cinsellikte eğitim verecek kadar iyi olduğunuzu düşünüyor musunuz? cinsel yaşam hakkında verilen bilgilerdir. çocuklarda kız-erkek fark etmez. cinsel yaşamı (yani diğer organları öğrenme isteği) 3-6 ya$ arası başlar. çocuklar (3-6) yaşından itibaren sosyal yaşama katılarak bir takim soruların cevaplarını aramaya uğraşırlar örneğin her çocuk annesine "anne ben nasıl dünyaya geldim" diye bir soru sormuştur. ailelerin bu sorulara verdikleri cevaplar ise, "seni leylekler getirdi", "dere kenarında geldin dünyaya", "karnımdan çıktın" gibi yanlış cevaplar olmuştur. cevaptan tatmin olamayan çocuk organlarını ellemeye, arkadaşları ile evcilik oynamaya hatta ve hatta gizli gizli mahalle arkadaşları ile kuku göstermece gibi oyunlar oynamaya başlar. bu çok sakıncalı ve tehlikelidir. çünkü küçük yaşta, yanlış cinsel ili$kiye girmeye cali$an çocuk ne yaptığını bilmeden sorularının cevaplarını yavaş yavaş aldığına inanır. eğer çocuk cinsellikle ilgili bir soru sorduğunda, "ayıpp ayıpp" "sus bakiyim" "duymayayım bir daha senden bole bir şey" diye bir kar$ilik alırsa, bu sefer gizli gizli ve daha buyuk bir merak ile arayışa geçecektir. (bir çocuk, nasıl kulağının duymaya yaradığını, gözlerinin görmek için olduğunu, ellerinin ise hissetmek için olduğunu biliyorsa, zamanla diğer organlarının da ne işe yaradığını öğrenmek isteyecektir.)
cinsel eğitimi çocuğa zamanında vermek çok önemlidir. eğer çocuk 15-16 yaş arasına geldiğinde, ona nasıl dünyaya geldiğini anlatmaya çalışırsanız, çocuk daha siz anlatmadan gülmeye başlar ki, bu da onun bundan çok ama çok fazlasını bildiğini gösterir. (arkada$ ortamından veya çocuk merakı ile alınmış bilgiler, bilinçsizce alınmış bilgilerdir.) okulda verilen cinsel eğitimlerin ne kadar ciddi anlamda olduğu ise bir tartışma konusudur. çünkü öğretmen kuku dediğinde çocukların gülerek karşılık vermesi, kendi aralarında espriler yapmalar, şakalaşmaları muhtemeldir.
DERSİMİZ: CİNSELLİK: Cinsellik üzerine Eğitim isteyen bay veya bayanlara eğitim verir imisiniz?
bu ıs egıtılesı ya da ogrenılesı bırsey degıl.. cunku herkes aynı degıl.. kısıler sadece bırbırını tanıyarak ogrenır bu ısı.. bır ınsanın cok haz aldıgı bırsey dıgerının mıdesını kaldırabılır.. cınsellıgın altın kuralları temızlık sabır ve empati. olmazsa olmazı ıse duygu!
teorik eğitim bir işe yaramaz bence.. uygulamalı eğitimden kastım da hadi seks yapın hadi sevişin tarzı değil ama o duyguyu hissettirebilecek bir eğitim bence çok faydalı olur :)
ya iyi de.. teorik eğitim dediğin nedir yani? erkek kardeşlerim bunu şöyle kaldırıyorsunuz kız kardeşlerim bunu bu şekil içinize alıyorsunuz gibi bir eğitim ne yani? hadi bunun sağlık açısından eğitimini ya da korunmanın önemini anlatabilirsiniz ama cinsel eğitimi teorik temeller üzerinde sınırlarsanız kimse bir bok öğrenmez..
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
29
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Geç gördüm ama yazmak iistedim yine de. Cinsel terapistler var zaten bu hayatta fazlasıyla eğitimini almış işte psikiyatr, psikolojik danışman veya psikologlar bu konuda eğitimler de veriyor. Konferanslarda, seminerlerde, tv de, you tube, instagramda cinsel eğitim hakkında bolca konuşuyorlar, paylaşımlar yapıyorlar artık bilgiye ulaşmak çok kolay. Hatta ünlüler bile reklamlara gönüllü katılıp toplumu bilinçlendirmeye çalışıyor. Birinde oyuncak üzerinden çocuğa mahrem bölgelerini anlatıyorlardu nasıl tepki vermeleri gerektiğini falan. İlk gece korkusu isimli you tube videoları bulabilirsiniz artık ya da vajinismus problemi ya da erken boşalma veyahutta çocuklarda mastürbasyon gayet normal ergenlerde kaygı gibi rahatça anlatılan bi konu oldu cinsellik ve cinsel eğitim. Her yerden cinsel eğitim alabillirsiniz. İnstagram biosunda cinsel terapi yazan binlerce psikolog var. Araştırarak öğrenerek internetten bu işi psikoloji alanında çalışanlardan öğrenebilir ve etrafınızdakilere çocuklarınıza anlatabilirsiniz ona yaşına uygun teşvik etmeden. 2 sene cinsel terapist olacağım diyince gülüyorlardı. bi baktımki bütün psikologlar pdr psikiaytri mezunları cinsel terapi eğitimleri alıp cinsel teerapi hizmeti de veriyolarmış aynı zamanda. Bilinçlendirmek adına yazmak istedim. Kısmetse CİSED CEM KEÇE den bu eğitimi alacağım önümüzdeki aylarda. CEM KEÇE you tube kanalını takip edebilirsiniz cinsel bilgiler için.. Sağlıcakla kalın..
Cinsellik konusunda eğitim tabiki veririm. Ama şöyle bir inanışı kabul edelim ki türkler cinsellik konusun da malesef ve malesef ki iyi değil erkekler kadınları mutlu edemiyor bu bir gerçek aksini söyleyene de inanmam. En basidi tek bir hamleye bağlı kalıyorlar bu yanlış. İddialı konuşuyorum çünkü tecrübeyle sabit inan bana. O yüzden kendimi iyi geliştirdim bu konuyla alakalı ve üst seviyeye çıktım belki de bu yüzden seviliyorumdur tamam vücut var giderimiz var ama sonuçta kara kaşıma kara gözümede hayran değiller dimi 😁
Derse gerek yok ya acemi iken seks yapmak daha zevkli başkasından eğitim alınca ön mesela kadın öğrettiyse her eşinle ilişkiye girince hep o aklına gelir eşine sevgin azalır erkek sana eğitim verdiyse sen eşinle ilişkiye girerken sanki oda yanındaymış gibi his doğar içine ve utanırsın eşine ilgisizlik başla sonra
Ben cinseliği karşı cinsi tanımayı 7 yaşında tam olarak öğrendim.
Benim annemin kuzenin eşi vardı Sünnet olan, korkudan olmamış ve aileside ısrar etmemiş. Sonra tam 35 yaşında idrar yolunda iltihap nedeniyle Sünnet oldu 11 yıl önce. O zaman tam 7 Yaşındayım Sünneti gördün iki büyük makas ile kestiler tabi çıplak olduğu için her tarafını gördüm.
Ben kurs bile verebilirim. Ama artık olgun tecrübe etmek istiyorum. Ten uyumunu yakalamakta başarılı olduğumu düşünüyorum. Karşı cinsi nefeslerde hissetmek istiyorum. Şehvet ile soft başlayıp. Tutkulu bir şekilde sert bitirmeyi seviyorum...
Zevkler, tutkular, kafalar, tenler uyuşmadıktan sonra ders verilmez. Seks örenilmez. Sekste şu böyle yapılır şöyle yapılır denilmez. İçten gelecek. Zevkle yapacaksın.
Zaten buradan yazan bir çok kişiye yardımcı oluyorum. Ama kendim bile bir profesyonel değilim o yüzden öyle bir eğitim veremem. Gerçi bilmediğim bir şey olduğunu sanmıyorum ama
Kesinlikle konuya derinden hâkim olduğumu düşünüyorum, sanalda değil ama konuyu reelde görüşmek isteyen arkadaşlarla öncelikle mail ile iletişim kurarak sonrasında telde görüşebilirim. lifestyle_fetish@hotmail. com
Eğitim veririm bu konuların uzmanıyım 5 yılıdır organizm olmayan evli baynlari bile öğrettim cok sevap aldım kac tanesi hediye bile gönderdi bana dünya varmış dediler 😏🙄😏
En İyi Cevaplar