Merhaba! Çoğu insanın ne yazıkkı cinselliği sadece seksten ibaret saymadı ve öyle görmesi malesefki kadınlarında erkeklerinde yeterli zevk almasını engelliyor ve bence insanlar artık cinseliğie doymamasının bir sebebide cinselliğin bilinmemesi peki sizce
Cinsel eğitim verilmesi gençleri teşvik eder mi, yoksa bilinçlendirir mi?
Cinsel eğitim verilmesi gençleri teşvik eder mi, yoksa bilinçlendirir mi?
Özür dileyerek söylüyorum bunu artık gir çık yapmayı seks sananların yaşadığı bir dönemdeyiz Buda çiftlerin bir birini tanımaması üç noktalarını bilmemesinden kaynaklanıyor. Bir birinin uç noktalarını keşfetmeyi başardıktan sonra mükemmel bir birlikteliğin olmaması imkansız ön sevişme bir birinin teninde dolaşmadan belli bi haz zevk almadan yapılan seksten sadece bir taraf zevk alıyor anlıycağın ehline denk gelmeyen her şey ziyan oluyor. Bununla ilgili insanlara eğitim vermeye kalkışsan toplumun ahlakını bozuyor diye linç ederler ama her türlü sapıklıktanda geri kalmazlar
Bilinçlendirir diye düşünüyorum. Bizim ülkemizde cinsellik tabu, hakkında konuşulmuyor ve yokmuş gibi davranılıyor. Bu sefer ne oluyor? Çocuklar merak ettikleri için internette aratıyorlar, küçük yaşta öğrenmeleri gerekenden çok daha fazlasını öğreniyorlar dahası uygunsuz içeriklerle tanışıyorlar. Sonrası da felaket zaten... Kısacası çocukların yaşına uygun olarak önce ebeveynler, daha sonra da okullar tarafından cinsellik eğitimi verilmeli.
Bence uzmanlar bu eğitimi vereceği için (yani umarım) çocukların bilinclenmesi gerkeen kadar bilinclendirmesi gerekir. Zaten eğitim verilmeden etrafımızdan az çok duyuyoruzdur çocuklardan ya da onların arkadaşlarından duyduklarından yaşadıkları şeyleri. Ve ileride yanlış öğrenilen şeyler ya da sürekli sakındırma ve olumsuz cümleler ile evliliklerinde sorun yaşayan (özellikle kadınları) çiftleri duymuşuzdur. Umarım uzman eliyle çocuklar ve gençler bilinçlenir
eğitimde cinsellik dersi verilirse bu doğru olur mu?
bakınız ben buna bir Öğretmen arkadaşımın başına geleni anlatayım konu veya ders cinsellik değil Fen bilimleri dersi ve erkek öğrenci öğretmen masasına doğru içi dolu bir preze**tif atıyor!!! kız öğrenciler de kahkahalarla gülüyorlar!!!
Haydi buyurunuz bu Ülkede cinsel eğitimi ders olarak işleyelim! Ne olur sizce?
@Asucilek :( hıı evet bir paket olarak satılıyor mu bilmiyorum siz bildiğinize göre demek ki paketmiş yiaa mahsus bilerek mi yapıyorsunuz? prezervatifin içinde ne olabilir tek açık kullanılmış!!! başka nası anlatabilirim anlamanız için ve neden yorumum altına yorum yapıyorsunuz, sizi anlamakta zorlanıyorum ben artık
İkincisi saçmasapan bir paylaşım yapıyorsun sonrada yorum yapanları tersliyorsun , anlamayabilirim anlamak zorundamıyım ben nebiliyim şok oldum şu an nasıl böyle bir şey olabilir
@Asucilek :D :D :D bak 1-paylaşım bana ait değil,2-benim yorumuma sen geldin davet etmedim, anlamadıysan senin sorunun bu beni ilgilendirmiyor bak yukarıya bir bak soru veya paylaşım kimin? benim değil veee sen benimmm yorumuma salça oluyorsun!!!
@Asucilek lise 3. sınıf öğrencisi bu çocuk değil anlayacağın hem çocuk olsa dahi ki değil almış olduğu aile eğitimini alamamış zavallı ezik bireyler haydi birde bunlara cinsel eğitim verecek öğretmenleri hayal et başlarına neler gelir neyse sen içi dolu prezervatifi paket olarak anladın bunu hiç anlamazsın üfff
@kalp-komutanı disipline verse ne olacak? inanın bana hiç bir şey olmayacak en fazla okuldan uzaklaştırma alır sonunda yaptığı yanına kalıp okula döner yapabiliyormusun silinsin kaydı vs? yok işte
Eski ogretmenler oylemi cok fenaydi. O mehmet hoca vardi bizim. Parmak uclarini birlestirip cetvelle vuruyordu yaramazlik edene. E tabi birak prezervatif atmayi cit cikmiyordu derste. Ve herkes dersi dinlerdi. Saglam hoca ve egiyim sistemi lazim. Tamm dayak mayak bunlar cag disida bu kadarda bkunu cikartana kadar serbestlikte kotu. Bi yurlu orta yolu bulamafik gitti. Asil problem bu
bence bilinçlendirir ama bu gücün keşfedilmesi de teşvik edebilir. Verilen bilgilendirme de sınırları ve bu sınırların sebep ve önemi iyi işlenebilirse o zaman sonuç alınabilir gibi geliyor.