Bence , erken çocukluk döneminde (3-6 yaş), cinsel organların adları ve fonksiyonları gibi basit bilgiler verilebilir. İlkokul çağı (6-12 yaş) için, cinsel gelişim, puberte ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar gibi temel konular ele alınmalı. Ortaokul (12-15 yaş) ve lise (15-18 yaş) dönemlerinde, cinsel ilişki, doğum kontrol yöntemleri, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar ve cinsel taciz gibi daha karmaşık konular ele alınmalı.
Cinsel eğitim neden önemlidir ve hangi yaş gruplarına verilmelidir?
Cinsel eğitim, bireylerin anatomik ve fizyolojik bilgileriyle birlikte cinsel dürtülerini anlamalarına yardımcı olur. Doğru ve güncel bilgilerle donatılmış bireyler, cinsel ilişkilerinde daha sağlıklı kararlar alabilir ve riskli davranışlardan kaçınabilirler. Cinsel eğitim, cinsel sağlıkla ilgili bilgilerin yaygınlaştırılmasını sağlar. Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar, doğum kontrol yöntemleri, gebelik, cinsel istismar gibi konularda bilgilenmek, bireylerin sağlıklarını korumalarına ve risklerden kaçınmalarına yardımcı olur. Cinsel eğitim, sağlıklı ilişkiler kurma, iletişim becerilerini geliştirme, rızaya dayalı ilişkileri anlama ve cinsel sınırları belirleme gibi konuları ele alır. Bu da bireylerin sağlıklı ve mutlu ilişkiler geliştirmelerine yardımcı olur.
Cinsel eğitim ezelden bellidir zaten aileler çocuklarına bir şekilde bunu veriyorlardı zaten. Hani belki senin düşündüğün gibi karşına oturtup her şey birden anlatılmıyor ama yavaş yavaş bu bilgileri alıyor çocuklar kimi aileden kimi arkadaştan. Hele şimdiki nesile bir şey öğretmeye kalksan senden iyi bilirler internet var çünkü ama her şey bir yana aile eğitimi bir yana çocuklara üstü kapalı yavaş yavaş zaten dediğim gibi zamanla o anlatman gereken şeyler kendiliğinden oluyor , mesela kızlar adet olmaya başlayınca anneleri ufaktan birşeyler anlatır, erkekler de o yaşlarda artık meni gelmesi rüyalanma gibi şeyler başlar işte ozaman çocuklar anne veya baba bu ney? Diye sorar o zaman anlatılması başlanır
Neden önemli biliyor musun. Ergenlikte ben yapamıyordum ve rengini biri yeşil demişti. Bigün bir arkadaşım dediki bi attırdım ortalık battı. Kalabalık bide. Bende yemyeşil mi oldu dedim. Ne yeşili lan dedi apıştım kaldım. bu yüzden
8. 10. hatta 11. sınıfta biyolojik olarak üreme falan anlatılıyor. Aslında ben 9. 10. sınıftayken Sağlık ve Trafik dersi vardı. Orada cinsel hastalıklar gibi şeyler anlatılıyordu ama biz o derste normal biyoloji işliyorduk. Yani çocuklara şu eğitimler verilsin deniyor ama pratikte işler öyle olmuyor. Mesela 10. sınıfta da astronomi bilimleri dersi vardı orada da normal fizik işliyorduk. Hocalar o dersleri işlemek yerine kendi müfredatlarına devam ediyordu. Sınavda da soruları veriyorlardı.
Keşke ya keşke anlatılsaydı bumu geçtim kısıtlanılmasaydı beynimize böyle kodlamasalardı Hep sorup cevap alamıyırdum sadece OLMAZ! O erkek sen kızsın lafını duydum :( Regl olduğumda bile bişey demediler babam kadar olamadılar be