+1 yılEvet öyledir. Ve bu normaldir.
Kişinin cinsel isteği, ergenken ve gençken çok daha fazladır. Bu normaldir. Çünkü her gençte kendisini, hayatı ve karşı cinsi keşfetme deneyimleme güdüsü vardır. Farklı deneyimlere imza atmak ve kendi zevk beceri ve yeterliliklerini test etmek, keşfetmek. Ve elbette genç kişi daha enerjik ve daha güçlüdür.
Yaş ilerledikçe kişinin deneyimleri zenginleştikçe onu heyecanlandıran ve meraklandıran deneyim miktarı azalır. Ve normal olarak beden biraz daha sakinleşir, gençlikteki gücünü enerjisini kaybeder.
Bu tabloya göre, herşey gençken güzel, yaş ilerledikçe kötüleşiyor gibi görünebilir. Ama aslında öyle bir şey yoktur. Çünkü;
Gençlikteki güç ve enerji hedefsizdir. Kontrolsüz güçtür. Genç kişi olgun birine göre çok daha zevksiz, tercihsizdir. Genç bir erkek, her türlü kadınla herhangi bir şekilde sevişebilir. Çünkü o seksin esas amacı yapmış olmaktır. Karşındaki kişinin kimliği, değeri, onunla yaşadığın duygu vs. değildir. Öyle bir hisseder kişi ama değildir. Deli gibi aşık hisseder ama aşık olduğundan daha çabuk ve kolay nefret edebilir o kişiden mesela. Kendi tercihlerine kendisi şaşırır. Olgun ve deneyimli kişiliklerin çoğu, gençken yaşadıklarına kendisi bile güler.
Bu sebeplerle genç hevesli, istekli ve enerjiktir ama zevki sınırlı, tercihleri flu ilişkiler yaşar. Şöyle söyleyeyim: 10 yapar, 1 zevk alır.
Olgun kişi ise 1 yapar 1 zevk alır. Çünkü neyin onu ve karşısındakini mutlu edeceğini bilir. Partnerini isabetli seçer, onunla yaşayacağı cinselliği hissederek bilinçli bir yaklaşımla yaşar. Bunun bilincinde olan olgun kişi de genç kadar istekli olabilir.
Özetle, evet yaş ilerledikçe cinsel istek azalır. Ama alınan keyif ve hissedilen duygu azalmaz. Aksine artar.110 Yorumla
Soran+1 yılkendını mı tarıf ettın
- +1 yıl
Hem kendimi, hem birlikte olduğum insanları, hem yaşadığım ilişki ve deneyimleri, hem çevremde gördüğüm dostlarımla arkadaşlarımda evliliklerde boşanmalarda gördüklerimi. Hem bilimsel araştırmaları hem de gözlemlediklerimi.
Soran+1 yılbenım bahsettiğim 70 li yaşlar?
- +1 yıl
70'li yaşlarda bir insanın cinsel istek duyması zordur. Fiziksel sağlığı yerinde olsa bile çok nadiren sevişir çünkü cinsel istek duymaz fazla. Onu tahrik edecek bir şey lazım. Binlerce kez sevişmiş, yaşayacağı zevki yaşamış ve insana çokça enerji kaybettiren yorucu ve yıpratıcı bir çabaya neden girişsin ki? Ha, zamanında yaşayamamış ise isteme olasılığı daha yüksek elbette.
Ama ergen öyle mi? Pop müzik klibi izleyip masturbasyon yapan var. HEr şeyden tahrik olur. Şahsen ben ergenken sahip olduğum cinsel iştahtan hiç gurur falan duymamıştım aksine bunu iğrenç bulurdum. Utanmak değil çünkü doğanın insana yüklediği bir yük bu aslında, çocuğun kabahati değil. Ama gerçekten hemen her ergenin ve gencin karmaşık ruh halinde olmasının temel sebeplerinden biri bu gereksiz cinsel iştah ve açlık hissidir. Bu kişinin duygusal durumunu da etkiler vs. Saçmalık yani.
Her yaşın güzelliği ayrı bence. Ama cinsel istek kişinin omuzundaki yüktür. Temeli de üreme dürtüsü zaten. Biyolojik...
Soran+1 yılsen mesela cinselliği yük olarak mı görüyorsun?
- +1 yıl
Kesinlikle öyle. İşin içinde iken keyifli heyecan verici vs. görünür. Öyledir de zaten. Ama onu yeterince deneyimleyip olaya dışarıdan bakmayı başardığında ne kadar anlamsız olduğunu, bunun tamamen hormonal, dürtüsel, akılla mantıkla zerre ilgisi olmayan bir şey olduğunu fark edersin.
Seks neden çiftlere zevk verir hiç düşündün mü? Zevk için sevişelim bu arada da mecburen üremiş olalım ve nesiller devam etsin diye. E insanın üremesine, neslini devam ettirmesine gerek var mı? Yok. Aksine nüfus artışı korkunç seviyelerde. Üremek isteyen insan zaten zevkli olmasa da ürer. Eee? Seksin keyifli olmasına ne gerek var? Dürtüleriyle içgüdüleriyle yaşayan hayvanlar için cinsel zevk bir teşviktir. Bizim için gerek yok. Olay üremekten çıkalı yüzyıllar oldu zaten. E bu sebeple de insanoğlu cinsel zevkin de b. kunu çıkardı. NOrmal sıradan seks ancak ergenler için yeterli. Fetişler grup seksler alet edevat vs. Normal seks insanları tatmin etmemeye başladı. Çünkü olay aslından koptu.
Soran+1 yılsen zevk almıyor musun mesela?
- +1 yıl
Alıyorum arkadaşım. Elbette alıyorum. Harika bir sevgilim de var şu an mesela. Ayrıca ayak fetişistiyim ben. Sevgilimin ayakları da harikadır. Çoğu zaman da sevgilim olmuştur ve kadın denen varlık benim için ekstradan hoştur güzeldir.
Ancak bu durumda olmam, işin aslını görmemi engellemez. Milyarlarca insan, hayatta sevişmekten ya da sevişememekten, aşkla meşkle karşı cinsle uğraşmaktan hayatına işine gücüne bakamıyor. Cinayetler namus ahlak vs. dertleri, üreme zorlukları vs. Üremesek ne olur abi? Zaten gelişmiş ülkeler çok daha az çocuk yapıyor. Sekse ve cinselliğe daha az enerji harcıyor. Hatta gelişmiş ülke insanları işin çine hiç duygu vs. karıştırmamaya çalışarak sadece dürtüleri ve cinsel ihtiyaçları karşılayacak ilişkiler kurup bu meseleye daha az enerji ve zaman ayırmanın yollarını arıyor. Bana ters açıkçası çünkü ben aşka sevgiye değer veririm ama bu insanları anlayabiliyorum ve olay buraya doğru gidiyor. Çünkü aşka seks derti birşey!
Soran+1 yılayak fetişti nasıl oluyor?
- +1 yıl
Uzun hikaye. Sitede arama yap, bir sürü başlık çıkar. Bol bol konuşulmuş bir şey bu.
En İyi Cevaplar
Merhaba,
Güzel bir soru evet tebrikler, sorunuz ile ilgili şunu söyleyebilirim, yaş arttıkça cinsel istek arzularınız 2 partner arasında olan ilişkiyi tatlandırmak veya daha zevkli hale getirmek vs örnek verecek olursak şunu söyleyebilirim; bir çift hergün hergün aynı pozisyonu hergün aynı şekilde seks yaptığını düşünürsek evet bu şekilde devam edilirse azalır hatta bu çiftler birbirlerinden soğuyarak artık birbirlerini aldatmaya yönelik davranışlar oluşabilir. Kısacası bu istekler azaltma/çoğaltma tamamen çifltlere kalmış birşey.16 Yorumla
Soran+1 yılyas 70 iş bitmiş deerler ya ondan sordum
Soran+1 yılistisna olabilir ama o kişinin sağlıyla alakalı değil mi
Soran+1 yılyanı sağlıklıysa cinsel hayatı devam eden 70 li de var edemeyen de
Yaş arttıkça daha çok artar bence.
50 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
45Cevap
+1 yılazalma demeyelim, ergenlik dönemindeki istek başka bir şey, 30-35 yaş arasındaki istek başka bir şey. bir grafik var ilk ölçüt, yukarıda başlıyor, zamana paralel düşüyor, ikinci ölçüt giderek yukarı çıkıyor ve 70 li yaşlarda orta seviyelere iniyor.
sağlıklı bir insanın istek ve yeterlilik grafikleri bunlar. istek ergenlikte doruk noktadayken, yeterlilik 30 dan sonra doruk noktalara ulaşıyor.016 Yorumla
Soran+1 yılmesela 40-50 yaslarında?
- +1 yıl
aslında zirvede, sağlıklıysa en iyi yaş erkekte 33 kadında 35 ama 40 yaşında bir kadın inanılmaz olabilir, 50 yaşında erkek te mükemmel olabilir
Soran+1 yılsağlıkla alakalı diyorsun yani bu tamamen?
- +1 yıl
elbette sağlıkla alakalı, yoksa kendine bakan biri 70 yaşında da çok iyidir
Soran+1 yılkadın ortalama 45 de menapoza giriyor yani 45 den sonra kadında iş bitmiş mi oluyor?
- +1 yıl
menapoz cinsel hayatın bitişi değil, doğurganlığın bitişi
Soran+1 yılerkekte üreme ne zaman bıter?
- +1 yıl
hiç bitmez
Soran+1 yılemın msn
- +1 yıl
sağlıklla ilgili problemi yoksa, eminim
Soran+1 yıltamam
- +1 yıl
isterseniz konuyu ayrıntılı anlatırım, ünvanımın ne olduğu ile birlikte
Soran+1 yılolur
- +1 yıl
buradan yazamam
Soran+1 yılsen dövmeli biri msn?
- +1 yıl
evet
18 yaşındakibir erkek veya kadın ile 40 ına gelmiş bir kadın veya erkeğin ne libido seviyesi, ne kalp damar sağlığı ne de vücut yağ oranı aynı olur.. bu yüzden de gözle görülür ve hatta * elle hissedilir şekilde azalma olur :)
01 Yorumla
Soran+1 yılanladım
Yaşlanmadığım için bilmiyorum şu aralar zirvedeyimm
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖyle diyorlarda 55 yaşındaki biri var ben onun kadar istekli değilim ondamı bir gariplik var yoksa bendeki çözemedim 😂
013 Yorumla
Soran+1 yılbu kadın mı 55 yasında
Cevap sahibi+1 yılAdam
Soran+1 yılzayıf mı
Cevap sahibi+1 yılHayır normal
Soran+1 yıluzun boylu mu
Cevap sahibi+1 yılOrta boylu 170 küsür. Orta kilolu
Soran+1 yılanladım eşi?
Cevap sahibi+1 yılEşi yetişemiyordur ona ne yalan söyleyim hiç eşini falan sormadım işyerinden tanıdık diyelim zaten eşini falan sormak yakışıkalmaz
Soran+1 yılAtıyordur o bence ya
Cevap sahibi+1 yılİnan bilmiyorum ama belirli bir yaştan sonra azgın teke muhabbeti vardır ama sonra azalıyor diye biliyorum sadece gözleri aç oluyor heralde
Soran+1 yılHerhalde
Cevap sahibi+1 yılBen öyle zannediyorum yoksa istek artmaz hatta azalır
Soran+1 yılAynen
+1 yılİstekler asla azalmaz sadece azalan bedensel hareketler yoksa beyin asla cinsel isteği silmiyo))
012 Yorumla
Soran+1 yıl80 yasında mesela?
- +1 yıl
80 yaşında bile istek olur ama bedensel güç ya da erekte zor))
Soran+1 yılerekte neye bağlı?
- +1 yıl
kan dolaşımıyla alakalı yaş ilerledikçe hassas bölgede kan akışı azalır kan akışının azalması damar içindeki kanın basıncının düşmesi buna bağlı olarak damar içinde kanın damarlara sürtünmesi azalacağından erekte olmak zorlaşır
Soran+1 yılkaç yaştan sonra?
- +1 yıl
Yaş ilerledikçe azalmalar yavaş yavaş başlar şu yaş bu yaş denemez ama birazda genetik yapı ile hormonlarla ilgili
Soran+1 yılsizde mesela bıttı mı
- +1 yıl
bende bitmedi belki dahada arttı diyebilirim))
Soran+1 yılhıhı
.- +1 yıl
Bazen insan fikirlerini paylaşmak konuşmak ister ama gizli olunca her şey her yerde konuşulmuyo işte
Soran+1 yıltamam by
- +1 yıl
gizlilere güvenmiyorum kusura bakma
Azalır kadınlar menepoza girince iyice biter erkek ziki kalkmayınca
00 Yorumla
+1 yılYaş arttıkça derken mesela 20 li yaşlardan 30 lara geçince hem artıyor hemde daha kaliteli ve zevkli oluyor daha yükseği hakkında bişey diyemem 😊😏
02 Yorumla
Soran+1 yıl70 lerden bahsediyorum
- +1 yıl
70 lerde tık olmaz bence
Gizli Üye(36-45)+1 yılkişiden kişiye değişir o bence.. bazen yaş artmadanda isteksizlık olabilo..(Eşimdeki gibi :( )
18 Yorumla
Soran+1 yılkaç yaısnda eşin?
Cevap sahibi+1 yıl34...
Soran+1 yılne kadar da bir birlikte luyorsunuz?
Cevap sahibi+1 yılvalla bana kalsa hetgun olucak ama o haftada 3-4 defa ancak
Soran+1 yılçalııyor msn?
Cevap sahibi+1 yılewet yaa
Cevap sahibi+1 yılsen
Cevap sahibi+1 yılnoldu cevap vermedin
Hayır tabi ama 40 tan sonra azalır tabi de o zmana kadar bişey olmaz senin em iyi zamanın şu an
00 Yorumlayaş ilerledikçe bunun cevabını öğrenıcez arttık
10 Yorumlaistek olur ama o isteği yerine getirecek fonksiyon olmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılyaşla alakalı değil de partnerinle çok alakalı bir durum bu
02 Yorumla
Soran+1 yıl70 yastan bahsediyorum
Cevap sahibi+1 yıl:))) hele bir 60 sene yaşa da 70i sonra düşünürsün
Gizli Üye(30-35)+1 yılbence artar heralde ben bakirim yaşım ilerledikçe daha da istekli oluyorum yani...
00 Yorumla
+1 yılbende tam tersi yaş arttıkça istek artıyor
10 Yorumlabence daha çok azarlar :D
20 YorumlaArtar, daha yogun olur
02 Yorumla
Soran+1 yılsende öyle mi oldu
O bir mittir sadece dogurganlik azalir
03 Yorumla
Soran+1 yılazalma olmaz mı
Soran+1 yılok
.
+1 yılyaptıkça doygunluk artar diye düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılHayır 20 yaşında neysem şimdide aynıyım
10 YorumlaAzalmaz dahada artar. 45-50 kafar yolu var.
00 Yorumla
+1 yıltam tersine diyeyim anla sen.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılOluyor azalma. ama hissetmiyorsun yavaş yavaş.
05 Yorumla
Soran+1 yılsende oldu mu
Cevap sahibi+1 yılOldu tabi evliligimin ilk yıllarında her gece iken 5 yıl sonra 2 gece de bir simdi haftada 3 belki dort. 50 yasinda belki haftada bir belki daha az yaslaniyor insan.
Soran+1 yılanladım zor yani
Cevap sahibi+1 yılZor degil olması gereken bu. Senin yasın genc eglenmene bak. Partnerin icin soruyorsan 10 yaşın üstü yatakta sorun olur ama onun dısında sıkıntısız bir cinsel hayatınız olur.
Soran+1 yılok
.
tam aksi bende tavan yapıyor
11 Yorumla
+1 yılevet misal ben artık eskisi gibi istek yok
00 Yorumla
+1 yılhayır :) kişiden kişiye dğeişir :)
00 Yorumlaben 34 üm öyle bişey olmadı
02 Yorumla
Soran+1 yıl70 yasından basediyorum
Genelde.
30 Yorumla
+1 yılaksine artar özellikle 30 lu yaşlarda
02 Yorumla
Soran+1 yıl70 lerde
- +1 yıl
70lere dirak ayakta durur mu ki istek olsun :D
+1 yılYaşa bağlı olarak evet :)
00 YorumlaCinsellik konusunda 17b cevap paylaştı. Seksi seversen artar hep
00 Yorumla- Cinsellik konusunda 870 cevap paylaştı.
+1 yılaksine artar.. karşıdan zevk alıyorsa
00 Yorumla tabi kan basıncı azalır çünki
00 YorumlaŞükür yaşlanmadık..
00 Yorumla
+1 yılazalır tabiki
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl35 den sonrası için evet
00 YorumlaEvet azalır..
010 Yorumla
Soran+1 yılsende azalma oldu mu
Soran+1 yıl70 lerde falan tamamen bıtmış mı oluyor?
Soran+1 yılkadın 45 yasında menapoza girse bitiyor mu yani iş?
Soran+1 yıltamam
+1 yılBence artar bile
02 Yorumla
Soran+1 yılneden
- +1 yıl
Çünkü ilişkiye girme oranın düşüyor
Gizli Üye(36-45)+1 yılAzimle zirveye tırmanıyorum
00 Yorumla
+1 yılsağlıkla alakali
00 Yorumlayas 70 is bitmis
00 Yorumla
+1 yılevet
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayir
30 Yorumlaartiyo dahada cok
02 Yorumla
Soran+1 yıl80 yasında mesela bahsettiğim o yaslar
Daha da artıyor
06 Yorumla
Soran+1 yılatma kazım
Soran+1 yıliyi peki
+1 yılHayirr. r
00 Yorumla- Cinsellik konusunda 16,7b cevap paylaştı.
+1 yılbirazcık belki
00 Yorumla
+1 yılolur dengeler
00 Yorumla- Cinsellik konusunda 504 cevap paylaştı.
+1 yılyok. gayet yerinde
00 Yorumla öyle derler
15 Yorumla
Soran+1 yılsende lezlik eğilimi var mı
Soran+1 yılsende onu gördüm ben
- +1 yıl
sende öyle mi oldu kız :D
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026