevaptan tatmin olamayan çocuk organlarını ellemeye, arkadaşları ile evcilik oynamaya hatta ve hatta gizli gizli mahalle arkadaşları ile kuku göstermece gibi oyunlar oynamaya başlar. bu çok sakıncalı ve tehlikelidir. çünkü küçük yaşta, yanlış cinsel ili$kiye girmeye cali$an çocuk ne yaptığını bilmeden sorularının cevaplarını yavaş yavaş aldığına inanır.
eğer çocuk cinsellikle ilgili bir soru sorduğunda, "ayıpp ayıpp" "sus bakiyim" "duymayayım bir daha senden bole bir şey" diye bir kar$ilik alırsa, bu sefer gizli gizli ve daha buyuk bir merak ile arayışa geçecektir. (bir çocuk, nasıl kulağının duymaya yaradığını, gözlerinin görmek için olduğunu, ellerinin ise hissetmek için olduğunu biliyorsa, zamanla diğer organlarının da ne işe yaradığını öğrenmek isteyecektir.)

cinsel eğitimi çocuğa zamanında vermek çok önemlidir. eğer çocuk 15-16 yaş arasına geldiğinde, ona nasıl dünyaya geldiğini anlatmaya çalışırsanız, çocuk daha siz anlatmadan gülmeye başlar ki, bu da onun bundan çok ama çok fazlasını bildiğini gösterir. (arkada$ ortamından veya çocuk merakı ile alınmış bilgiler, bilinçsizce alınmış bilgilerdir.)
okulda verilen cinsel eğitimlerin ne kadar ciddi anlamda olduğu ise bir tartışma konusudur. çünkü öğretmen kuku dediğinde çocukların gülerek karşılık vermesi, kendi aralarında espriler yapmalar, şakalaşmaları muhtemeldir.